Cupa Davis | România – Zimbabwe, 1-1, după prima zi. Dragoș Dima a adus egalarea, cu a doua victorie a carierei sub tricolor. Marius Copil, de nerecunoscut, înfrângere-șoc în fața #546 ATP!

Cupa Davis | România - Zimbabwe, 1-1, după prima zi. Dragoș Dima a adus egalarea, cu a doua victorie a carierei sub tricolor. Marius Copil, de nerecunoscut, înfrângere-șoc în fața #546 ATP!
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România – Zimbabwe, 1-1 după prima zi, în turul I din Grupa a II-a, Europa/Africa a Cupei Davis.
  • Meciul 1: Marius Copil (80 ATP) – Benjamin Lock (546 ATP) 4-6, 5-7, într-o oră și 48 minute de joc. Cel mai bun jucător de simplu implicat în această confruntare a fost de nerecunoscut, în condiții de joc favorabile: a ratat multe mingi, a acumulat multă frustrare, și-a pierdut serviciul de trei ori (din 8 mingi de break avute de african) și nu a reușit să câștige la retur decât în game-ul 10 al setului doi, când a părut capabil să salveze meciul. Și-a pierdut însă imediat serviciul și victoria a revenit oaspeților, după o prestație modestă a lui Copil și un joc mult peste așteptări făcut de înaltul jucător din Zimbabwe, de 1,98 m.
  • Meciul 2: Dragoș Dima (327 ATP) – Takanyi Garanganga (449 ATP), 6-3, 6-3, întro oră și 23 de minute. Obișnuit să evolueze mai ales pe zgură, Dima a reușit să readucă liniștea în echipa lui Gabi Trifu, evoluând curat în spatele serviciului (1 singur punct cedat din 20 jucate cu serviciul doi, 81% procentaj de reușită în spatele primului serviciu) și contabilizând multele erori ale adversarului său (peste 30 de greșeli neforțate, 9 duble greșeli).
  • Confruntarea România – Zimbabwe, găzduită de Sala Polivalentă din Piatra Neamț (capacitate de 4000 de locuri), continuă sâmbătă, de la ora 12:00, cu meciul de dublu și va fi în format LIVE TEXT pe www.prosport.ro și în transmisiune directă pe canalele DigiSport.

 

â–º VICTORIE, DRAGOȘ DIMA, 6-3. 6-3 ȘI ROMÂNIA ÎNCHEIE LA EGALITATE PRIMA ZI DE ÎNTRECERE. Jucătorul nostru în vârstă de 26 de ani a obținut a doua victorie a carierei în meciurile de simplu din Cupa Davis și păstrează în cărți echipa lui Gabi Trifu.

â–º Dragoș Dima este extrem de performant în spatele serviciului secund, având un singur punct cedat, din 20 jucate. Ploieșteanul este aproape de victorie, la 6-3, 5-3

â–º BREAK DRAGOȘ DIMA! Takanyi Garanganga ratează forehand din teren, comite dublă greșeală la break point și îl trimite pe Dragoș Dima la trei game-uri de victorie. Sportivul din Zimbabwe este extrem de nervos, dă cu racheta de pământ, exasperat de câte situații favorabile a lăsat să îi scape.

â–º Garanganga are avantajul de a servi primul în setul secund. Deschide cu hold la zero, Dima răspunde în oglindă, iar africanul trece în față, 2-1.

â–º SET DRAGOȘ DIMA, 6-3. România câștigă un prim set în confruntarea cu Zimbabwe, Dima apărându-și la 15 serviciul și încheind actul inaugural în 44 de minute.

â–º Cu lovituri tari, Garanganga salvează trei mingi de set în game-ul pe lansare, românul trimite prea lung pe a patra, iar africanul prelungește disputa, cu două servicii de nereturnat. Ilie Năstase a revenit în tribună, după ce părăsise locul de la marginea terenului la finele primului set cedat de Marius Copil.

â–º GAME important salvat de Dragoș Dima, pe serviciu. Românul anulează trei mingi de break ale lui Garananga. Romul stă destul de în spate, însă face treabă bună cu slice-ul. Takanyi are inițiativa, însă ratează flagrant din niște poziții clare, din interiorul terenului. Românul se distanțează la 4-1, are minge de 5-1, însă nu poate concretiza.

â–º Un start ca un pansament pentru echipa României. Dragoș Dima evoluează bine de pe linia de fund a terenului și pune pe tabelă break-ul, pentru 2-0.

â–º Începe meciul secund, al lui Dragoș Dima. Românul deschide la serviciu, cu rever lung de linie câștigător. Adversarul său este un elev al școlilor de tenis americane, fără rezultate remarcabile.

! Pentru Marius Copil, este a doua înfrângere consecutivă în Cupa Davis. În septembrie 2018, arădeanul pierdea duelul rachetelor numărul unu în semifinala de promovare în Grupa I, contra Poloniei. Hubert Hurkacz, locul 109 la ora partidei, ajuns între timp la limita top 52 ATP, îl învingea în minimum de seturi, la 3 și la 4.

â–º GAME, SET, MECI, ZIMBABWE! Benjamin Lock nu mai ezită, se aruncă pe suprafața de joc ca Nadal după câștigarea Roland Garros-ului, iar oamenii din staff filmează cu telefonul mobil clipele de neuitat.


Courtney, fratele lui Benjamin, este în picioare.

â–º ÎNGROPAT DE SERVICIU! Copil greșește din nou pe lansare, iar un nou break ajunge în contul lui Benjamin Lock.

â–º SALVEAZĂ‚ MARIUS! Benjamin Lock face scandal după un punct crucial în game-ul în care servea pentru victorie. La 15-30, din tribună se strigă out, Marius câștigă punctul, dar Benjamin cere rejucarea punctului! Superviserul nu îi aprobă, Copil beneficiază de mingi consecutive de break și românul o fructifică pe a doua, salvând la limită manșa! Scorul este, acum, 5-5

â–º Lock ajunge la un game de victorie, încheind conturile pe serviciu cu un passing perfect.

â–º Procentajul primei mingi este scăzut pentru Marius (55%), iar greșelile îl fac vulnerabil în raliu, astfel rata sa de succes este mult diminuată comparativ cu cea a africanului, aflat într-o zi de grație. După două egalități, Lock își apără serviciul, avansând la 4-2 în setul secund.

â–º Marius este nervos! Conduce punctul de pe centrul terenului, cu dreapta, îl are în plasă pe Lock, dar ratează accelerarea. Numărul greșelilor neforțate este mult prea ridicat, iar africanul începe game-ul de retur cu două pucnte consecutive. Marius revine cu patru puncte conseutive, arădeanul luând cu asalt fileul. Vedem un passing extrem de bine gândit și apoi executat la 30-30, apoi un serviciu percutant care strânge scorul.

â–º Gluma se îngroașă: Marius Copil este în continuare ezitant, nu livrează cu backhand-ul și, cu dublă greșeală, îi pune pe tavă break-ul în start de set doi lui Benjamin Lock. 4-6, 1-2

â–º Copil începe ezitant și setul secund, trecând pe la egalitate în game-ul inaugural pe serviciu.

â–º SET BENJAMIN LOCK, 6-4. Africanul câștigă primul punct cu o servă imparabilă, apoi Marius reușește să construiască bine două puncte, folosind bine slice-ul pe execuția de rever. Lock răspunde cu serviciul și egalează la 30, apoi Marius irosește o bună oportunitate, îngropând o diagonală de dreapta în fileu. Africanul joacă mingea de set cu serviciul doi, însă este agresiv și închide manșa triumfător, în 48 de minute.

â–º Marius Copil continuă seria erorilor și, cu dublă greșeală, oferă o primă minge de set. Arădeanul se încurajează, după două mingi de break și set salvate, în care Benjamin Lock nu a primit nicio șansă în defensivă, însă returul extrem de lung al africanului îi aduce o a treia șansă. Cu voleu, diagonale cu unghiuri bune și un serviciu ferm, Marius își salvează game-ul pe serviciu și prelungește primul set. 4-5, după 43 de minute.

â–º Benjamin Lock  se desprinde pe tabelă, la 4-2, după ce apără o minge de break a lui Marius Copil. Jucătorul în vârstă de 26 de ani arată din nou reflexe bune în preajma fileului, iar atacurile lui Marius ratează de puțin tușele.

â–º BREAK Zimbabwe! Lock ne surprinde din nou cu jocul său, eficiența dreptei, returul și un overhead prompt. Sportivul din Zimbabwe își oferă trei mingi de break. Marius o salvează pe prima cu un contre-pied, însă este pasat din retur la tentativa de serviciu-voleu de pe al doilea break point.

â–º Benjamin Lock rămâne intangibil pe serviciu. Lovitura de apropiere spre fileu este și ea eficientă, iar Copil nu a câștigat încă punct la retur. 2-2

â–º Primele mingi de break.  După două game-uri câștigate la zero de sportivul aflat la serviciu, problemele apar pe lansarea arădeanului. Marius servește bine, însă greșește cu dreapta și este nevoit să apere minge de break. O face cu un punct prelungit, controlat de pe baseline, până la momentul în care  Lock ratează cu reverul, apoi închide game-ul cu două servicii ca din tun. 2-1 Copil – Lock.

â–º Dăm vina pe ora de start a partidei pentru faptul că, la startul confruntării România – Zimbabwe tribunele sunt aproape goale. Marius Copil începe meciul la serviciu. în fața lui Benjamin Lock, adversar de 1,98 m.

După duelurile din 2018 cu Luxemburg (fără Gilles Muller) și Maroc, echipa de Cupa Davis a României este în fața unei noi confruntări cu o echipă de semi-profesioniști, care va evolua la simplu cu sportivi clasați în a cincea sută mondială. Înfrângerea surprinzătoare în fața Poloniei, din septembrie 2018, a trimis echipa lui Gabriel Trifu într-o zonă a competiției marcată de anonimat. Statutul de favorită al României este de necontestat, în condițiile în care Marius Copil (80 ATP la simplu), Horia Tecău și Florin Mergea (vicecampioni olimpici la Rio, în 2016, la dublu) fac parte din echipă.

De unde trebuie să vină confirmările

Marius Copil va fi, detașat, cel mai bun jucător de simplu prezent în Sala Polivalentă din Piatra Neamț, chiar dacă vine după cinci înfrângeri consecutive în circuit, iar bilanțul său complet pe 2019 este de 2 victorii și 8 înfrângeri.

Gabriel Trifu îl va trimite pe teren ca rachetă #2 pe Dragoș Dima, al doilea român în clasamentul mondial al probei de simplu (locul 327), juniorul Filip Jianu completând lotul. Dima a jucat în 2019 doar două turnee ITF din categoria M15 (cea mai modestă), ambele în Portugalia, în a doua jumătate a lunii martie, obținând o victorie la simplu.

Florin Mergea a jucat puțin în start de 2019, acordându-și mai mult timp pentru recuperare după intervenția de la genunchiul stâng din finalul anului trecut, dar și noii vieți de tătic. Jucând un turneu ITF și un Challenger, Florin Mergea a adunat trei victorii la dublu în 2019.

Programul meciurilor din confruntarea România – Zimbabwe

Vineri, de la ora 15:00

  • Marius Copil (80 ATP) – Benjamin Lock (546 ATP), urmat de
  • Dragoș Dima (327 ATP) – Takanyi Garanganga (449 ATP)

Sâmbătă, de la ora 12:00

  • Horia Tecău/ Florin Mergea (33 ATP/441 ATP la dublu) – Benjamin Lock/ Courtney Lock (259 ATP/680 ATP la dublu), urmat de
  • Marius Copil (80 ATP) – Takanyi Garanganga (449 ATP), urmat de
  • Dragoș Dima (327 ATP) – Benjamin Lock (546 ATP)

 

  • Meciurile se dispută după sistemul „cel mai bun din trei seturi”
  • Schimbarea formatului competițional al Cupei Davis lasă, pentru moment, duelul România – Zimbabwe fără miză, în condițiile în care cele 12 confruntări din Grupa a II-a nu asigură nici promovarea automată a învingătoarelor în Grupa I pentru sezonul următor, nici retrogradarea învinselor în Grupa a III-a. Doar învingătoarelor partidelor din Grupa I le este garantată promovarea în meciurile de calificare pentru turneul finalal Cupei Davis, ediția 2020. de
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…