"Morala? Trişaţi, copii! Trişaţi, că iese bine!"

4 iul 2018 315 afişări Comentează şi tu Blog

Peste treizeci de mii de spectatori au asistat, pe viu, la Anglia - Belgia. Pe stadionul din Kaliningrad au venit, după ce au cheltuit sute de euro pe bilete, cazare şi transport, zeci de mii de englezi şi belgieni care urmăreau să îşi recupereze investiţia. Aşa cum e normal în fotbal, plăteşti bilet sau abonament, primeşti spectacol fotbalistic, emoţie, bucurie. Numai că Anglia a avut alte planuri. Mult lăudatul dream team din Premier League, echipa despre care se vorbeşte doar în termeni de sute de milioane de lire, a venit să piardă!

Puteţi să îi spuneţi strategie, puteţi să spuneţi că au dat şansa unor tineri, puteţi să îi spuneţi cum vreţi. Realitatea e că şi-au dorit să piardă. Şi culmea, şi-au dorit mai mult decât adversarul, Belgia, naţională care a renunţat la circ şi a înscris în partea a doua a meciului. Englezii, cei care sunt aproape credibili atunci când, cu ochii în cer, jură credinţă Reginei, îi urează de bine şi îi promit doar glorie, au urmărit să piardă pentru că desenul fazelor finale i-ar fi avantajat.

Şi aşa a fost. Înfrângerea greţoasă i-a dus în partea ”Intertoto” a tabloului. Cu o Spanie tristă, cu nişte ruşi ”de bătut oricând”, cu Suedia, Elveţia, Danemarca. Practic, doar cu un singur adversar puternic, Croaţia! Iar planul merge bine, copii! Columbia pleacă acasă, deşi ne chinuim ca la o naştere fără moaşă, şi se pregăteşte Suedia. Înfrângerea de la Kaliningrad a picat la fix! Ha-ha! Fraierii ăia de belgieni s-au chinuit, le-a stat inima cu Japonia şi acum vine Brazilia. A, trec şi de Brazilia? Le vine Uruguay sau Franţa! Noi? Păi noi am inventat fotbalul! Jucăm cu Suedia şi, dacă avem noroc şi Croaţia arată ca-n meciul cu Danemarca, poate întâlnim Rusia în semifinale! Ce mai vrei? 

Aşa că, dragi juniori din fotbalul mondial, dacă vreţi şi voi Range Rover auriu ca al lui Sterling, dacă vreţi gagică fotomodel precum Lingard, dacă vreţi să se scormonească Realul în conturi ca să vă cumpere, ca în cazul lui Kane, atunci învăţaţi să pierdeţi! Nu, nu în scop nobil, nu vorbim aici despre acceptarea superiorităţii adversarului. Învăţaţi să pierdeţi internţionat, fără să vă pese de privitori, de sponsori, de televiziuni! Pierdeţi dacă prin înfrângerea voită ştiţi că veţi avea culoar mai bun spre titlu! 

 

Versiune selectata: mobil / standard