Viitorul - FCSB a fost blat. Pentru că fuck logic, de aia!

19 mar 2017 21514 afişări Comentează şi tu Blog

Nici nu i-a trecut prin cap lui Florinel Coman, unul dintre cei mai buni tineri fotbalişti ai Ligii 1, că golul pe care l-a marcat din centrarea lui Benzar a fost complet lipsit de valoare. Nedelcu, sărmanul, şi-a julit genunchii la centrul terenului ca fraierul. Habar n-avea că nu era nevoie să facă asta, cum nici Ganea nu avea pentru ce să facă tacklinguri care să-i solicite musculatura inutil. Meciul Viitorului cu FCSB a fost blat, cum, nu ştiaţi? Nu citiţi presa, nu vă uitaţi la TV, nu staţi pe băncuţă în faţa blocului cu PET-ul butoiaş de bere? Meciurile dintre echipa lui Hagi şi cea a lui Becali sunt blaturi, toate, pentru că aşa spune lumea. Şi ce vorbeşte lumea e lege, cum adică vreţi argumente?

Păi ce argumente mai importante decât acel 2-5 din 2013, decât faptul că ambii sunt machidoni sau decât faptul că FCSB cumpără aproape tot ce produce Viitorul? Ce, vreţi argumente reale, unele legate de jocul de fotbal? Păiiii... Niţă a lăsat mingea să intre în poartă! Pentru că da, fuck logic, portarul FCSB îşi compromite cariera acum, înainte de convocarea în premieră la lot, pentru că aşa sunt ordinele. A, da! Tamaş a făcut faultul intenţionat, e clar ca lumina zilei, a vrut să ajute Viitorul să câştige mai uşor. Ce? Tamaş e ăla care acum câteva meciuri făcea două penalty-uri tâmpite la Severin, cu Craiova? Terminaţi, domnilor, cu prostiile! Tamaş e world class player şi ceea ce a făcut la Ovidiu e dovadă clară de intenţie, deci a fost blat! Mai vreţi? Alibec de ce nu a trimis cu capul spre poartă? Că e atacant, a avut centrări! Ne-a zis şi domnul Ilie Dumitrescu că Alibec trebuie să joace cu capul mai des, ce importanţă are faptul că până şi cei care conduc taxiuri în Londra ştiu că Alibec nu a performat vreodată la acest capitol? Nouă ne-a zis domnul Ilie, Alibec n-a ascultat, deci a fost blat!

 

Serios acum. În ploaia de horcăituri insalubre care populează spaţiul virtual de fiecare dată când se întâlnesc echipele astea, rareori există argumente reale. Argumente care să se tragă din jocul de fotbal, argumente oferite de oameni care să înţeleagă jocul de fotbal, care să aprecieze meciurile fără să rămână cramponaţi într-un trecut în care, poate, au avut chestii personale de împărţit cu Hagi sau cu Becali. Atunci când apreciem drept ”blat” fiecare meci între cele două, ignorând profund faptul că la ultimele meciuri directe Viitorul a meritat să câştige, singura speranţă e cămaşa. Cea albă, cu mâneci lungi! Sigur, libertatea de exprimare ne place, de aia nu mergem prea des în vacanţe în Coreea de Nord, însă libertatea de exprimare trebuie folosită asumându-ne responsabilitatea. Pentru că nu putem acuza de fraudă invocând libertatea de exprimare, trebuie să avem şi ceva solid care să ne susţină cauză. Altfel suntem doar ţaţe care împart păreri. 

 

Dacă ne-am uita mai mult la fotbal, la joc, şi am scoate ochii din biletele la pariuri poate că aşa am înţelege mai multe. Inclusiv faptul că blaturile, dacă se fac, nu se fac aşa. Inclusiv faptul că acuzăm de blat chiar înainte să înceapă meciurile. Sau că demantelăm singurul lucru cu adevărat bun întâmplat în fotbalul românesc, după legitimarea lui Gabi Enache fireşte, de la Revoluţie şi până azi. Sigur, dacă se întâmplă lucruri murdare e datoria noastră, a tuturor, să le demascăm. Chiar dacă ele se întâmplă la Viitorul. Dar să le demascăm cu argumente şi, în funcţie de cine o face, cu probe. A, nu există? Ok!

Versiune selectata: mobil / standard