Moaştele Stelei, expuse în racla FCSB

17 feb 2017 3479 afişări Comentează şi tu Blog

Un fanatic religios, aşa cum s-a autodeclarat în repetate rânduri, Gigi Becali vrea să introducă în fotbal unul dintre cele mai de succes business-uri din religie. E vorba despre gestionarea interestului pentru moaşte, activitate apreciată masiv de români, demers pe care finanţatorul l-a adaptat şi în sport. Pentru că lupta pentru păstrarea unui număr cât mai mare de fani în condiţiile în care clubul pe care îl deţine are tot mai puţine lucruri în comun cu Steaua nu se poate numi altfel. Un adevăr acceptat cu toate că nu există dovezi clare că ceea ce ai în posesie este, în fapt, rămăşiţa unui lucru bun. 

Iertate să-mi fie comparaţiile deplasate, însă cum altfel poate fi numit un club care nu mai are numele şi sigla, care nu mai beneficiază de susţinerea suporterilor care chiar veneau la stadion, care nu mai are stadionul încărcat de istorie şi nici baza de antrenament pe care exista celebrul deja ”teren 6”? Nu mai are susţinerea gloriilor pe care nu le are sub contract şi, poate la fel de important, pierde zilnic cu măsuri de tipul ”FC Sporting Becali”. Ce, mai precis, are FCSB în comun cu ceea ce toţi ştiam şi acceptam a fi Steaua? Concret, nu poveşti! Ce? Sau e ca la moaşte? Zicem că e Steaua şi nu mai e nevoie de alte argumente?

În capul lui Becali, un aranjament drăguţ la marginea Bucureştiului şi investiţiile în înfrumuseţare sunt suficiente pentru a ţine suporterul credincios alături. Şi, pentru că tot trăim în epoca în care ditamai Donald Trump e prins cu minciuna într-o conferinţă de presă urmărită de milioane de oameni, Gigi Becali procedează asemănător. Judecători corupţi şi pricinoşi, Piţurcă invidios, Lăcătuş minţit, Tudorel Stoica ranchiunos, Gabi Oprea, masoni şi alte creaturi mitologice, toţi s-au unit pentru a-i fura lui ceea ce, atât de mult timp, a gestionat în pace şi armonie întru propăşirea materiala şi spirituală a poporului. Evident, niciun discurs fără celebrul ”dacă nu eram eu, Steaua murea. Am adus sute de milioane de euro în România, am plătit taxe statului român”. Iar într-o ţară în care păcălirea fiscului este văzută drept virtute şi în care ”dacă scrie pe internet înseamnă că-i adevărat”, argumentele astea funcţionează.

*dacă vreţi să vedeţi care a fost în ultimii ani situaţia reală a clubului puteţi să îmi scrieţi. Vă dau CUI-ul clubului, intraţi pe site-ul Ministerului Finanţelor şi vă convingeţi singuri. Apoi puteţi să vă exersaţi abilităţile de social media folosind hashtagurile #mină şi #aur.

Versiune selectata: mobil / standard