Semifinale masculine | Super-duelul Nadal – Djokovic s-a încheiat! Știm MAREA FINALĂ‚ de la Wimbledon 2018. Toate rezultatele

Semifinale masculine | Super-duelul Nadal - Djokovic s-a încheiat! Știm MAREA FINALĂ‚ de la Wimbledon 2018. Toate rezultatele
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ziua a 11-a de Wimbledon 2018 a programat semifinalele de la simplu masculin. Pentru prima dată de la începutul Erei Open, toți cei patru jucători ajunși în careul de ași al unui Grand Slam au peste 30 de ani. Doar una dintre semifinale s-a încheiat vineri, derby-ul Nadal – Djokovic urmând a ajunge la concluzie, sâmbătă, înainte de startul finalei feminine. Urmărim împreună deznodământul acestei partide.
  • Kevin Anderson – Novak Djokovic este marea finală a turneului de la Wimbledon 2018
  • Kevin Anderson (#8) este primul finalist la Wimbledon 2018: l-a învins pe John Isner (#9), scor 7-6(6), 6-7(5), 6-7(9), 6-4, 26-24
  • Rafael Nadal (#2) – Novak Djokovic (#12) 4-6, 6-3, 6-7(9), 6-3, 8-10. Djokovic servește primul în setul 5, ibericul a anulat cu un excelent serviciu la teu prima minge de break a decisivului, o minge de 3-5. La 4-4, Djokovic salvează la rândul său, tot grație serviciului, două mingi consecutive de break ale #1 mondial. Nadal este sub presiune în game-ul imediat următor, după ce două greșeli în primele două puncte, însă revine cu patru servicii imparabile consecutive, pentru a egala scorul la 5. Urmează trei ture confortabile de serviciu, adjudecate la 15, care duc meciul până la 4 ore 44 minute de joc. Djokovic supraviețuiește cu lovituri SF unui game de peste 15 minute, cu trei mingi de break – un game în care am depășit 5 ore de joc și 140 de lovituri câștigătoare în meci – 70 pentru fiecare tenismen și care face 7-8 pe tabelă. Nadal egalează scorul la 8, după ce a salvat minge de meci printr-o extrem de curajoasă scurtă. Djokovic apără fără emoții lansarea și revine în avantaj, la 9-8. Nadal alunecă în game-ul pe serviciu, cade când scorul arăta 0-30, oferă trei mingi consecutive de meci, iar Djokovic pune punct meciului cu break alb.
  • Nadal a început la serviciu setul al patrulea, a condus 3-0, sârbul a revenit și a egalat – 3-3, însă liderrul mondial a sprintat spre 2-2 la general cu o nouă serie de trei game-uri consecutive.
  • Semifinala Rafael Nadal (#2) – Novak Djokovic (#12) a fost întreruptă sâmbătă noapte, la scorul de 4-6, 6-3, 6-7(9), după un tiebreak dramatic, în care liderul mondial a avut minge de 2-1 la seturi pe serviciu. Partida s-a jucat în condiții de sală – două ore 54 minute pentru 3 seturi – detalii AICI

Organizatorii de la Wimbledon au decis ca semifinala surpriză, dintre Isner și Anderson – două veritabile mașini de trimis ași – să deschidă programul zilei de vineri. Sud-africanul încearcă să reproducă pe iarba londoneză rezultatul de la US Open 2017 (finală), în timp ce Isner vizează o primă finală a carierei.

Rivalitatea cea mai stufoasă din tenisul modern, dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic, își consumă, vineri, episodul cu numărul 52. După ce la început de carieră, ibericul domina clar scorul meciurilor directe, sârbul a reușit în 2016 să preia conducerea la general. Nadal a strâns scorul, câștigând ultimele două meciuri, până la 25-26. Liderul mondial are însă avantaj în turneele de Mare Șlem, 9-4.

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

  • Kevin Anderson (#8) – John Isner (#9), 3-8 palmaresul direct 7-6(6), 6-7(5), 6-7(9), 6-4, 26-24

În primul set, sud-africanul a apărat trei mingi de break în game-ul 3, a ratat apoi pe retur minge de set în game-ul 10 (la 5-4) și s-a impus în tiebreak revenind de la 5-6.

Setul doi i-a revenit lui John Isner, tot în tiebreak, după ce americanul a salvat o minge de break, în game-ul 9, păstrându-și invincibilitatea în game-urile pe serviciu în acest turneu.

În setul trei, sud-africanul a reușit să întrerupă o serie de 110 game-uri de serviciu câștigate consecutiv de Isner la Wimbledon 2018. Anderson a cedat însă imediat rebreak, în game-ul în care a servit pentru câștigarea manșei, la 5-3. Americanul a presat incredibil la fileu și a smuls o ultimă eroare din partea finalistului de la US Open. Tiebreak-ul a adus și mai mult suspans: mai întâi Isner, apoi Anderson, au irosit câte o minge de set pe serviciu, pentru ca, la a treia oportunitate, Big John să închidă manșa, scor 11-9 în tiebreak, la două ore și 58 minute de la primul serviciu.

Kevin Anderson a împins partida în set decisiv, având nevoie de două break-uri pentru a-l răpune pe John Isner, 6-4, la capătul celui mai scurt set al partidei – de 44 de minute.

Prima semifinală masculină a depășit cinci ore de joc. Este, oficial, cel mai lung meci de pe tabloul final de 4 din istoria Wimbledon-ului. În primele 22 de game-uri, au existat doar două mingi de break, ambele pe serviciul lui John Isner.

John Isner a salvat două mingi consecutive de break, la scorul de 17-17. Patru puncte consecutive îl duc în avantaj în decisiv, 18-17. Fără break în decisiv.

39 de game-uri jucate în setul decisiv. Niciun break. Peste două ore și un sfert timpul de joc doar setului cinci. 20-19 pentru Isner.

49 de game-uri în setul decisiv. John Isner este epuizat, asta se vede în joc. Isner face voleu cu mâna stângă! ca într-un vis și ia break-ul izbăvitor.

50 de game-uri în setul decisiv. AVEM un supraviețuitor. Kevin Anderson câștigă al doilea maraton în două zile. 6 ore 35 minute.

Citește și: Cel mai lung meci din istoria tenisului. RECORD absolut pentru meciul Isner – Mahut, la Wimbledon

  • Rafael Nadal (#2) – Novak Djokovic (#12), 25-26 palmaresul direct

Finală cu repetiție pe iarba londoneză: Serena Williams – Angelique Kerber.

  • Ziua a 10-a de la Wimbledon 2018 a stabilit o finală de 10: Angelique Kerber (favorită 11) – Serena Williams (favorită 25).
  • Angelique Kerber și-a câștigat prima biletul pentru finală, după o victorie cu dublu 6-3 în fața Jelenei Ostapenko. Reprezentanta Germaniei a servit la 6-3 și 5-1, a avut minge de meci, însă nu a putut închide partida într-o oră. La 3-5, Ostapenko a fost aproape de a duce mai departe revenirea, având minge de break, însă reprezentanta Germaniei a valorificat a doua minge de meci avută.
  • Serena Williams a completat finala, după o partidă la fel de rapidă: 6-2, 6-4. Septupla campioană a avut și ea o ezitare pe serviciu în final de meci: la 5-4 în setul doi și-a pierdut serviciul, dar s-a impus cu break la zero în game-ul imediat următor.

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

  • Angelique Kerber (#11) – Jelena Ostapenko (#12) 6-3, 6-3, într-o oră și 8 minute
  • Serena Williams (#25) – Julia Goerges (#13) 6-2, 6-4, într-o oră și 10 minute

Despre semifinale

Serena Williams vizează prima finală de Mare Șlem la zece luni după ce a devenit mamă. Americanca va reveni în Top 30 dacă o învinge pe Goerges și are un avantaj psihologic important: a învins-o de fiecare dată pe nemțoaică în meciurile directe și are un record de 9 victorii și o singură înfrângere pe tabloul de 4 la All England Club.

Jelena Ostapenko și Julia Goerges se află în premieră în semifinale la Wimbledon. Letona visează frumos, întrucât are bilanț perfect în semifinalele de Grand Slam și 8 victorii în carieră împotriva jucătoarelor din Top 10. În plus, Ostapenko este singura fostă campioană a junioarelor rămasă în cursă pentru coroană.

Angelique Kerber este singura jucătoare care, în 2018, a ajuns cel puțin până în sferturile de finală în toate turneele de Mare Șlem disputate.



Nadal completează tabloul semifinalelor, scăpând la limită din chinga lui Del Potro. Nebunie pe Terenul 1: Kevin Anderson a făcut meciul vieții și l-a eliminat pe Roger Federer.

  • Ziua a 9-a de Wimbledon 2018 a stabilit semifinalele de pe tabloul de simplu masculin: Rafael Nadal – Novak Djokovic și Kevin Anderson – John Isner.
  • Organizatorii au luat decizia de a-l trimite pe Roger Federer pe a doua arenă a complexului de la All England Club, în timp ce pe Central au jucat, în ordine, Novak Djokovic și Rafael Nadal.
  • Novak Djokovic a fost primul calificat în careul de ași: sârbul revine după aproape doi ani într-o semifinală de turneu de Mare Șlem, la capătul unui meci în care a fost mai proaspăt din punct de vedere fizic decât Nishikori, iar singura sincopă a venit pe fondul unei dispute cu arbitrul de scaun.
  • Kevin Anderson a semnat cea mai mare surpriză a competiției masculine: a revenit de la 0-2 la seturi, 4-5 și 40-Adv pentru a-l învinge pe deținătorul trofeului, Roger Federer (detalii: AICI). John Isner a completat semifinala de pe prima jumătatea a tabloului, după ce l-a învins pe Raonic (3-1 la seturi).
  • Nadal a definitivat tabloul semifinalelor, cu o revenire de la 1-2 la seturi în fața lui Del Potro.
  • Ultimele reprezentante ale României pe tablourile principale de la Wimbledon 2018 (seniori) au părăsit, miercuri, întrecerea.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au schimbat logica de alcătuire a programului pentru ziua sferturilor masculine. Spectatorii de pe Terenul Central și Terenul 1 vor vedea la lucru, în ordine, cele două partide de pe câte o jumătate de tablou. Marți, la feminin, londonezii deciseseră ca partidele ale căror învingătoare urmau să se întâlnească în meci direct în semifinale să se joace în paralel.

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

  • Novak Djokovic (#12) – Kei Nishikori (#24) – 6-3, 3-6, 6-2, 6-2
  • Rafael Nadal (#2) Juan Martin del Potro (#5) – 7-5, 6-7(7), 4-6, 6-4, 6-4

Programul pe Terenul 1, de la ora 15:00

  • Roger Federer (#1) – Kevin Anderson (#8)  6-2, 7-6(5), 5-7, 4-6, 11-13
  • John Isner (#9)Milos Raonic (#13) – 6-7(5), 7-6(7), 6-4, 6-3

Miercuri este și ziua în care Mihaela Buzărnescu și Irina Begu (perechea cap de serie 15) evoluează în sferturile de finală ale probei de dublu, împotriva perechii cap de serie 12, formată din Nicole Melichar și Kveta Peschke. Meciul este programat de la 13:30 pe Terenul 3.

  • Nicole Melichar / Kveta Peschke (#12) – Mihaela Buzărnescu / Irina Begu (#15) 5-7, 6-4, 6-4

Serena Williams continuă cursa spre trofeu, după o super-revenire. S-au stabilit semifinalele feminine, la Wimbledon 2018. Del Potro a închis meciul cu Simon și se pregătește de un super-duel cu Nadal

  • Ziua a 8-a de Wimbledon 2018 a programat sferturile de finală de la simplu feminin și a stabilit semifinalele: Serena Williams (#25) – Julia Goerges (#13) și Angelique Kerber (#11) – Jelena Ostapenko (#12).
  • Jelena Ostapenko a fost prima jucătoare care și-a asigurat prezența în semifinalele Wimbledon 2018. Letona nu a pierdut set la All England Club și își îmbunătățește performanța din 2017. Angelique Kerber a rezistat presiunii crescânde a Dariei Kasatkina, în setul secund, semnând și ea o victorie în minimum de seturi.
  • Serena Williams a pierdut primul set la Wimbledon 2018. Camila Giorgi a făcut manșa perfectă, în pur stil Williams, însă americanca a revenit cu accelerația la podea și s-a calificat în careul de ași.
  • Julia Goerges a câștigat duelul cu olandeza Kiki Bertens, revenind de la 0-1 la seturi.
  • Tot marți, pe Terenul 2, s-a definitivat tabloul sferturilor masculine: Juan Martin del Potro și Gilles Simon reiau duelul întrerupt luni seară din cauza întunericului, de la scorul de 7-6(1), 7-6(5), 5-7, iar argentinianul a închis în patru seturi, cu emoții, 7-5 în tierbreak, după ce în prealabil servise la 5-4 și ratase patru mingi de meci.

Terenul Central le primește marți, în ordine, pe singurele jucătoare cu victorii multiple în turneele de Mare Șlem rămase în competiție, ambele foste număr unu mondial. Organizatorii au alcătuit programul astfel încât cele două sferturi de pe aceeași jumătate de tablou, ale căror învingătoare se vor înfrunta în meci direct în semifinale, spă se dispute la aceeași oră.

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

  • Angelique Kerber (#11) – Daria Kasatkina (#14) – 6-3, 7-5
  • Serena Williams (#25) – Camila Giorgi 3-6, 6-3, 6-4

Programul pe Terenul 1, de la ora 15:00

  • Jelena Ostapenko (#12) – Dominika Cibulkova 7-5, 6-4
  • Julia Goerges (#13) – Kiki Bertens (#20) – 3-6, 7-5, 6-1

Programul pe Terenul 2, nu înainte de ora 15:00

  • Juan Martin del Potro (#5) – Gilles Simon, 7-6(1), 7-6(5), 5-7, 7-6(5)

Citește și: ‘Prima fată care lovește ca Agassi’, domnișoara „Don’t Call Me Gorgeous”, ‘artista nebună’ și tipa care miroase mingile de tenis. O altfel de prezentare a sfertfinalistelor de la Wimbledon 2018


MANIC MONDAY, ziua optimilor: Djokovic ‘bate’ întunericul, meciul Del Potro – Simon a fost întrerupt. Nadal, perfect și rapid ca Federer și Serena Williams. Tabloul sferturilor e complet, la simplu feminin

  • Djokovic ‘bate’ întunericul, meciul Del Potro – Simon a fost întrerupt. Nadal, perfect și rapid ca Federer și Serena Williams. Tabloul sferturilor e complet, la simplu feminin
  • 15 partide, dintre cele 16 programate în Manic Monday, în faza optimilor de finală la simplu feminin și masculin, și-au desemnat învingătorii: Juan Martin del Potro a ratat victoria cu 3-0 în fața lui Gilles Simon. Francezul a reușit break-ul și a luat cu 7-5 manșa a treia, iar organizatorii au luat imediat decizia de a întrerupe jocul, la scorul general 2-1 pentru Del Potro. Optimea celor doi, care decide viitorul adversar al lui Rafael Nadal, se va relua marți, în ziua sferturilor de pe tabloul feminin.
  • Tabloul sferturilor feminine este complet: 7 dintre cele 8 optimi s-au încheiat în minimum de seturi.
  • Dominica Cibulkova o va înfrunta pe Jelena Ostapenko (cap de serie12). Ambele jucătoare ajung la meciul direct fără set pierdut și cu o linie de 8-0 la Wimbledon 2018.
  • Nicio jucătoare dintre primele 10 favorite în sferturile Wimbledon 2018. Karolina Pliskova, cea care o învinsese dramatic pe Mihaela Buzărnescu în turul trei, a părăsit competiția, luni.
  • Julia Goerges a completat al doilea sfert de finală, cu Kiki Bertens.
  • Daria Kasatkina este singura jucătoare calificată în sferturi după un set decisiv (victorie la Alison van Uytvanck). Viitoarea sa adversară: Angelique Kerber
  • Serena Williams a completat tabloul sferturilor de finală la simplu feminin, acolo unde o va înfrunta pe Camila Giorgi.
  • La masculin, Roger Federer a fost pirmul jucător calificat în sferturi.
  • Primul sfert de finală completat la simplu masculin a fost cel dintre Milos Raonic și John Isner.
  • Novak Djokovic a trecut la limită linia de finiș înainte de lăsarea întunericului, învingându-l în minimum de seturi pe Karen Khachanov. Problemele au fost create de faptul că meciul dinainte, Anderson – Monfils, a fost pe punctul de a se transforma într-un clasic, după ce sud-africanul condusese cu 2-0 la seturi. Finalistul US Open 2017 a pus totuși capăt meciului în patru seturi, avansând spre un duel cu Roger Federer. Pentru Djokovic, urmează un duel cu japinezul Kei Nishikori.

Terenul Central este rezervat în Manic Monday pentru jucătorii care, cumulat, au câștigat 60 de titluri de Mare Șlem (doar la simplu!). Roger Federer deschide, iar Serena Williams face apoi tranziția spre ultimul duel al zilei, al lui Rafael Nadal.

Primele două arene sunt dominate, de altfel, de partidele de pe tabloul masculin: patru optimi ATP au fost programate pe Terenul Central și Terenul 1 (Djokovic fiind programat pe Terenul 1). Chiar dacă raportul masculin – feminin este 4-2, un alt deținător de titlu de Mare Șlem, Juan Martin del Potro, nu a prins primele două arene, fiind trimis pe Terenul 2, în final de zi. Ca o curiozitate, două dintre optimile de simplu feminin sunt programate pe Terenul 18.

ProSport vă ține la curent cu toate rezultatele înregistrate în Manic Monday.

Meciurile care dau start-joc, luni, de la ora 13:30

  • Camila Giorgi – Ekaterina Makarova 6-3, 6-4, într-o oră și 30 minute
  • Dominica Cibulkova  – Su-Wei Hsieh 6-4, 6-1, într-o oră și 21 minute
  • Jelena Ostapenko (#12)  – Aliaksandra Sasnovich 7-6(4), 6-0, într-o oră și 18 minute
  • Kiki Bertens (#20) – Karolina Pliskova (#7) 6-3, 7-6(1), într-o oră și 39 minute

Programul pe Terenul Central, de la ora 15:00

  • Roger Federer (#1) – Adrian Mannarino (#22)  6-0, 7-5, 6-4, într-o oră și 45 minute
  • Serena Williams (#  25) – Evgeniya Rodina 6-2, 6-2
  • Rafael Nadal (#2) – Jiri Vesely 6-3, 6-3, 6-4

Programul pe Terenul 1, de la ora 15:00

  • Angelique Kerber (#11) – Belinda Bencic 6-3, 7-6(5), într-o oră și 48 minute
  • Kevin Anderson (#8) – Gael Monfils 7-6(4), 7-6(2), 5-7, 7-6(4)
  • Novak Djokovic (#12) – Karen Khachanov 6-4, 6-2, 6-2

Celelalte OPTIMI, SIMPLU FEMININ:

  • Daria Kasatkina (#14) – Alison Van Uytvanck  6-7(6), 6-3, 6-2
  • Julia Goerges (#13) – Donna Vekic 6-3, 6-2, într-o oră și 16 minute

Celelalte OPTIMI, SIMPLU MASCULIN:

  • Milos Raonic (#13) – Mckenzie McDonald 6-3, 6-4, 6-7(5), 6-2, în două ore 31 minute
  • John Isner (#9) – Stefanos Tsitsipas (#31) 6-4, 7-6(8), 7-6(4)
  • Kei Nishikori (#24) – Ernest Gulbis 4-6, 7-6(5), 7-6(10), 6-1
  • Juan Martin del Potro (#5) – Gilles Simon 7-6(1), 7-6(5), 5-7 – întrerupt
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup