Răz, pune un bandaj! Sângerezi prin Deac

22 nov 2018 2629 afişări Comentează şi tu Blog

Şi? Voi ce-aţi mai făcut în timpul care a trecut de la ratarea unui nou obiectiv al naţionalei? Eu, vă zic sincer, mi-am împărţit orele între o răceală şi show-uri de stand-up comedy cu FRF. Forul fotbalistic la care nu lucrează artişti precum Louis CK şi Jim Jefferies şi-a concentrat toată puterea într-un război cu presa. Şi, chiar dacă războaiele cu presa pot fi câştigate, FRF n-are nici cea mai mică şansă din lume să-l treacă pe ăsta în palmares.

Pentru că oricât de multe taste ar apăsa băieţii de la comunicare arond ferefe punct ro, discursul lor are o problemă uriaşă. Nu au cum să convingă niciun om sănătos la cap că fotbaliştii naţionalei ştiau că au nevoie de 2 goluri cu Muntenegru, cât timp FRF nu rezolvă problema care a declanşat ”cazul”. Indiferent câte declaraţii va mai da Contra, câţi oameni din staff vor suna pe la televiziuni, indiferent cât de multe citate vor pleca de la Nicolae Stanciu, ceea ce au spus Manea şi Deac rămâne.

Şi declaraţiile celor de la CFR, vorba poetului din frunea FRF care a scormonit dicţionarele după alegeri, sunt fără putinţă de tăgadă! Dacă FRF ar fi tratat cazul ca la poker, că tot a fost la modă în Casa Fotbalului, ar fi ştiut că într-o situaţie de criză e necesar să laşi emoţia deoparte. Tragi aer în piept, aprinzi un Kent ”castelat” şi analizezi cazul. Şi, dacă faci asta, vezi că primul lucru de rezolvat e cel cu declaraţiile celor doi băieţi.

În orice sistem normal, primul comunicat de presă ar fi trebuit să includă, dacă nu declaraţii revizuite de la Manea şi Deac, măcar explicaţiile pentru care cei doi au spus ceea ce au spus. ”Uitaţi, domnilor jurnalişti şi stimaţi suporteri. Băieţii ştiau, doar că Manea şi Deac erau prinşi într-un Candy Crush la nivel 9999 în momentul în care Contra îi anunţa, aşa că n-au ciulit urechile. I-am sunat, i-am întrebat de ce au spus asta, iar ei au mărturisit că erau călare pe telefonul lui Deac, după ce Manea rămăsese fără baterie de la prea mult Tinder”. Sau orice altă variantă pe tema asta. 

Abia după ce suturai plaga puteai să ieşi la joacă şi, deşi e o tâmpenie, să cataloghezi articole de presă la modul în care nici Gigi Becali, ultimul sălbatic de acest tip din Europa, n-o mai face. Până atunci, totul e degeaba. Poate să vină Patriarhul de mână cu Burleanu şi cu Vochin să ţipe, la oră de vârf pe ProTV, că tot nu credem. Ştiţi ce le spunem: ”Da, preafericiţi posesori de Mercedes ultimul tip, dar cum rămâne cu Manea şi Deac?”

Versiune selectata: mobil / standard