Vicecampioana Europei ia startul în Liga Campionilor, cu o partidă în Cehia! Ce îşi propune Alba Blaj, după ce a jucat finala competiţiei în luna mai? Lotul formaţiei ardelene s-a schimbat în proporţie de aproape 80%

24 oct 2018 776 afişări Volei
Vicecampioana Europei ia startul în Liga Campionilor, cu o partidă în Cehia! Ce îşi propune Alba Blaj, după ce a jucat finala competiţiei în luna mai? Lotul formaţiei ardelene s-a schimbat în proporţie de aproape 80%

Viceacampioană a Europei în ultimul sezon, după ce a jucat finala Ligii Campionilor cu VakifBank Istanbul, CSM Volei Alba Blaj se întoarce în cea mai tare competiţie la nivel de cluburi, dar în faza calificărilor. Formaţia ardeleană nu a primit niciun ”bilet de voie” din partea CEV după performanţa de anul trecut, astfel că este nevoită să treacă de două tururi preliminare pentru a evolua din nou în faza grupelor. Din partea României, CSM Bucureşti este echipa direct calificată în grupe, după câştigarea titlului în bătălia cu Alba Blaj.

Echipa lui Darko Zakoc îşi începe anventura în Europa, miercuri, de la ora 19:00, într-o partidă în Cehia, cu VK UP Olomouc. Partida retur este programată în 30 octombrie, la Sibiu. Alba Blaj şi-a schimbat echipa în proporţie de aproape 80%. Practic, în lotul care a jucat finala Ligii Campionilor au mai „rezistat” trei jucătoare, Nenka Onyejekwe, Marina Vujovic şi Ramona Rus, plus antrenorul Darko Zakoc.

Lotul echipei Alba Blaj pentru noul sezon

Ioana Baciu, Nadja Ninkovic (Serbia), Ana Lazarevic (Serbia), Sonja Newcombe (Statele Unite), Lora Kitipova (Serbia), Suzana Cebic (Serbia), Lucie Smutna (Cehia), Ramona Rus, Katerina Zhidkova (Azerbaidjan), Marita Karakasheva (Bulgaria), Sara Hutinski (Slovenia), Marina Vujovic (Serbia), Nenka Onyejekwe, Maja Aleksic (Serbia).

  • Arătăm ca o echipă cu foarte mare potenţial. Dacă vom fi feriţi de problemele medicale, cred că vom fi o echipă foarte bună”, Vladimir Bacşiş, director general Alba Blaj

Din postura de finalistă a Ligii Campionilor, formaţia ardeleană îşi propune să ajungă cel puţin în faza grupelor. ”Ne propunem în primul rând să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. Nu va fi uşor, vom avea două tururi preliminare de trecut. Iar posibilul tur cu Stuttgart va fi foarte echilibrat şi ei au o echipă foarte bună. Dacă vom ajunge în grupele Ligii Campionilor, cred că avem şanse să trecem din nou de grupe, bineînţeles dacă vom avea parte şi de o tragere bună la sorţi. Din punctul meu de vedere, este mai greu să intrăm în grupe, pentru că suntem la început, echipă nouă”, ne-a declarat Vladimir Bacşiş.

În ceea ce priveşte manşa tur cu Olomouc, Alba Blaj se aşteaptă la o confruntare în toată regula. ”Este un meci greu, pentru că este primul oficial al sezonului şi pentru că evoluăm în deplasare. Am prins şi cel mai greu adversar pe care îl puteam prinde în această fază. Am nimerit cu campioana Cehiei, dar puteam da de campioana Olandei, o echipă tânără, neexperimentată, de campioana Bosniei, foarte accesibilă, şi de campioana Ungariei, care la fel, nu spune foarte multe în voleiul european. Însă trebuie să ne onorăm statutul de cap de serie în turul preliminar. Mergem la victorie. Avem şi nişte probleme de lot, de sănătate. Lora Kitipova (Bulgaria), ridicătoarea noastră, a venit abia joi după ce a evoluat la Campionatul Mondial, nu avem prea mult timp de antrenament comun. Dar cred că valoarea îşi va spune cuvântul şi până la urmă este importantă doar calificarea, pentru a da apoi de Stuttgart”, a susţinut oficialul formaţiei din Blaj.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.