Simona Halep merge în „optimile” de la Indian Wells, după o victorie muncită în fața impresionantei Caroline Dolehide. Filmul, cadru cu cadru, al unui meci în care numărul 1 mondial a încasat, a suferit, a insistat, s-a descătușat și a răzbit | FOTO & VIDEO

Simona Halep merge în
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep își continuă parcursul în primul turneu Premier Mandatory al sezonului: a învins-o, luni dimineață, pe americanca Caroline Dolehide (165 WTA) și s-a calificat în ‘optimile’ întrecerii de la Indian Wells, după două ore și cinci minute de duel crâncen. Simona va juca pentru calificarea în sferturile de finală împotriva chinezoaicei Qiang Wang, a 55-a jucătoare a lumii.

Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii a fost luată pe sus în primul set, a greșit mult (de 30 de ori de-a lungul meciului) și a fost departe de jocul îngrijit arătat în primul meci, împotriva Kristynei Pliskova, pe care l-a terminat cu mai multe lovituri câștigătoare decât greșeli neforțate. Lovind cu multă convingere, Dolehide nu i-a lăsat în primul set Simonei vreun colțișor în care să se simtă confortabil.

Manșa a doua a avut două momente decisive: intervenția lui Darren Cahill de la scorul de 3-2 pentru Simona și atacul trimis de Dolehide exact spre figura Simonei – alegere mai puțin fair-play care a încărcat-o emoțional pe româncă, la 4-3. Chiar dacă victoria în manșă a venit abia în tiebreak, ambele momente au avut rolul lor, într-un meci devenit brusc ‘must-win’ pentru Simona.

La capătul setului doi, Simona Halep s-a descătușat cu adevărat, așa cum de puține ori a mai făcut-o în afara turneelor de Mare Șlem. Dezamăgirea pierderii setului doi, cumulată cu efortul uriaș depus deja în această săptămână – cu două victorii grele, în trei manșe, la Cibulkova și Shelby Rogers, a turnat plumb în spinarea tinerei americance, contribuind la proporțiile scorului din manșa finală.

17 – 33 a fost raportul loviturilor câștigătoare în meciul Simona Halep – Caroline Dolehide

 03:38 GAME, SET, MECI ȘI CALIFICARE ÎN OPTIMI PENTRU SIMONA HALEP, 1-6, 7-6(3), 6-2 ÎN FAȚA AMERICANCEI DE 19 ANI, CAROLINE DOLEHIDE. Simona închide fără emoții meciul cu serviciul, valorificând prima minge de meci.


03:30 Primul game alb câștigat de Simona pe serviciu o duce la un game distanță de calificarea în turul 4 de la Indian Wells. Halep – Dolehide 1-6, 7-6(3), 5-1


03:28 Este o nouă serie de break-uri. Simona a câștigat 7 din 11 mingi jucate pe serviciul întâi al americancei de 19 ani și cu un nou game câștigat pe retur, reface diferența pe tabelă. Halep – Dolehide 1-6, 7-6(3), 4-1


03:20 Simona își pierde concentrarea și înapoiază unul dintre break-uri. Dolehide punctează în premieră în decisiv, mizând pe scurtă și pe elementul surpriză. Românca se ceartă pentru că, își spune, nu a gândit suficient. Halep – Dolehide 1-6, 7-6(3), 3-1


03:18 DUBLU BREAK! Retur de senzație pentru Simona Halep, cu reverul în lung de linie, pe care Dolehide îl atinge, dar nu îl poate trimite înapoi. Americanca are de două ori mai multe lovituri câștigătoare în meci (30-15), dar deja greșește prea mult. Iar Simona Halep rezistă fantastic în defensivă. Halep – Dolehide 1-6, 7-6(3), 3-0


03:13 Simona începe decisivul cu break! Dolehide îi face un cadou pe minge de break. Halep – Dolehide 1-6, 7-6(3), 1-0


03:09 Simona câștigă TIEBREAK-ul supraviețuirii. Halep – Dolehide 1-6, 7-6(3).

Simona reușește primul mini-break în tiebreak cu o lovitură de trecere în lung de linie promptă. Apoi, la 2-1, face o cursă nebună de recuperare spre plasă, pune incomod mingea spre reverul adversarei, iar fileul o ajută în sfârșit și pe ea, oprind diagonala scurtă a americancei. Un serviciu doi excelent o duce pe Simona direct la 4-1. Mai departe, Halep construiește bine punctul și se desprinde la 5-2. Românca servește, dar lasă prea mult teren descoperit și americanca finalizează clar în lung de linie. Halep obține minge de set, cu un serviciu bun, care o duce la 6-3. Și se descătușează, după ce câștigă pe retur punctul care o duce în decisiv.


03:00 TIEBREAK-ul supraviețuirii pentru Simona! Halep – Dolehide 1-6, 6-6.


02:54 Forehandul lui Caroline Dolehide este sublim. O năucește pe Simona. Întrerupe seria break-urilor. Am ajuns la 80 de minute din acest meci cu aspect total neașteptat. Halep – Dolehide 1-6, 5-5.


02:50 Simona ratează închiderea setului, la 5-3. Al patrulea break consecutiv în meci o ține în viață pe americancă. Halep – Dolehide 1-6, 5-4.


02:45 Lovită la propriu, Simona a revenit cu o răutate crescută pe teren și a pus toată furia în atac. Nu și-a pierdut însă capul, ci, din contră, alegerile ei au fost mai inspirate. Al treilea break la rând în set și Simona va servi pentru set decisiv. Halep – Dolehide 1-6, 5-3.


02:40 REBREAK! Simona nu profită: este moale în game-ul de serviciu, iar Dolehide închide agresiv jocul, chemând-o la fileu pe jucătoarea numărul unu a lumii și finalizând apoi puternic, fix spre corpul româncei. Halep – Dolehide 1-6, 4-3.


02:34 BREAK HALEP! Dolehide scapă printre degete un game pe care l-a avut în rachetă, la 40-15. Americanca ratează o minge relativ simplă, forțând prea mult execuția și are de apărat mingi de break: o salvează pe prima, cu lovitura câștigătoare cu numărul 18 (Simona având 9). Pe a doua însă, ratează ținta, iar Simona are primul break – după o oră și 3 minute de joc și o nouă intervenție providențială a lui Darren Cahill. Halep – Dolehide 1-6, 4-2.


02:29 Simona Halep cere, pentru prima dată, ajutorul lui Darrem Cahill, după un set și cinci game-uri din al doilea. Darren îi cere să stea mai aproape de linia de fund, să nu se mai ia la trântă în regim de forță cu Dolehide – ci să folosească mai mult mingile înalte spre reverul advers, să atace pe retur și să nu mai fie la fel de predictibilă. Halep – Dolehide 1-6, 3-2.


02:20 Să fie ăsta ancora de care avea nevoie Simona Halep? Liderul mondial salvează un joc uriaș pe serviciu, care seamănă mult cu primul game al meciului. Dacă Dolehide a salvat atunci cinci mingi de break ale româncei, acum Simona a încasat cu multă demnitate mingile trimise consecutiv pe tușă de americancă, a salvat șase mingi de break și a păstrat conducerea. Halep – Dolehide 1-6, 2-1.


02:05 SET DOLEHIDE, 6-1! „Nu a pus un pas aiurea pe teren în fața Simonei”, exclamă reprezentanții WTA.

Simona a greșit nepermis de mult și, cu 13 erori directe și doar 3 winners, nu a făcut față unei jucătoare cu 12 lovituri câștigătoare și raport pozitiv, de plus 1 reușită/eroare.


02:02 Simona este în corzi: ratează dureros un passing după un punct bine construit, apoi o intervenție din apropierea plasei – cu voleul. Dolehide are din nou minge de dublu break și, de data asta, fructifică. Halep – Dolehide 1-5


01:57 Ce serviciu găsește Simona la o nouă minge de break a americancei! Forehandul româncei nu este încă perfect calibrat, iar Dolehide adună puncte. La minge de 4-0 pentru Dolehide, Simona salvează cu un serviciu cu adevărat mare, bine plasat și reușește apoi să pună punct seriei lui Caroline. Halep – Dolehide 1-3


01:49 Simona trimite o minge în fileu și este depășită, pentru moment, de situație. Dolehide este incredibil de calmă și își impune forța. Halep – Dolehide 0-3


01:47 Au trecut 14 minute și nu ne place cum arată scorul în acest meci: Dolehide face break și 2-0 pe tabelă după un retur fabulos pe diagonală, câștigător. Halep – Dolehide 0-2


01:43 Meciul începe cu un game parcă interminabil, de 11 minute. Lucrurile sunt simple la început: Dolehide încearcă să termine rapid punctul, Simona reușește să lungească schimburile și, de pe linia de fund a terenului, este cea care schimbă direcția și ritmul. Așa apar mingile de break și o situație foarte rar întâlnită în tenis: Dolehide are mare șansă pe prima minge de break, fileul prăbușindu-i mingea în terenul Simonei, apoi se mută cu dreapta și atacă inspirat – pe a doua, iar pe a treia este din ajutată de fileu, într-un punct tras parcă la indigo cu cel de la primul test din meci. Americanca mai salvează alte două mingi de break, urcând totalul la cinci și pune punct jocului, preluând prima conducere în meci. Halep – Dolehide 0-1


01:25 Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales primirea. O lasă pe americancă să servească prima: Dolehide are în serviciu o armă și impresionează chiar și pe mingea a doua, cu kick-ul accentuat pe care îl împrimă mingii.


01:15 Undă verde pentru meciul Simonei Halep. După două surprize uriașe înregistrate pe Stadium 1 – eliminările Petrei Kvitova și a lui Novak Djokovic, Roger Federer și-a terminat victorios meciul rămas restant de sâmbătă seară – 6-3 7-6(6) împotriva lui Taro Daniel. 


Simona Halep înfruntă una dintre cele cinci adolescente care au impresionat la această ediție a BNP Paribas Open, prin calificarea în turul trei al turneului de la Indian Wells care deschide ‘The Sunshine Double’. Caroline Dolehide are 19 ani și este una dintre cele mai frumoase surprize ale echipei americane, alături de Amanda Anisimova (16). Pe lista cu ‘stele în ascensiune’, celor două americance li se alătură Marketa Vondrousova (18 ani, Cehia), Aryna Sabalenka (19 ani, Belarus) și Sofya Zhuk (18 ani, Rusia).

Românca va avea parte de un sentiment ciudat la intrarea pe teren: dincolo de faptul că va juca împotriva unei fete puternic susținute de tribună, ea înfruntă o sportivă care îi seamănă leit Simonei din 2008, care câștiga Roland Garros-ul junioarelor. Caroline poate fi considerată o veritabilă urmașă în circuit a lui Halep, datorită bustului generos.

Dolehide a avut o ascensiune impresionantă în 2017: a urcat mai mult de două sute de locuri în clasamentul WTA, stabilindu-și cel mai bun rezultat al carierei, locul 137, pe 18 septembrie. Pe radarul USTA încă din 2016, atunci când a intrat între sportivele susținute financiar de forul american de tenis, Dolehide a fost chemată alături de echipa de FED Cup a Statelor Unite. Caroline afirmă că, acolo, a învățat enorm de multe din câteva ore petrecute pe teren alături de Venus Williams. Are două surori, care ambele joacă tenis cu rezultate suficient de bune la nivel de colegiu.

20 de ași a reușit Dolehide în primele două partide de la Indian Wells – 11 cu Shelby Rogers și 9 împotriva Dominikăi Cibulkova

  • Meciul Simona Halep – Caroline Dolehide se va juca în jurul orei 01:00. Americanii au schimbat ora de vară, astfel încât partidele au început cu oră mai devreme în România – comparativ cu zilele precedente. La ora 20:00, s-a dat start joc pe Stadium 1 cu duelul Petra Kvitova – Amanda Anisimova, apoi este programat meciul Novak Djokovic – Taro Daniel și finalul partidei dintre Roger Federer și Federico Delbonis, rămas de terminat de la scorul de la 6-3, 2-2, după ce ploaia a întrerupt sâmbătă noapte programul de joc.

Simona Halep și-a egalat deja rezultatul din 2017 de la Indian Wells, prin calificarea în turul trei. A gestionat perfect meciul revenirii în circuit, a controlat momentele importante ale duelului cu Kristyna Pliskova și este acum mare favorită în fața americancei de pe poziția 165 WTA. Ajunsă pe tablou cu un wildcard oferit de organizatori, Caroline Dolehide lovește tare, agresiv, ca o veritabilă exponentă a școlii americane moderne de tenis. Ea a furnizat o mare surpriză în turul doi, eliminând-o pe Dominika Cibulkova din Slovacia, cu scorul de 3-6, 7-6(6), 6-3.

  • Dacă se impune în fața lui Dolehide, Simona Halep va juca în optimi împotriva câștigătoarei meciului dintre Kristina Mladenovic (Franța, 15 WTA) și Qiang Wang (China, 55 WTA).
  • Simona Halep este singura reprezentantă a României rămasă pe tabloul de simplu.
  • România mai are o jucătoare la dublu în competiția de la Indian Wells. Favorită cinci la trofeu, Monica Niculescu va juca pentru un loc în ‘sferturi’, alături de Andrea Hlavackova (Cehia), împotriva perechii formate din Shuko Aoyama și Zhaoxuan Yang (Japonia / China) – meciul fiind programat tot dincolo de miezul nopții.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup