Oameni buni, fac case, ne dau fotbal!

4 iun 2018 1181 afişări Comentează şi tu Blog

Suntem ultimii din Europa la toate capitolele. Avem mai mulţi miliardari în puşcărie decât kilometri de autostradă, murim pe şosele, dar şi în spitale, copiii termină şcolile şi, cu rare excepţii, sunt proşti de bubuie, incompatibili cu piaţa muncii din anul 2018. Lucrurile merg prost şi presa, a patra putere în stat, a ajuns să se mire şi să taxeze ironic demersurile împotriva corupţilor.

Trăim anii în care victoriile în justiţie împotriva unui sistem bolnav, demonstrat corupt, sunt văzute drept nenorociri asupra fotbalului. Televiziunile de sport din România care, împreună, sunt urmărite într-o zi cam de la fel de mulţi oameni cât citesc blogurile culinare de succes, au scos în faţă moderatori şi comentatori care se declară indignaţi că un Talpan, jurist în Armată, câştigă procese. ”Poate mai găseşte ceva în neregulă, cine ştie”, susţinea ieri linia a doua a comentatorilor Telekomsport, într-un moment în care Academia câştigase meciul decisiv cu Steaua pe teren. 

Înţelegem, da? Pe noi nu ne doare că trăim într-un fotbal mizerabil, într-un fotbal în care unii au furat, au profitat şi acum sunt pedepsiţi. Pe noi ne doar că acele personaje sunt acum dezbrăcate de bunurile obţinute, potrivit Justiţiei, ilegal. Trăim, vă garantez, într-o ţară în care presa de sport e atât de tare lipită de oamenii de fotbal, încât se transformă într-un maidanez de pază care latră de pe peluza casei din Pipera către privitorii nevinovaţi. 

Aşa am ajuns în situaţia ca un om care confundă la comentariu Realul cu Barca şi îl mută pe Bale la Bayern să spună că fără postul lui TV, meciurile Steaua - Academia Rapid nu mai adunau aproape 70.000 de oameni pe stadion în trei meciuri. Am ajuns în situaţia în care un reporter TV coboară pe teren şi, precum Pancu în tinereţe, se repede către galeria Academiei să strige ”M**e Steaua!”.

Asta după ce, de-a lungul anilor, elemente din presa de sport au golit fridigere pe la Lisabona, au zburat cu avioanele private ale lui Giovani Becali şi s-au mutat în apartamente donate. Pentru că, vorba aia, ”oamenii de fotbal sunt buni, fac case, plătesc lumina-n Ferentari”.

Alegeţi cu atenţie ce citiţi, susţineţi presa corectă, chiar dacă nu e cea mai ”glam”, cea mai sclipitoare. Şi, foarte important, penalizaţi derapajele! 

Versiune selectata: mobil / standard