Cea mai murdară reacţie de la meciul FCSB - Lugano

8 dec 2017 3544 afişări Comentează şi tu Blog

Bacteriile care-i infectează pe toţi pasionaţii de fotbal şi de sport, în general, au fost prezente şi aseară, la meciul FCSB - Lugano 1-2 (0-2), partidă din ultima rundă a Grupei G din Europa League, dispută la finele căreia elevii lui Nicolae Dică s-au calificat în 16-imilie competiţiei.

Programat la ora 22:05, meciul a început cu un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, decedat în urmă cu trei zile, la vârsta de 96 de ani. Peste 13.000 de oameni au adoptat o ţinută sobră mai puţin de 60 de secunde - un gest firesc într-o lume civilizată - iar liniştea a cuprins tot stadionul. De fapt, aproape tot stadionul.

Pentru că muţimea a fost spartă de o voce stridentă care a ales să reacţioneze jalnic. Un personaj plătitor de tichet sau posesor al unei invitaţii a aruncat din înaltul tribunei - de la Zona VIP - un tăios "M--e Regele! Trădătorule!", provocând stupefacţie pe o rază mare a arenei. Siluete de toate mărimile s-au întors aproape în sincron, iar ofiţerul de presă de la FCSB, Cătălin Făinişi, i-a bătut scârbit obrazul, printr-un gest scurt, autorului ieşirii de doi lei.

În martie 2016, pe Cluj Arena, în debutul partidei România - Spania, când asistenţa ţinea un moment de reculegere în memoria marelui Johann Cruyff, un spectator a urlat cu toată puterea: "Cristiiii!", invocând un personaj care circula la acea vreme într-un filmuleţ devenit viral pe reţelele de socializare. Iluzoriul Cristi a fost strigat imediat şi dintr-o altă parte a stadionului, însă glumiţele ieftine au fost salvate de întreg stadionul care a declanşat ropote de aplauze.  Demersul ProSport iniţiat la acea dată de jurnalistul Costin Ştucan avea să scoată în evidenţă numele celor doi spectatori.

Prin gestul de aseară, suporterul cu voce stridentă nu doar s-a autodescalificat şi a ridicat nesimţirea la cote maxime. A dat o altă mostră de lipsă de educaţie, o boală gravă care macină nu numai tribunele, ci şi întreaga societate.

 

 

Versiune selectata: mobil / standard