INTERVIU | În spatele liniilor inamice. Aşa au trăit fetele noastre partida decisivă din Bosnia: "Ne-au huiduit tot meciul. La final am început să plâng de fericire". Cum s-au mobilizat după eşecul dramatic cu Spania şi obiectivul pentru EURO

12 ian 2019 5239 afişări Volei
INTERVIU | În spatele liniilor inamice. Aşa au trăit fetele noastre partida decisivă din Bosnia: "Ne-au huiduit tot meciul. La final am început să plâng de fericire". Cum s-au mobilizat după eşecul dramatic cu Spania şi obiectivul pentru EURO Foto: www.doarvolei.ro

Naţionala de volei feminin a României s-a calificat după o pauză de patru ani la Campionatul European, după un meci extrem de disputat cu Bosnia&Herţegovina. ProSport a stat de vorbă cu Alice Kapelovies (29 de ani, coordonator), cea care şi-a trecut în cont trei aşi în partida decisivă disputată în sala de la Lukavac. Alice a recunoscut că cei 1200 de susţinători ai gazdelor au creat o atmosferă ostilă pe toată durata partidei, dar spune că nu s-a gândit în niciun moment că România ar putea rata calificarea.

ProSport: Cât de mult v-a afectat înfrângerea cu Spania? Aţi reuşit să vă mobilizaţi după ce aţi pierdut in setul decisiv?

Alice Kapelovies: Înfrangerea cu Spania a fost foarte dureroasă şi parcă asemănătoare cu cea din ultima campanie de calificare, pe care am pierdut-o împotriva Ungariei şi care ne-a lasat un gust extrem de amar. Singura diferenţă fiind că acum mai aveam o şansă în Bosnia. A fost ca un duş rece şi am zis că e timpul să tragem de noi şi să ne ambiţionăm şi mai tare, pentru toată munca pe care am depus-o până atunci.

Cât de mari au fost emoţiile la scorul de 2-1 pentru Bosnia? Ai crezut in vreun moment ca puteţi pierde meciul?

Eu personal nu am mai avut emoţii în meciul cu Bosnia, eram setată doar pe victorie şi pe faptul că este momentul să dam totul sau nimic. Nu mai era nimic de pierdut. Nu m-am gândit în nicio secundă că am putea să pierdem. Nici măcar nu am vrut să ma gandesc la asta, ci doar să fiu mulţumită de mine la sfârşit, pentru că efectiv am dat tot ce am putut.

Ce ai simţit când ati câştigat setul decisiv?

Am fost foarte concentrată pe ce am de făcut până la sfârşitul meciului şi am încercat să nu aud nimic din tribună. Au avut un public care ne-a huiduit tot meciul. Atunci când am câştigat, am început să plâng de fericire. În sfârşit puteam să ne bucurăm de toată munca pe care am depus-o. După meci parcă nu mai voiam să ieşim din sală.

Foto: www.doarvolei.ro

Îţi doreşti sa întâlneşti vreun adversar anume la Campionatul European?

Nu pot să spun că îmi doresc un adversar anume, dar mă bucur că o să întâlnim cele mai bune echipe din Europa. Asta ne motivează să fim mai bune.

Crezi ca altul ar fi fost rezultatul in meciul cu Spania dacă Adina Salaoru rămânea pe teren?

Nu ştiu dacă rezultatul s-ar fi schimbat în cazul în care Adina nu se accidenta. Cu siguranţă ea era un stâlp al echipei şi ne trăgea dupa ea, dar cea care a înlocuit-o a fost la înălţime.

Aţi primit vreo primă din partea federatiei după calificare?

Deocamdată nu am primit o primă de la federaţie , dar nu ne pierdem speranţa :)

Crezi că investiţiile în volei ar trebui sa fie mult mai mari? Având in vedere ca atât voi, cât  şi băieţii, aţi reuşit sa va calificati la EURO.

Nu ştiu dacă investiţiile ar trebui să fie mari sau nu, însă ştiu cu siguranţă că foarte multe cluburi se confruntă cu probleme mari din punct de vedere financiar. Investiţiile ar trebui să fie şi în jucătorii români, nu numai în cei străini. Pâna la urmă la echipa naţională ai nevoie de cei români, de la care se aşteaptă rezultate mari, dar fără să li se dea nimic în schimb.

O ultima întrebare: ce obiectiv ai pentru Campionatul European?

Eu personal sper să ajungem cât mai departe şi să nu fim doar o prezenţă ştearsă. Am încredere că o să ne ridicăm la un nivel cât mai înalt şi o să ne bucurăm de faptul că suntem la un campionat european, unde ajung numai cele mai bune echipe.

Campionatul European de volei feminin va avea loc în perioada 23 august - 8 septembrie. Meciurile vor fi găzduite de Ungaria, Turcia, Polonia şi Slovacia. Pe lângă cele patru ţări care organizează competiţia, la turneul final şi-au mai asigurat prezenţa: Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania, Bulgaria, Belgia, Croaţia, Grecia, Franţa, Estonia, Portugalia, Ucraina, Slovenia, Spania, Finlanda şi Elveţia.

România a mai evoluat la 11 Campionate Europene până în prezent. Echipa din 1963 a reuşit să obţină medalia de bronz. Europeanul din acel an a fost organizat chiar în ţara noastră, iar URSS s-a încoronat drept campioană europeană. Polonia a completat podiumul. Meciurile de la acel turneu final au fost organizate la Bucureşti, Craiova, Braşov şi Constanţa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.