LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 9-a | Halep, prima româncă ajunsă în semifinale pe „gazonul” londonez. Meciul cu Bouchard este joi, după ora 16:30. Simona: „Mă simt mai pregătită decât la Roland Garros”

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 9-a | Halep, prima româncă ajunsă în semifinale pe
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a jucat incredibil în fața Sabinei Lisicki și s-a impus cu 6-4, 6-0. Ea a devenit prima româncă ajunsă în semifinale la Wimbledon
  • Pentru un loc în finală la Londra, românca o va înfrunta pe Eugenie Bouchard (Canada, locul 13)

19:15 Novak Djokovic a întors rezultatul în meciul cu Marin Cilic și s-a calificat în semifinale. Seturile 4-5 le-a câștigat cu același scor, 6-2. În semifinale, sârbul îl va înfrunta pe Grigor Dimitrov. În schimb, Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au oprit în optimi, după ce au pierdut și setul 4 cu Stepanek și Paes, scor 7-5.


18:20 Tecău și Rojer au din nou handicap de un set în fața adversarilor. Paes și Stepanek au făcut break la 5-4 și conduc cu 2-1. De remarcat faptul că perechea româno-olandeză este neînvinsă de trei săptămâni și jumătate, așadar toate motivele să credem că Horia și Rojer pot întoarce rezultatul.


18:10 Organizatorii de la Wimbledon tocmai au anunțat programul semifinalelor feminine de joi. Ambele se vor desfășura pe Central și vor începe de la ora 15:00. Primul joc este duelul jucătoarelor din Cehia, Petra Kvitova – Lucie Safarova. Partida dintre Simona Halep și Eugenie Bouchard va începe imediat după prima semifinală, probabil după ora 16:30.


18:00 Nici Novak Djokovic nu se simte foarte confortabil în sfertul de finală cu Marin Cilic. Jucătorul din Croația conduce cu 2-1 la seturi (1-6, 6-3, 7-6). Sârbul are de apărat o finală disputată în 2013, iar dacă va reuși să întoarcă partida cu Cilic și să se impună la Wimbledon va redevi numărul 1 mondial.


17:40 Horia Tecău și Jean Julien Rojer au restabilit egalitatea în disputa cu Paes și Stepanek. Perechea româno-olandeză a câștigat la tiebreak setul doi, cu 7-6. Miza partidei este calificarea în sferturile de finală, echipa învingătoare fiind așteptată deja de Daniel Nestor și Nenad Zimonjic.


17:30 Bomba zilei a oferit-o Mr. Șarapova. Andy Murray, deținătorul titlului la Wimbledon, a fost eliminat. Scoțianul a fost învins în trei seturi, cu 6-1, 7-6, 6-2, de Grigor Dimitrov, iubitul Mariei Șarapova. Bulgarul îl va întâlni în semifinale pe învingătorul partidei Novak Djokovic – Marin Cilic, partidă în care se consemnează egalitatea la seturi, 1-1.


17:15 Simona Halep a susținut după succesul cu Sabine Lisicki faptul că visul ei este acum să câștige un titlu de Grand Slam. „Mă simt mai pregătită decât la Roland Garros (n.r. la Paris a disputat finala). Visul meu este să câștig un Grand Slam, dar nu va fi deloc ușor”, a declarat Simona.


16:55 Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut primul set (6-4) în partida cu Leander Paes și Radek Stepanek. Jocul se dispută în cadrul turul 3. În tre timp, Grigor Dimitrov s-a desprins la 2-0 la seturi cu Andy Murray, după ce a reușit să câștigat tiebreak-ul setului secund.


16:42 Mediafax anunță că Simona Halep a devenit, după calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon, sportivul român cu cele mai mari premii brute obținute din tenis, peste 5,3 milioane de dolari. Ea l-a devansat pe Andrei Pavel, care a câștigat în carieră 5,225 de milioane de dolari.


16:30 Știați că… Eliminarea lui Rafael Nadal în optimile de finală la Wimbledon continuă să fie întoarsă pe toate fețele. La nivel de statistică s-au descoperit multe lucruri inedite. Inclusiv faptul că Kyrgios a devenit cel mai tânăr jucător – 19 ani și 65 de zile – care a reușit să-l bată pe spaniol.


16:13 Serena Williams pare că își revine cu greu după câteva zile dificile, venite după eliminarea de la simplu, în turul 3. Liderul mondial spune că virușii sunt de vină pentru situația în care a fost văzută marți seara, publicul, fanii, etc au avut și alte păreri… Cum arată americanca azi, după ce ieri întreaga lume a văzut-o într-o ipostază incredibilă? Vezi imaginea de mai jos:


16:05 Grigor Dimitrov conduce cu 1-0 la seturi în sfertul de finală cu Andy Murray (scor 6-1). „Mr. Șarapova”, așa cum este poreclit bulgarul în presa britanică, este la un pas de cel mai bun rezultat al carierei. Deocamdată, Grigor a întrerupt o serie de 18 seturi consecutive câștigate de scoțian la Wimbledon.


15:40 Performanțele Simonei Halep în a doua săptămână la Wimbledon sunt incredibile. Românca a cedat numai șapte game-uri în meciurile cu Zarina Diyas (optimi) și Sabine Lisicki (sferturi). Totodată, a stat pe teren numai o oră și 53 de minute. Aceste cifre o recomandă pe Halep o candidată serioasă la câștigarea trofeului.


15:35 Wim Fissette, antrenorul româncei, a avut o primă reacție după partida câștigată de Simona Halep: „Și prima semifinală pentru Simona la Wimbledon. A fost un meci special pentru mine împotriva unei foste eleve și excelente jucătoare pe iarbă Sabine Lisicki”.

15:32 Halep și Bouchard s-au mai întâlnit o singură dată, în acest an, în optimile de finală la Indian Wells, când românca s-a impus cu 6-2, 1-6, 6-4. Disputa va avea loc, cel mai probabil, joi, pe Central. În cealaltă semifinală se vor întâlni două jucătoare din Cehia, Petra Kvitova și Lucie Safarova.


15:30 Prin calificarea în semifinale la Wimbledon, Bouchard va pătrunde în premieră în Top 10. Ea a început turneul de pe poziția a 13-a, dar de luni va reuși să fie cel puțin pe locul 8. Canadianca le va depăși sută la sută pe Pennetta, Ivanovic, Cibulkova, Azarenka și Jankovic.


15:27 Canadianca Bouchard se află la a treia semifinal’ă de Grand Slam din acest an, după ce a ajuns în aceeași fază și la Australian Open, și la Roland Garros. De fiecare dată însă s-a oprit aici, după ce a fost învinsă de câștigătoarele trofeelor, Na Li, respectiv Maria Șarapova. Să fie și acest lucru un semn pentru Simona?


15:23 Bouchard, adversara din semifinale. Simona Halep va juca pentru un loc în marea finală de sâmbătă cu reprezentanta Canadei, care s-a impus cu 6-3, 6-4 în partida cu germanca Angelique Kerber. Jucătoarea de 20 de ani a avut nevoie de o oră și 12 minute pentru a se califica în semifinale, adică de 15 minute în plus față de Simona.


15:16 Prin acest succes, Simona Halep a ajuns la un singur meci distanță de locul 2 mondial, ocupat de Na Li. Eleva lui Wim Fissette urcă încă o poziie dacă va disputa finala și la Wimbledon. În schimb, Sabine Lisicki începe să aibă probleme după partida cu Simona. Germanca va ieși din Top 30, în condițiile în care avea de apărat o finală.


15:07 Victorieeeeeeeeee Simona! Halep este prima jucătoare din România care se califică în semifinale la Wimbledon. Eleva lui Wim Fissette a dominat-o categoric pe Sabine Lisicki, chiar dacă și-a cerdat primul serviciu. De la 1-4, Simona nu a mai pierdut niciun game până la final: scor 6-4, 6-0. Ea a avut nevoie de numai 57 de minute pentru a urca în semifinale. „Am jucat incredibil. Nu este vorba de o cheie a succesului, ci mă simt foarte bine. Secretul meu este că joc tenis cu plăcere”, a declarat Halep. Mai jos aveți și statistica meciului Simona Halep – Sabine Lisicki:


15:00 Simona nu se mai oprește! Halep face break după break, pe fondul unui joc entuziasmant, în care îi intră aproape fiecare lovitură. Românca are 3-0 și în setul secund, după al 4-lea break consecutiv. Finalista de anul trecut de la Wimbledon nu are nicio soluție în aceste minute în fața Simonei, care are 8 game-uri consecutive câștigate.


14:52 BREAK Simona. Boom Boom Lisicki pare sufocată de ritmul impus de Simona Halep. În plus, nici serviciul nu-i intră. Românca a reușit al treilea break consecutiv, ajungând la al 6-lea game la rând. Nimic nu pare să o mai oprească pe Simona din drumul spre semifinale, unde ar urma să o întâlnească, cel mai probabil, pe Eugenie Bouchard, care are 1-0 la seturi cu Angelique Kerber (6-3).


14:45 SET SIMONA. Spre sfârșitul setului, Halep și-a impus ritmul și a reușit să se impună cu 6-4. Eleva lui Wim Fissette a obținut cinci game-uri la rând. Și-a îmbunătățit primul serviciu, iar loviturile câștigătoare s-au înmulțit. În plus, Lisicki a fost forțată să greșească tot mai des.  Mai jos, statistica primului set:


14:40 Break Simona. Eleva lui Wim Fissette a reușit să câștige al patrulea game consecutiv. De la 1-4, Halep a făcut 5-4 și servește pentru câștigarea primului set. Din punct de vedere mental, ea arătată tot mai puternică.


14:32 Break Simona. Halep este tot mai agresivă și reușește să revină la timp în primul set. Românca și-a luat break-ul înapoi la 4-2 pentru adversară, după ce a atacat permanent serviciul germancei. Break-ul a fost fructificat break-ul cu a doua minge avută la dispoziție. În celălalt sfert de finală, Bouchard și Kerber sunt la egalitate, scor 3-3.


14:15 Break Lisicki. Simona Halep a avut probleme cu serviciul la primul ei game, motiv pentru care l-a și cedat. Primul serviciu i-a intrat în proporție de 25%. Germanca a atacat pe serviciul al doilea și a profitat la maximum: s-a distanțat deja la 3-0. De remarcat faptul că la joc asistă și prințul William.


14:07 Miercuri se decid ultimele două semifinaliste ale turneului feminin. Prima semifinală se știe încă de marți și aparține sută la sută Cehiei. Lucie Safarova și Petra Kvitova își vor disputa un loc în finala din acest an după ce au trecut, fiecare, în două seturi de Ekaterina Makarova, respectiv Barbora Zahlavova Strycova. De la aceeași oră cu partida Halep – Lisicki se desfășoară și „sfertul” Bouchard – Kerber.


14:04 Simona Halep este la al doilea meci din carieră pe Central la Wimbledon. Prima partidă a disputat-o tot la ediția din acest an, chiar la debut, cu brazilianca Teliana Pereira. Simona și Sabine Lisicki au pătruns deja în arenă și efectuează deja încălzirea.


13:55 În timp ce Simona Halep se pregătește de joc pentru a accede în semifinalele turneului de la Wimbledon, Serena Williams a părăsit turneul și la dublu și probabil că se îndreaptă deja spre casă. La plecare, americanca a șocat însă asistența. Nu a fost în stare nici să servească în meciul de dublu dij turul secund, lucru care a dat naștere la multe speculații. Cert este că Serena a fost scoasă de mână de pe teren, abandonând la 3-0. Citiți aici povestea unei prestații incredibile.


13:46 Simona Halep evoluează astăzi într-o companie selectă pe Centre Court. După partida româncei cu Sabine Lisicki, vor juca pe aceeași arenă Andy Murray cu Grigor Dimitrov și Roger Federer cu Stansilas Wawrinka. Foarte posibil ca și la jocul Simonei să asiste mai multe personaje cu statut de „Sir”.


13:35 Pe lângă Simona Halep, România îi va avea azi pe terenuri, la seniori, pe Horia Tecău și Florin Mergea. Primul are în program două jocuri, unul la dublu în turul 3, unde alături de Jean Julien Rojer îi va înfrunta pe favoriții nr. 5, Leander Paes și Radek Stepanek, iar altul la mixt. Horia și Sania Mirza au de terminat jocul din turul secund, început luni și întrerupt la 4-3 din cauza ploii, cu Pavic și Jovanovski. Florin Mergea va juca tot în turul secund la mixt, cu Elina Svitolina, adversarii lor fiind Anna Groenefeld și Jean Julien Rojer.


După patru meciuri în care nu a avut parte de adversari incomozi (Tsurenko, deși a împins în trei seturi partida Simona nu poate fi încadrată în categoria adversari cu nume, meciul prelungindu-se în principal din cauza problemelor fizice pe care le-a întâmpinat românca), Halep se află în fața primului examen cu adevărat dificil de la Wimbledon.

În drumul spre penultimul act, constănțeanca o va avea de înfruntat, miercuri, pe Sabine Lisicki, finalista din 2013 de la All England Lawn Tennis and Croquet Club (a pierdut ultimul act în fața lui Bartoli). Posesoare a unui serviciu teribil (în 2013 s-a clasat pe locul secund în topul celor mai mulți ași, după Serena Williams), jucătoarea din Germania a trecut în optimi de Yaroslava Shvedova, după o oră și 59 de minute, scor 6-3, 3-6, 6-4.

4,7 milioane de dolari a câștigat, de-a lungul timpului, Lisicki din premii

2 românce au ajuns până în acest moment în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Managerul Simonei, Virginia Ruzici, era, până azi, singura care a reușit o astfel de perfomanță (1978 și 1981)

Armele Sabinei Lisicki

Ca stil de joc, Sabine este genul de adversar care nu îi convine teoretic Simonei. Extrem de agresivă (este dreptace și execută backhandul cu două mâini), încearcă să controleze punctele și să le scurteze cât mai mult, asumându-și extrem de multe riscuri. Din acest punct de vedere, se aseamănă foarte mult cu Cibulkova, Serena Williams sau Șarapova, sportive care i-au creat mereu probleme româncei. Cu un serviciu considerat a fi între primele trei din cricuit (e poreclită „Boom Boom”, exact ca marele Boris Becker), Lisicki impresionează și cu forehandul: găsește frecvent unghiurile necesare să își pună opozanta în dificultate, pentru ca apoi să încheie punctele grație forței loviturii de dreapta.

Rugată să o descrie în câteva cuvinte, Barbara Rittner, căpitanul nejucător al echipei Germaniei de Fed Cup, a comparat-o pe tenismana de 24 de ani cu Steffi Graf. „Își impune stilul de joc exact ca Graf, indiferent de adversar. Joacă în forță și încheie punctele cu o ușurință de multe ori dezarmantă„, a opiniat aceasta.

„Lisicki e o jucătoare extrem de puternică. Este asemenea unui boxer, care împarte pumni cu nemiluita, în orice direcție. Singura ei problemă e că pumnii aceștia nu își găsesc întotdeauna ținta. Dar are un mental extrem de puternic și, dacă își va mai cizela jocul, are toate armele pentru a deveni cea mai bună din lume”
Nick Bollettieri, cel care a supravegheat-o îndeaproape pe Lisicki, încă din adolescență, la Academia sa din Florida

2-1 este scorul întâlnirilor Halep – Lisicki, cu mențiunea că victoria jucătoarei cu reședința în SUA a avut loc acum mai bine de trei ani, la Stanford. După „explozia” din 2013, Simona s-a impus în ambele confruntări, dar de fiecare dată partidele au fost complicate, necesitând jucarea unui set decisiv (Miami, respectiv Madrid)

Probleme la spate

Dincolo de istoria meciurilor directe, care a demonstrat că Simona deține datele necesare pentru a contracara jocul germancei (din acest punct de vedere, constănțeanca are un alt mare avantaj, fiind antrenată de Wim Fissette, cel care i-a fost alături lui Lisicki pentru o mare parte a anului 2013), românca are un alt motiv să fie optimistă.

Sabine a jucat excelent timp de un set în confruntarea din optimi cu Shvedova, însă apoi a acuzat probleme la spate, motiv pentru care a chemat în repetate rânduri fizioterapeutul. Durerile i-au afectat serviciul, germanca trecând de la o medie de aproximativ 180 km/h, la una mai scăzută cu aproximativ 30 de km/h. Fără arma ei principală, Lisicki a părut în multe momente descumpănită, însă a reușit să se adune și să se impună. Simona, însă, este o adversară cu mult mai multă experiență și mult mai inteligentă în joc, astfel că, în eventualitatea în care adversara nu se va afla la 100% din punct de vedere fizic în duelul de mâine, va ști să exploateze la maximum acest lucru.

196 km/h a fost cel mai rapid serviciu al jucătoarei din Germania, în setul 1 al întâlnirii cu Shvedova

27% a fost procentajul punctelor câștigate în decisiv cu al doilea serviciu. Durerile de umăr i-au afectat serios serviciul, media de viteză a primei mingi scăzând dramatic: aproximativ 130 km/h

Niculescu: „Încercam să nu mă mai gândesc la serviciul ei”

În prezent pe locul 19 mondial (a fost și locul 12 în lume, în urmă cu doi ani), Lisicki creează de multe ori panică printre adversare, lucru recunoscut de Monica Niculescu, în urmă cu aproximativ 4 luni, la ProSport Raport. Întrebată de moderator despre partida avută  în fața jucătoarei din Germania de la Australian Open 2014 – Monica a produs atunci una dintre marile surprize ale turneului, elimând-o pe Sabine în trei seturi, scor 2-6, 6-2, 6-2 -, românca a dezvăluit câteva din ingredientele succesului. „E foarte greu să joci împotriva ei. Dă ași cu o frecvență mare și, când nu trimite puncte direct câștigătoare din serviciu, trimite suficient de puternic încât să îți fie la îndemână să returnezi cum trebuie. Am încercat să nu mă mai gândesc la cât de bine servește, pentru că acest lucru mă speria. M-am gândit să îmi fac jocul meu și să profit de orice șansă, să reușesc cumva să o scot din zona de confort„, explica Niculescu pentru ProSport.

2011 este anul în care jucătoarea de 24 de ani născută în Troisdorf a dat pentru prima oară măsura talentului ei. Tot la Wimbledon, dar în proba de dublu, Lisicki ajungea atunci până în finala competiției

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup