Bebeluşa de ciocolată!

9 feb 2010 58 afişări Volei
Bebeluşa de ciocolată! Bebeluşa de ciocolată!

Timidă, dar neînfricată, aşa s-ar putea caracteriza NnekaObiamaka Onyejekwe (21 de ani), o adevărată pată de culoare însportul autohton. Jucătoarea cu ten ciocolatiu, zâmbet ştrengărescşi picioare de manechin, componentă a naţionalei de volei aRomâniei, nu se sperie de forţa echipei Fenerbahce, grupare pe careMetal Galaţi o întâlneşte mâine, la Buzău. (ora 17:00, în direct peSport.ro).
Mereu cu zâmbetul pe buze, Nneka are o poveste aparte, eaistorisindu-ne cum s-au intersectat drumurile părinţilor săi,românca Mariana şi nigerianul Aniemeka, doi tineri studenţi laUniversitatea din Cluj-Napoca: "Mama era la Chimie, iar tata laArte. S-au plăcut şi iată ce familie frumoasă a rezultat!". A fostdragoste mare, căci voleibalista de la CSU nu este singură lapărinţi, cei doi fraţi mai mari fiind, de asemenea, realizaţi:Okwudi a absolvit Facultatea de Jurnalism, iar Chike estehandbalist la Ştiinţa Bacău şi face parte din lotul lărgit alnaţionalei României. "Sunt cea mai mică, deci sunt protejatafamiliei, toţi mă consideră bebeluşul lor", se alintă sportiva.

N-a văzutNigeria!
Pe jumătate nigeriancă, Nneka n-a fost însă niciodată în ţaranatală a tatălui său. "Sper ca la vară să ne facem timp pentru avizita Nigeria. Dar vreau să mergem toată familia, n-ar avea farmecsă ne ducem pe rând. Avem acolo mătuşi, unchi şi verişori care tragmereu de noi să le călcăm pragul", se destăinuie componenta lotuluinaţional de senioare pregătită să‑şi folosească engleza (n.r. -limba oficială în statul african cu capitala la Abuja).

Tatăl,suporter fidel
"Tata e pasionat şi de fotografie şi vine destul de des lameciurile mele. A umplut casa de poze cu noi, cu toţi. Şi-lînţeleg. Eu, de pildă, am voleiul în sânge şi nu mă închipui făcândaltceva. Totuşi, peste câţiva ani, aş vrea să fac un copil. Îmiplac copilaşii la nebunie şi parcă n-aş aştepta până la 30 de ani",conchide Nneka.

Principalul hobby:somnul!
• Nneka are un iubit care joacă volei la CSM Tg. Mureş (a refuzatoarecum ruşinată să-i spună numele!);
• promite să înveţe să gătească până când se va pune problemacăsătoriei: "Am încercat de patru ori să fac supă de pui, dar nuprea mi-a ieşit";
• a început voleiul la Unirea Cluj-Napoca, la 12 ani, iar doi animai târziu a trecut la Metal.
• principalul său hobby este somnul;
• conduce un Volkswagen Golf;
- locuieşte într-un apartament cu trei camere cu colegele saleDaiana Mureşan şi Sabina Miclea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.