Noi acuzaţii aduse lui Ilie Năstase, după ce a obţinut reducerea sancţiunilor din partea ITF: "Mi-a spus «Eşti o c*a mare». A fost violent!"

9 feb 2018 8140 afişări Comentează şi tu Tenis
Noi acuzaţii aduse lui Ilie Năstase, după ce a obţinut reducerea sancţiunilor din partea ITF: "Mi-a spus «Eşti o c*a mare». A fost violent!"

Ilie Năstase a obţinut o micşorare a sancţiunilor primite din partea ITF după scandalul de anul trecut de la Mamaia, din timpul meciului România - Marea Britanie din Fed Cup, dar acuzaţii continuă să curgă în direcţia primului lider mondial din istoria sportului alb. Dominique Monami (44 de ani) a povestit în Le Soir un episod când Nasty a avut n comportament neadecvat pe timpul competiţiei.

În februarie 2017, România a întâlnit reprezentativa Belgiei în Fed Cup (1-3), iar căpitanul nejucător de atunci al Belgiei l-a acuzat pe Ilie Năstase de un comportament neadecvat. Năstase a recidivat în aprilie 2017, la confruntarea dintre România şi Marea Britanie, iar acum Monami şi-a făcut curaj să povestească ce s-a întâmplat.

"Ilie Năstase m-a insultat. Mi-a spus în franceză: 'Eşti o c***a mare, habar nu ai tenis!'. A fost foarte violent, mai ales că oficialii de la ITF nu au reacţionat! Asta e. N-am plâns, până la urmă l-am ignorat şi am acumulat mai multă energie pentru a câştiga", a spus Dominique Monami, într-un interviu pentru Le Soir.După ultima decizie a instanţei, Ilie Năstase va putea primi acreditări, începând cu 23 aprilie 2018, la competiţii organizate de ITF (FED Cup, Cupa Davis, Grand Slam-uri), adică 8 luni mai repede decât pedeapsa iniţială. De asemenea, va putea exercita calităţi oficiale în competiţiile ITF din 23 aprilie 2020, tot cu 8 luni mai repede decât decisese comisia ITF.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.