Mbappe se crede bun? Să vină la FCSB. Fundaş!

9 aug 2017 11112 afişări Comentează şi tu Blog

Adevăratul breaking news, scris cu bold, majuscule şi roşu, nu a fost că FCSB l-a transferat pe Dragoş Nedelcu! Nici gând, adevăratul breaking news a fost cel pe care publicaţiile de sport l-au lăsat în corpul textului, scris cu caractere normale, pierdut între detalii. Momentul care trebuie subliniat în cel mai important transfer al lunii august este cel dat de postul pe care finanţatorul FCSB îl vrea pe Dragoş Nedelcu. Pentru că da, puştiul care s-a remarcat drept cel mai bun mijlocaş central al României este dorit de Becali pentru un alt post. Pentru postul de fundaş central. ”L-am adus ca fundaş central, la mijloc avem”.

Logica nu are loc în discuţia asta. Să plăteşti ”premium” pentru un fotbalist care există la acest nivel doar pentru că a dat randament pe un post, dar tu să îl iei pentru alt post e dincolo de ceea ce o minte raţională poate procesa. E ca şi cum te-ai încăpăţâna să îţi iei SUV de lux pentru a transporta butoaie cu vin de la Focşani la Piaţa Obor. De ce? De aia! E doar o firimitură din pesmetul care e mintea omului care conduce destinele acestui club. Fotbaliştii nu sunt utili pentru că ştiu să dea cu piciorul în minge, ei sunt transferaţi pentru că sunt trofee, pentru că aducerea lor cheamă camerele TV la poarta ”palatului”, pentru că Negoiţă moare de ciudă şi pentru că n-ar fi bine să îi aibă altcineva din Liga 1. După aducere, trofeele devin soldaţi buni de biciuit. Reprofilări incredibile, greu de justificat cu argumente fotbalistice, zeci de tineri consideraţi speranţe şi mai apoi pierduţi la Clinceni sau prin liga a treia, la FCSB 2, concedieri după azvârlirea în anonimatul dat de împrumuturi repetate. Şi dacă ar fi doar vina lor... Nimeni, oricât de talentat, nu poate face faţă în condiţiile astea. Mbappe, Dybala pot fi reduşi la nimic după un sezon jumătate de FCSB.

Dar nu e vina lor. Nedelcu are nevoie de un noroc uriaş şi de calităţi incredibile pentru a face faţă postului pe care Becali vrea să îl folosească. Pentru că Becali îl foloseşte, nu Dică. Becali transferă, nu Mihai Stoica, cel cu care cel mult există o discuţie sumară înainte. Vedeţi discuţia, nu?

Michele, i-am făcut ofertă lu' naşu' pentru ăla înalt. Nedelcearu ăla.
Nedelcu, şefu'!

Aşa, Nedelcu ăla. Aveam nevoie de fundaş central, Michele, nu mai merge cu Ilarie.
Larie, şefu'! Şi Nedelcu e mijlocaş central.

Lasă, mă, mijlocaş. Mijlocaş, nemijlocaş, la mine în armată luptă fundaş central lângă soldat Bălaşu.
Bălaşa, şefu! Dar Nedelcu nu are calităţi de fundaş, el e un mijlocaş central excelent, avem nevoie acolo de un asemenea om.

Păi eu dau milioane pe el ca să joace unde vrea? Joacă unde îl pun eu în armata mea, mijlocaş central avem, îl avem pe Pintilie.
Pintilii, şefu! 

La război, Michele! La război!

Versiune selectata: mobil / standard