SPECIAL | Amintiri din loja de la Wimbledon: "Aşa îţi dădeai seama câte emoţii aveam! Tatăl lui John McEnroe mi-a spus o dată...". Mariana Simionescu, mărturisiri despre Bjorn Borg, "iubirea vieţii". De ce nu trebuie să rataţi filmul care apare în cinematografe pe 29 septembrie

22 sep 2017 3290 afişări Comentează şi tu Tenis
SPECIAL | Amintiri din loja de la Wimbledon: "Aşa îţi dădeai seama câte emoţii aveam! Tatăl lui John McEnroe mi-a spus o dată...". Mariana Simionescu, mărturisiri despre Bjorn Borg, "iubirea vieţii". De ce nu trebuie să rataţi filmul care apare în cinematografe pe 29 septembrie 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/16738773/2/simionescu.jpg
  • "Nu ştiu dacă eu am fost cu adevărat iubirea vieţii lui, dar Bjorn este iubirea vieţii mele", povesteşte Mariana Simionescu, cu ocazia lansării filmului Borg vs McEnroe. Prima soţie a suedezului intrat în istoria tenisului, dar şi în inimile a milioane de fane, cu o stăpânire de sine fantastică şi un look de rock-star, rămâne 'colecţionarul de inimi' cu plete blonde în memoria multor fani ai sportului alb.

Mariana Simionescu a fost provocată de jurnaliştii britanici de la Mirror să vorbească despre cea mai celebră nuntă a unui român din timpul regimului comunist de la Bucureşti, dar şi despre relaţia sa cu Bjorn Borg. Românca a fost prezentă la Stockholm, în Suedia, la premiera filmului care ajunge şi în cinematografele din România - începând cu data de 29 septembrie, alături de Borg şi de cea de-a treia soţie a acestuia, Patricia.

Povestea de dragoste dintre Mariana Simionescu şi Bjorn Borg a început în 1976, atunci când suedezul a câştigat primul dintr-o serie de cinci titluri consecutive la Wimbledon. "Vara aceea a fost fantastică. Au fost cele mai bune momente pentru Bjorn şi pentru mine. Totul părea un vis, zburam. Eram îndrăgostiţi, au fost cele mai frumoase clipe din viaţa mea. Eram atât de îndrăgostită, încât nici măcar cum mă cheamă nu mai ştiam", a povestit Mariana Simionescu.

"Bjorn era foarte, foarte dulce. Era foarte timid, dar eu ştiam să îl fac să îşi dea frâu liber emoţiilor",
Mariana Simionescu

Amintiri din loja de la Wimbledon

Mariana Simionescu a fost în lojă la următoarele victorii ale lui Bjorn Borg, la Wimbledon. "Aveam emoţii uriaşe, dar ştiam exact când Bjorn urma să se uite la mine, aşa că atunci când o făcea, eram ca o statuie. În rest, pufăiam ca un şemineu, ţigară după ţigară - aşa îţi dădeai seama câte emoţii aveam! Iar familia McEnroe a fost afumată zdravăn. Tatăl lui John mi-a spus o dată că nu mai suportă mirosul!", a povestit Mariana Simionescu.

"Îl cunoşteam perfect. Ştiam când este supărat sau fericit, doar după fizionomie. Când era foarte supărat, ochii i se încrucişau. El a fost întotdeauna foarte calm, cu excepţia cazului în care pierdea un meci - nu mai vorbea cel puţin trei zile. Nu suporta să piardă";
Mariana Simionescu

Nunta de vis a Marianei a avut loc la Bucureşti, în 1980, însă divorţul a venit după doar patru ani, întrucât Borg, proaspăt retras din tenis (1983), s-a îndrăgostit de o adolescentă, în timp ce juriza un concurs de tricouri ude.


Nunta anului 1980. "Nu ar fi fost la fel de fericită dacă ar fi pierdut finala de la Wimbledon, înainte". Foto: arhivă personală

  • Mariana Simionescu locuieşte în continuare la Monaco, alături de mama sa, într-o casă plină de fotografii din perioada căsniciei sale cu omul cu 11 titluri de Mare Şlem în palmares. "M-am căsătorit o singură dată, atât. M-am îndrăgostit de tatăl fiului meu, dar nu a mers. Acum, sunt singură. Dar o am pe mama, am un căţel şi un fiu de care am grijă. Aşa că sunt fericită şi mereu ocupată. Le ofer toată dragostea celor din familia mea"
  • Campioană în 1974 la Roland Garros, în competiţia junioarelor, cea mai bună poziţie ocupată de Mariana Simionescu în clasamentul WTA a fost 36 WTA.

Filmul: Bjorn, cât se poate de real

Mariana Simionescu a fost impresionată de felul în care actorul suedez în vârstă de 39 de ani, Sverrir Gudnason, îl interpretează pe Bjorn Borg. "Este incredibil. M-am dus să îl văd pe Sverrir când a ajuns la Monaco să filmeze. Am încremenit. Nu mă puteam mişca. Îl vedeam în faţa mea pe tânărul Borg, iar timpul se oprise în loc. L-am ciupit de obraz să văd dacă este real".

În film, mai apare şi fiul lui Bjorn Borg, din căsătoria cu Patricia - Leo, un jucător cu potenţial. Acesta interpretează rolul lui Bjorn Borg, în perioada tinereţii. "A fost frumoasă reîntâlnirea cu Bjorn la premiera de la Stockholm. Am avut o conversaţie plăcută, am întâlnit-o pe soţia lui. Bjorn pare fericit, cu o viaţă echilibrată şi acest lucru este important. Viaţa pe care am trăit-o împreună este imposibil de uitat. A fost minunat", a tras concluzia Mariana Simionescu.

"Ar fi trebuit să joace mult mai mult timp, ca Roger Federer. Dar el a spus - nu vreau să mai joc, pentru că mi-a ajuns",
Mariana Simionescu
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.