Nu a mai rezistat şi le-a spus adevărul în faţă. Ţiriac a "explodat" la adresa organizatorilor Roland Garros: "Nu vă daţi seama că aţi comis o mare greşeală? Toată treaba asta e ridicolă! Ce sport e ăsta?" Ce le reproşează

8 iun 2018 26246 afişări Comentează şi tu Tenis
Nu a mai rezistat şi le-a spus adevărul în faţă. Ţiriac a "explodat" la adresa organizatorilor Roland Garros: "Nu vă daţi seama că aţi comis o mare greşeală? Toată treaba asta e ridicolă! Ce sport e ăsta?" Ce le reproşează

Într-o epocă în care toate celelalte trei turnee de Mare Şlem au cel puţin o arenă acoperită pentru ca meciurile să continue în caz de ploaie, Roland Garros şi-a programat pasul spre următorul nivel abia în 2021, când "Philippe Chatreier" va fi, în sfârşit, acoperit şi protejat împotriva ploii. Iar Ion Ţiriac (78 de ani) s-a asigurat că francezii îi înţeleg punctul de vedere şi i-a criticat dur pentru modul în care au ales să se comporte cu propriul turneu.

Fostul tenismen consideră că Openul Franţei ar fi trebuit să accepte oferta de a-şi desfăşura activitatea la Versailles, într-un complex ultramodern, şi nu-i iartă pe organizatori pentru alegerile făcute în ultimii ani. La fel ca în turneele trecute, şi programul competiţiei din acest an a avut de suferit din cauza ploii, iar evenimentele nu i-au picat bine lui Ţiriac: "Nu aş construi doar un acoperiş la Roland Garros, ci patru sau cinci! Nu vă daţi seama că aţi comis o mare greşeală când aţi refuzat să vă mutaţi la Versailles, unde se putea face cel mai mare complex sportiv din lume? Iar toată treaba cu acoperişul e ridicolă! Aveţi 200 de ţări care transmiteţi acest turneu şi le spuneţi că Roland Garros este singurul loc din lume unde nu se joacă atunci când plouă? Ce sport e ăsta? Ce imagine faceţi voi Parisului? Nu înţeleg de ce aţi aşteptat atât de mult", a spus miliardarul român, în Le Parisien.

Gilles Jourdan, şeful operaţiunii de modernizare a turneului de la Roland Garros, a vorbit pe larg, luni, la startul celei de-a doua săptămâni de întreceri la Paris, despre un proiect întins pe o decadă, începând cu 2011 şi având ca termen de finalizare 2021. Francezul a luat ca termen de comparaţie în operaţiunea Acoperiş pentru Roland Garros, acoperişul de la Caja Magica, complex sportiv administrat de Ion Ţiriac şi gazda Mutua Madrid Open (turneu Premier Mandatory la feminin şi Masters 1000 la masculin).

"Terenul Philippe Chatrier va avea un acoperiş ca o umbrelă, nu un acoperiş retractabil clasic. Este o mare provocare, dar va fi gata în 2020. Va rămâne o arenă deschisă. Avem exemplul Madridului - acolo, nu s-au gândit la umbră. Nu poţi juca atât de bine. Cu varianta aleasă de noi, nu vor exista umbre pe teren. Soarele se mută o dată la 20 de minute. Altfel, am juca cu o parte a terenului în umbră, restul în soare. Nu se poate aşa. Este bine, însă, că alţii au făcut erorile înaintea noastră, pentru că, aşa, noi vom reuşi să învăţăm din experienţa lui le evităm", a declarat presei Jourdan.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.