Poveste de Crăciun

25 dec 2013 3080 afişări Blog

E Crăciun, ceaţa vine în valuri, englezeşte, dinspre Lacul Morii, înghiţind flămândă stradă după stradă, an după an. Povestea noastră nu este despre Crăciunul de acum un secol fără un an, când se spune că soldaţii nemţi şi englezi au decretat de capul lor un armistiţiu în timpul căruia au jucat şi fotbal. Nu e nici despre Crăciunul lui 1963, când în prima ligă engleză s-au înscris 66 (şaizecişişase) de goluri în 10 meciuri.

 

De Crăciunul cu pricina, la 1937, ceaţa se ridica în valuri de pe Tamisa. La doi paşi, pe Stamford Bridge, Chelsea şi Charlton jucau un meci cu aer sărbătoresc. În tribune, spectatorii îşi afişau fularele şi mănuşile primite cadou şi îşi pasau sticluţe cu tărie, pregătindu-se de un derby londonez. Ce a urmat în acea după-amiază a povestit peste ani, savuros, Sam Bartram (foto), portarul lui Charlton, genul de fotbalist aflat acum pe cale de dispariţie, care a jucat toată cariera la un singur club.

Imediat după începutul meciului, ceaţa a început să se îngroaşe cu rapiditate la capătul celălalt al terenului, trecînd peste capul lui Vic Woodley, care apăra poarta lui Chelsea, şi se îndrepta spre mine. Arbitrul a întrerupt meciul, iar apoi, în timp ce vizibilitatea devenise mai bună, l-a pornit din nou. Dominam meciul categoric şi am început să disting din ce în ce mai puţine figuri în timp ce noi atacam serios poarta lui Chelsea.

 

Versiune selectata: mobil / standard