"Simona este mult mai puternică decât crede ea". Cahill atrage atenţia: anul de sacrificiu a devenit cel al marii performanţe. "Sunt şi eu surprins că a reuşit. Am vorbit că acesta ar putea fi un an în care construim. A plâns nopţi nenumărate"

21 oct 2017 3544 afişări Tenis
"Simona este mult mai puternică decât crede ea". Cahill atrage atenţia: anul de sacrificiu a devenit cel al marii performanţe. "Sunt şi eu surprins că a reuşit. Am vorbit că acesta ar putea fi un an în care construim. A plâns nopţi nenumărate"

Darren Cahill a făcut o analiză interesantă şi pune într-o nouă lumină reuşita Simonei Halep, care a urcat pe prima poziţie WTA în ciuda faptului că problemele fizice din debut de an îi determinase să ia în considerare o abordare alternativă. Practic, afirmă australianul pentru New York Times, 2017 ar fi fost un an dedicat dezvoltării, al construcţiei şi al consolidării unei filosofii de joc, miza fiind ca mai apoi acest an de muncă să fie valorificat prin rezultate foarte bune în 2018.

"Sunt şi eu surprins că a reuşit să ajungă numărul unu după startul de an pe care l-a avut. A avut tendinită la genunchi în noiembrie şi decembrie anul trecut - nu a putut scăpa de asta. A început anul târâind această accidentare sâcâitoare - am crezut că va fi ok, dar nu a fost. Practic, sezonul ei a început la Miami", a atras atenţia Cahill. de aceea, planul s-a modificat din mers - o realitate a tenisului profesionist în care sportivii au un sezon de peste zece luni şi timp de odihnă şi refacere stors parcă din pipetă.

"Înainte ca ea să înceapă întrecerea de la Miami, am avut o discuţie lungă de tot. Am vorbit despre faptul că acesta ar puea fi un an în care construim, în care o lu[m de la zero, în care ne vom axa mai mult pe îmbunătăţirea abilităţilor ei de atletă, pe dezvoltarea jocului şi vom privi mai puţin spre clasament şi cursa pentru Singapore", a spus Cahill, care a reluat practic pas cu pas 2017-le Simonei Halep.

"A plâns nopţi nenumărate, luni la rând după aceea"

"Incidentul de la Miami a fost un nou punct după care a trebuit să pornim de la zero. S-au întâmplat atât de multe în primele patru luni, încât este doar meritul ei că acum este la Singapore şi are numărul unu mondial. Da, a câştigat un singur turneu, dar a fost unul important - la Madrid, iar ea şi-a oferit multe alte şanse. Şi-a luxat glezna în finala de la Roma, când avea 5-2 şi dublu break cu Svitolina. Apoi s-a dus până în finală la Roland Garros. Jelena Ostapenko i-a frânt inima la Paris. A plâns nopţi nenumărate, luni la rând după aceea, pentru că nu se împăca cu gândul că a fost atât de aproape şi jucase atât de bine şi totuşi, cumva, scăpase totul printre degete", duce mai departe firul poveştii Darren Cahill, care se înclină în faţa jucătoarei sale

"Îi dau credit total, pentru că, după toate loviturile pe care le-a încasat în plin stomac, a reuşit să tot iasă la suprafaţă, să îşi ofere şanse, să adune victorii şi asta arată cât de multă forţă există în interiorul ei. Este mult mai puternică decât crede ea", este concluzia antrenorului în vârstă de 52 de ani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.