Remat low-cost! Titlul în România şi participare în Liga Campionilor cu buget de 450.000 de euro

19 apr 2012 107 afişări Volei
Remat low-cost! Titlul în România şi participare în Liga Campionilor cu buget de 450.000 de euro Low-cost

Remat Zalău a obţinut titlul la volei masculin şi a jucat în Liga Campionilor cu un buget de 450.000 de euro

Voleibaliştii de la Remat Zalău au cucerit marţi seara cel de-al treilea titlu consecutiv chiar pe terenul rivalei, Tomis Constanţa, în cel de-al treilea meci al finalei. Gruparea sălăjeană şi-a menţinut supremaţia cu un buget de numai 450.000 de euro (!!!), sumă de bani pe care o cheltuie şi o echipă de fotbal de liga a treia.

Performanţele similare anterioare le-au adus ardelenilor două participări în grupele Ligii Campionilor datorită unor wild-card-uri acordate de CEV, dar în sezonul viitor au asigurată calificarea directă în această fază a competiţiei. "Pot să vă spun ce am încercat să facem, să împrumutăm şi să adaptăm din ce am văzut în străinătate, la cluburi mult mai mari. Antrenorul Mariusz Sordyl a fost bucătarul-şef, a pus toate ingredientele. Jucătorii au avut nu doar valoare, ci şi caracter. Iar pe noi, în conducere, nu ne-a interesat cine intră pe teren, era treaba antrenorului şi nici cine sunt arbitri", a spus Liviu Ciupe, preşedintele Remat Zalău.

Care sunt obiectivele

Remat Zalău a obţinut titlul în acest sezon şi a jucat în Liga Campionilor bazându-se pe un buget de aproximativ 450.000 de euro. Adică bugetul unei echipe bune de liga a treia la fotbal sau de aproape şapte ori mai puţin decât al campioanei de la handbal, Oltchim. "E un buget relativ mic, dacă punem la socoteală toate cheltuielile, dar cu el am reuşit să ducem totul la capăt cu bine. Ca să vă dau un exemplu de sume vehiculate în voleiul european: Kazan a cumpărat un jucător de la Trentino plătind un milion de euro clubului şi un milion de euro voleibalistului", a susţinut Ciupe.

Remat va încerca în următoarele zile să semneze noi angajamente cu antrenorul polonez Mariusz Sordyl şi jucătorul maghiar Peter Nagy.

Remat zalău (Massinatori Joao Carlos, foto) şi-a egalat rivala CVM Tomis Constanţa la numărul de titluri, trei

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.