Da, Gigi. Ai dreptate!

23 feb 2018 1007 afişări Comentează şi tu Blog

Dai încredere unui jucător tânăr cu mare potenţial de creştere, unul care-ţi va aduce saci de galbeni, lei noi lângă scări şi palate. Da, nu e o soluţie de marketing, e pariul tău. Uneori ai pariat pe cai morţi, acum nu e cazul. Vlad va cunoaşte o dezvoltare impresionantă. Şi consacrarea rapidă.  

Dar când rămâi fără creierul echipei.

Adică Niţă, el era creierul echipei. Când rămâi fără un portar care-ţi dă siguranţă, dirijează, urlă, transmite energie pozitivă, loveşte mingea cu ambele picioare, înseamnă că-ţi pui toată baza în fundaşii centrali. Într-un cuplu oţelit. Îţi pui baza în toată linia defensivă. Una omogenă, compatibilă cu ţelurile echipei. Una care transmite un confort psihic fotbaliştilor care pot face diferenţa, Budescu sau Teixeira. Oameni lipsiţi de crispare când un soldat le ţine spatele. Detaşaţi de problemele din spate, liberi să conducă mingea şi cu rotula.

Pentru că în meciul de pe Olimpico, Planic şi Găman s-au întâlnit ca Soarele şi Luna. N-au meciuri împreună, nu se simt. Oricât de multe examene ai fi luat la catedra lui Piţurcă, tot ai nevoie de timp de adaptare. Oricât de sigur ai fi pe banda dreaptă, chiar dacă ai avea inima şi muşchii lui Philippide, tot intri mai greu în ghete când vii după o accidentare. Morais? Completaţi dumneavoastră!

Când Dinamo, o formaţie în degringoladă, sapă tranşee în apărarea ta, sigur vei deveni victima unor călăi ca Immobile sau Anderson. FCSB a clacat din prima pe Olimpico din cauza lipsei de omogenitate a defensivei. Vulnerabilă, cu accente comice uneori, defensiva lui Dică nu a ajutat pariul lui Gigi.

FCSB a arătat ca o echipă dezorganizată, fără relaţii de joc închegate. Degeaba ai băgat în coşul de cumpărături tot ce era mai bun prin România de la mijloc în sus şi le-ai îndesat fanilor pe gât ideea că ai identificat shortcut-ul spre titlu şi primăvară, dacă ai lăsat ceva neterminat.

Ţi-ai consolidat un imperiu, dar n-ai închis poarta. N-ai pierdut un om important, l-ai pierdut pe cel mai important om. Şi n-ai nici backup. Planic, cel care-i pasează cu Dinamo pe dreptul stângaciului Vlad, şi Găman... Abia îşi învaţă numele.

Dar, da, Gigi! Ai dreptate! Vlad va deveni un suflet curajos şi-şi va cizela tehnica.

Până atunci însă, echipa ta, FCSB, a ratat şansa de a valorifica rezultatul din tur. Şi de a ieşi onorant dintr-o competiţie tare. Aşa însă, fără creierul echipei, cu o defensivă lipsită de omogenitate şi cu veşnice permutări...

Toate drumurile duc la Liga 1.

Versiune selectata: mobil / standard