Volei - arhiva noiembrie 2008

 • Metal Galaţi rămâne invincibilă Metal Galaţi rămâne invincibilă
  23 nov 2008   Volei

  Nici etapa cu numărul 9 a Diviziei A1 la feminin nu a adus întreruperea seriei de victorii a lui CSU Metal Galaţi. Cu toate că au aliniat un sextet din care au lipsit Alida Marcovici, Frauke Dirickx, Ivana Djerisilo, Brizitka Molnar şi Mayvelis Martinez, campioana s-a impus pe terenul promovatei CSM Sibiu. Este adevărat, trupa lui Zoran Terzic a cedat şi primul set în acest campionat.

 • Steaua a câştigat derbyul cu Dinamo Steaua a câştigat derbyul cu Dinamo
  23 nov 2008   Volei

  Două meciuri au atras atenţia din cele disputate în runda cu numărul 9 a Diviziei A1, la masculin. La Bucureşti, în sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”, Steaua a dispus de Dinamo cu 3:1. De eşecul echipei din şoseaua Ştefan cel Mare a profitat Tomis Constanţa, care, câştigând cu 3:0 în sala din Buzău, s-a distanţat la 3 puncte atât de Constam, cât şi de Dinamo. În spatele campioanei se află finalista din sezonul trecut, VCM LPS Piatra Neamţ, care n-a avut dificultăţi în a se impune la Tg. Mureş, în faţa unei formaţii care a intrat în prima ligă...

 • Metal a cedat primul set din acest campionat
  22 nov 2008   Volei

  Într-un meci contând pentru runda cu numărul 9 din Divizia A1, la feminin, Metal Galaţi a cedat la Sibiu primul set din acest campionat: 3:1 (14, 16, -16, 20). Campioana se menţine neînvinsă pe primul loc, urmată de Tomis, care a câştigat cu 3:0 (23, 17, 12) la Bucureşti, cu Rapid. La masculin, Steaua s-a impus cu 3:1 în derbyul cu Dinamo.

 • Metal Galaţi a cedat un set la Sibiu
  22 nov 2008   Volei

  Neînvinsă în această ediţie de campionat, echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi a obţinut un nou succes, la Sibiu, însă a cedat primul set în faţa promovatei CSM: 3:1 (14, 16, -16, 20). Campioana se menţine pe primul loc al clasamentului, cu 18 puncte, fiind urmată de CV 2004 Tomis Constanţa (16p), care a câştigat cu 3:0 la Bucureşti, cu Rapid.

 • Moculescu, noul antrenor al naţionalei masculine de volei Moculescu, noul antrenor al naţionalei masculine de volei
  20 nov 2008   Volei

  Antrenor al lui VfB Friedrichshafen, cu care a câştigat Liga Campionilor în 2007, Stelian Moculescu (foto) a bătut palma cu oficialii FR de Volei. Tehnicianul va conduce naţionala masculină în ianuarie, la turneul vienez. Anunţată ca posibilă, la începutul toamnei, numirea lui Stelian Moculescu ca antrenor al echipei masculine a României s-a concretizat în urma unei recente întâlniri între tehnicianul care a calificat Germania la JO şi conducătorii FRV. „Am ajuns la o înţelegere, Stelian Moculescu va conduce naţionala atât în pregătire, cât şi la primul turneu...

 • Tomis a surclasat pe Dinamo
  16 nov 2008   Volei

  Pentru echipa feminină de volei Dinamo Bucureşti această ediţie de campionat nu este deloc una reuşită. Implicată în lupta pentru titlu în ultimii ani, gruparea alb-roşie îşi vede ameninţată poziţia. Sâmbătă, la Constanţa, Dinamo a cunoscut un nou eşec, de această dată în faţa lui 2004 Tomis: 0:3. Acest succes permite echipei de pe Litoral să-şi păstreze locul 2 în clasament. Alte rezultate din etapa cu numărul 8 a Diviziei A1, la feminin:

 • Buzăul n-a rezistat în faţa lui Dinamo
  16 nov 2008   Volei

  Revelaţie a ultimului campionat, echipa masculină de volei Constam a confirmat şi în ediţia în curs. Venită la Bucureşti din postura formaţiei clasate pe locul 2, gruparea buzoiană a rezistat doar un set în faţa lui Dinamo (22-25), cedându-l pe următorul la o diferenţă mare (14-25). Bucureştenii s-au impus cu 3:0. Şi în celelalte partide ale rundei cu numărul 8 s-au impus favoritele:

 • Tragere la sorţi în Challenge Cup Tragere la sorţi în Challenge Cup
  14 nov 2008   Volei

  S-au tras la sorţi adversarele echipelor româneşti pentru Cupa Challenge la volei. Astfel, la feminin echipa CSU Târgu Mureş va juca împotriva formaţiei franceze Rocheville Le Cannet, Dinamo va întâlni gruparea Kommunalnik Mogilev din Belarus şi Unic Piatra Neamţ va avea o adversară din Franţa, USSP Albi. Tomis Constanţa va întâlni echipa olandeză DOC Stap Orion Doetinchem, iar LPS Piatra Neamţ va juca împotriva grupării Metallurg Zhlobin (Belarus) la volei masculin.

 • Metal Galaţi a învins Rapidul
  13 nov 2008   Volei

  Programat în avans la etapa cu numărul 8 din Divizia A1, la feminin, în Sala Rapid din Bucureşti, meciul dintre CSU Metal Galaţi (locul 1) şi Rapid Bucureşti (locul 12) s-a terminat cu victoria grupării moldave: 3:0 (21, 16, 16). Campioana a profitat de prezenţa în Capitală, pentru meciul de Ligă cu Vakifbank, pentru a disputa acest joc în care, paradoxal, a avut calitatea de „gazdă”. Marţi, 18 noiembrie, Metal Galaţi va disputa la Bacău, întâlnirea cu Ştiinţa, restanţă din runda cu numărul 7.

 • Metal Galaţi a pierdut cu Vakifbank Istanbul (1:3) Metal Galaţi a pierdut cu Vakifbank Istanbul (1:3)
  13 nov 2008   Volei

  „Vă batem într-o oră!”, au avertizat turcoaicele la sosirea în Bucureşti. Şi aşa a fost. Vakifbank a trecut de Metal Galaţi: 3:1 (16, -21, 24, 26), ce-i drept în 101 minute. Acest rezultat face ca echipele din grupa C a Ligii Campionilor să fie egale la puncte (3). Cu Jelena Nikolic, căpitanul Serbiei, în sextetul de bază, Vakifbank Istanbul a găsit soluţii pentru a le bloca pe Brizitka Molnar şi Ivana Djerisilo, sârboaicele Metal-ului şi, totodată, jucătoarele cele mai eficace în Polonia, acum o săptămână. Şi cum campioanei României nu i-a funcţionat ieri...

 • Debut de meci catastrofal Debut de meci catastrofal
  13 nov 2008   Volei

  În faţa a circa o mie de spectatori, mulţi veniţi din Galaţi şi, totodată, a numeroşi copii (fapt pozitiv dacă ne gândim că numai aşa acest sport poate prinde la tineri), echipa feminină de volei Metal Galaţi a pierdut la mare luptă, însă şi pentru că a comis erori neaşteptate, în faţa lui Vakifbank Istanbul: 1:3 (-16, 21, -24, -23).

 • Ştiinţa Bacău a câştigat şi la Bratislava
  13 nov 2008   Volei

  Dintre echipele româneşti de volei care au jucat ieri (miercuri) meciuri în cupele europene doar Ştiinţa Bacău a reuşit să iasă învingătoare de pe teren. Participantă la Cupa CEV (16-imi), trupa lui Florin Grapă a câştigat şi pe terenul lui Slovan UK Bratislava - 3:0 (19, 21, 25) - după ce reuşise un succes la fel de clar acum o săptămână, acasă (3:0 / 25-20, 25-23, 25-23).

 • Frauke Dirickx, sufletul echipei CSU Metal Galaţi Frauke Dirickx, sufletul echipei CSU Metal Galaţi
  12 nov 2008   Volei

  Plecarea Majei Ognjenovic, ridicătoarea Serbiei, în Italia, astă vară, părea să lase echipa feminină CSU Metal Galaţi fără sufletul ei. Zoran Terzic a găsit însă imediat o înlocuitoare pe măsură: Frauke Dirickx. Pentru felul în care atinge mingea, atunci când o ridică pentru a fi “îngropată” în terenul advers de colegi, coordonatorul în volei este denumit „pianist”. Belgianca Frauke (Frau sau Fro, cum îi spun apropiaţii) face parte din această categorie. Născută pe 30 ianuarie 1980, la Halle, localitate învecinată cu Bruxellesul, s-a apropiat de acest...

 • Învinsa Metalului a bătut în Italia
  12 nov 2008   Volei

  Mare surpriză în grupa C a Ligii Campionilor de volei, la feminin. Umilită în primul meci (0:3), pe teren propriu, de Metal Galaţi, campioana Poloniei, Fakro Muszynianka Muszyna, a obţinut un succes neaşteptat în sala puternicei grupări italiene Volley Bergamo: 3:1 (-25, 20, 15, 22).

 • Calificare facilă pentru Unic Piatra Neamţ şi CSU Tg. Mureş
  11 nov 2008   Volei

  Echipele feminine de volei din România care au evoluat astăzi, în cupele europene, au promovat fără probleme în faza următoare a Challenge Cup. Victorioasă în tur (3:0) chiar în Cipru, Unic Piatra Neamţ a depăşit din nou pe AEK Larnaca: 3:0 (18, 24, 14). Obligată să obţină cel puţin un set pe terenul lui Zlatogor Zolotonoşa Cierkasi (Ucraina), după victoria clară de acasă (3:0), CSU Medicina Tg. Mureş şi-a îndeplinit obiectivul din prima, cedând apoi, însă la mare luptă, cu 1:3 (21, -22, -25, -22).

 • Muszyna a câştigat (3:1) la Bergamo!
  11 nov 2008   Volei

  Surpriză la Bergamo! Echipa feminină de volei Fakro Muszynianka Muszyna (Polonia) a câştigat cu 3:1 (-25, 20, 15, 22) meciul cu formaţia locală, de cinci ori câştigătoare a Ligii (Cupei) Campionilor în ultimii zece ani. Mâine, la Bucureşti, Metal Galaţi are ocazia de a prelua şefia în această grupă (C), având nevoie de o victorie în faţa lui Vakifbank Gunes Istanbul (Turcia).

 • Şapte românce, şapte străine
  11 nov 2008   Volei

  Lotul echipei feminine de volei CSU Metal Galaţi este alcătuit din 14 jucătoare, raportul românce – străine fiind de 7 la 7. Cele şapte jucătoare autohtone provin din generaţii diferite. Alida Cioroianu-Marcovici (35 de ani) a bifat participări la turnee finale ale CE, cu naţionala al cărei căpitan a fost până de curând, are numeroase prezenţe în cupele europene, fiind şi campioană a României. Cealaltă voleibalistă experimentată a Metal-ului este Adriana Dumitru (31 de ani), singura „supravieţuitoare” a fostei echipe a Galaţiului. Celelalte cinci jucătoare...

 • Diferenţă de 33 de puncte
  11 nov 2008   Volei

  Privite comparativ, datele statistice ale partidelor Fakro Muszyna (Polonia) – Metal Galaţi 0:3, respectiv Vakifbank Istanbul (Turcia) – Bergamo (Italia) 2:3, din prima etapă a grupei C din Liga Campionilor, la feminin, sunt favorabile campioanei României. Este adevărat, şi replica dată de adversare a fost cu totul alta. Mâine (ora 19:00), Metal Galaţi va înfrunta pe Vakifbank Istanbul în sala Rapid din Bucureşti. Meciul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Sport.ro.

 • CSU Metal joacă al doilea meci din Ligă în Bucureşti! CSU Metal joacă al doilea meci din Ligă în Bucureşti!
  11 nov 2008   Volei

  Oficialii gălăţeni se tem că suporterii turci vor „invada” sala Rapid mâine (ora 19:00) şi aşteaptă susţinerea bucureştenilor. Din acest motiv, accesul publicului este gratuit. „Noi jucăm toate meciurile din Liga Campionilor în deplasare. Vor veni două autocare cu suporteri din Galaţi, însă bănuim că vor fi şi mulţi turci prezenţi. Sperăm să vină şi bucureştenii la meci”, a mărturisit Petre Deju, vicepreşedintele clubului. Temerea oficialului este îndreptăţită, la meciul pe care Vakifbank l-a câştigat (3:1) în primăvară, cu Dinamo, în Challenge...

 • Metal Galaţi înfruntă deţinătoarea Challenge Cup Metal Galaţi înfruntă deţinătoarea Challenge Cup
  11 nov 2008   Volei

  Forţa echipei Vakifbank, adversara de miercuri a lui CSU Metal Galaţi în Liga Campionilor, la feminin (sala Giuleşti, ora 19:00 / în direct la Sport.ro) este ilustrată de rezultatele obţinute de ea în cupele europene (ne vom referi la perioada 2000-2008).

 • „Diferenţa de scor a fost surprinzătoare” „Diferenţa de scor a fost surprinzătoare”
  10 nov 2008   Volei

  Cu două zile înaintea meciului cu Vakifbank Ankara, programat la Bucureşti (în sala Rapid / miercuri, ora 19:00 / în direct la Sport.ro), contând pentru etapa a doua din grupa C a Ligii Campionilor, voleibalistele de la CSU Metal Galaţi speră să repete evoluţia din Polonia. Miercurea trecută, campioana României a făcut senzaţie, administrând o înfrângere severă lui Fakro Muszynianka Muszyna: 3:0 (10, 18, 14) chiar în sala acesteia.

 • Surpriză la Piatra Neamţ
  10 nov 2008   Volei

  Surpriză la Piatra Neamţ, în etapa a 7-a din Divizia A1 la feminin. Unic, formaţie care în ediţia trecută a Challenge Cup a disputat sferturile de finală, a pierdut clar în faţa Tomis-ului din Constanţa.

 • Favoritele s-au impus
  10 nov 2008   Volei

  Rezultate înregistrate în etapa cu numărul 7 a Diviziei A1 la volei, echipe masculine. Meciul Explorări Baia Mare - Tomis Constanţa s-a disputat în avans.

 • Magicianul Zoran Terzic Magicianul Zoran Terzic
  8 nov 2008   Volei

  Palmaresul sârbului Zoran Terzic este impresionant. A urcat naţionala feminină a ţării sale pe podiumul mondial (bronz, în 2006) şi european (argint, în 2007), iar cu Metal Galaţi a realizat eventul de două ori (2007 şi 2008). Asaltat cu oferte după CM din 2006, Zoran Terzic a spus nu. „Am bătut palma cu echipa din Galaţi. Am promis că fac treabă acolo şi voi face”, a declarat antrenorul plav. Născut în Belgrad, pe 9 iulie 1966, a jucat la Steaua Roşie, iar apoi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică. Antrenor la echipe masculine, nu s-a gândit niciodată să le...

 • Victorie mare pentru Metal Galaţi Victorie mare pentru Metal Galaţi
  7 nov 2008   Volei

  La primul meci în Liga Campionilor, Metal Galaţi a umilit „naționala“ Poloniei la ea acasă: 3:0 (10, 18, 14). Trupa lui Zoran Terzic este lider în Grupa C. Campioana României este lider în grupa C, după prima rundă din Champions League, având setaveraj mai bun decât Bergamo, care a câştigat cu 3:2 la Istanbul. Debutul meciului din Polonia a fost amânat de o pană de curent, doar reflectoarele de deasupra tribunei funcţionând. După circa 45 de minute, răstimp în care jucătoarele ambelor echipe au schimbat mingi în beznă, partida a putut să înceapă. Incidentul...

CLASAMENT Liga 1 Betano
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.