Niculescu a câștigat pentru al doilea an consecutiv duelul românesc de la US Open, cu Ana Bogdan. Monica o va întâlni pe Jennifer Brady în turul al treilea la US Open. Sorana Cîrstea, învinsă de Jelena Ostapenko, 4-6, 4-6

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Dan Mirea
Niculescu a câștigat pentru al doilea an consecutiv duelul românesc de la US Open, cu Ana Bogdan. Monica o va întâlni pe Jennifer Brady în turul al treilea la US Open.  Sorana Cîrstea, învinsă de Jelena Ostapenko, 4-6, 4-6
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea a fost învinsă azi, în turul doi de la US Open, de letona Jelena Ostapenho (nr. 12 WTA), scor 4-6, 4-6. Pentru prezența în turul secund al celui de-al patrulea turneu de Grand Slam al anului, eleva antrenorului Marius Comănescu s-a ales cu un premiu de 86.000 de dolari și 70 de puncte WTA
  • Monica Niculescu a câștigat duelul 100% românesc de la US Open, în turul al doilea, după ce a învins-o pe Ana Bogdan cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, după două ore și 25 de minute de joc. Este al doilea an consecutiv când Niculescu o elimină pe Ana Bogdan în aceeași fază a competiției americane.

Ziua a 4-a a turneului de Mare Șlem de la US Open a stârnit emoții pentru români. Cu trei fete în programul zilei, România a sperat mai întai într-o calificare a Soranei Cîrstea. Eleva lui Marius Comănescu a cedat însă partida cu Jelena Ostapenko, nereușind să contracareze jocul variat al letonei, scor 4-6, 4-6. Cîrstea râmăne însă după acest turneu cu 86.000 de dolari și cu 70 de puncte WTA.

 

Meciul al doilea, reprezentat de duelul românesc dintre Ana Bogdan și Monica Niculescu, pentru al doilea an consecutiv, a fost câștigat de Monica Niculescu, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3,. Ana Bogdan va pleca acasă cu 86.000 dolari și 70 de puncte WTA, iar Niculescu o va întâlni pe Jennifer Brady (nr. 91 WTA), cea care a trecut de Barbora Strycova, scor 6-1, 6-1, în turul al treilea la US Open.

Sorana Cîrstea a dominat partida cap-coadă și a încheiat înainte ca ploaia să apuce să o scoată de pe teren, 6-1, 6-3 în fața unei sportive ajunse pa tabloul principal via calificări. A răsuflat ușurată, însă marele său duel vine în turul doi, împotriva campioanei de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, jucătoarea care pare că are tot timpul la degetul mic un winner. Cîrstea are același apetit ofensiv ca și letona, iar duelul promite scântei.

Ziua de miercuri a fost însă despre cele două jucătoare tricolore care își dau, parcă într-o farsă a tenisului, revanșa la un an distanță, pe aceleași terenuri, în aceeași fază a competiției.

Monica Niculescu a produs una dintre cele opt surprize de până acum pe tabloul feminin de la US Open: a scos-o pe Kristina Mladenovic (favorită 14 la Flushing Meadows), exasperând-o cu mingile sale tăiate, joase, moarte. DEMonica a redus la tăcere serviciul deloc ușor de returnat al lui Kiki. A făcut cinci break-uri: trei – în primul, două – în al doilea și a arătat curaj în momente-cheie, alungând amintirea unui alt meci întrerupt de ploaie, dar pierdut la French Open.

Iar Ana Bogdan, cea care îi va da replica de pe partea cealaltă a fileului în turul doi, își duce mai departe o poveste de dragoste clară cu Flushing Meadows. New York-ul scoate la iveală luptătoarea din Sinaia: după un start ferm de meci, susținut de un serviciu puternic, Ana a avut nevoie de enorm de multă determinare pentru a se impune. Nu s-a lăsat demoralizată de faptul că a ratat închiderea primului set, pe serviciu, ci a făcut un nou break. A încasat o reacție plină de forță a lui Taylor Townsend, începută – culmea! – cu o căzătură comico-zdravănă  în final de set 1. Americanca a fost la două puncte de 6-0 în setul doi, dar Ana s-a regăsit și construit o revenire superbă, cu care a punctat ferm pe tabelă, dar mai ales la capitolul psihologic. Ajunsă la o minge de 5-5, Ana a ratat totuși al treilea break consecutiv și a mers mai departe, în decisiv și spre o victorie complet diferită de cele propuse anterior de românce la această ediție a US Open-ului. Cu un start fantastic, alimentat de dublele greșeli și de ezitările date de neîncrederea americancei, Ana s-a distanțat la un liniștitor 5-1, care i-a permis și o ratare pe serviciu.

Ana a valorificat totuși prima minge de meci și își egalează rezultatul de anul trecut. Cu 34 de lovituri câștigătoare, jucătoarea pregătită de Gabi Moraru s-a impus într-un meci al seriilor, cu multe răsturnări ale raportului de forțe, dar în care, la final, jocul mai îngrijit al româncei, alimentat cu atacuri prompte, cum parcă îi ies cel mai bine pe terenurile hard de la New York, a avut câștig de cauză în fața masivei americance, autoare a 44 de erori directe (față de 28 ale Anei) .


Duelul 100% românesc dintre Ana Bogdan și Monica Niculescu este transmis de Eurosport 1, alături de partida Soranei Cîrstea.

Eurosport 1:

După Vuelta, în jurul orei 18:30:

Jelena Ostapenko v Sorana Cîrstea

Ana Bogdan v Monica Niculescu

Sorana Cîrstea o înfruntă pe campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, în primul meci al zilei pe Eurosport 1. Transmisiunea începe în jurul orei 18:30, după finalul etapei de ciclism din Turul Spaniei. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit într-un meci direct până acum, iar Cîrstea pornește cu a doua șansă în fața letonei care a explodat în acest an în circuitul feminin.

Toate cele trei reprezentante ale României rămase în competiția de simplu feminin joacă astăzi la US Open. Astfel, Ana Bogdan și Monica Niculescu se vor duela pentru un loc în turul al treilea. Va fi al patrulea meci direct dintre ele, Niculescu reușind să le câștige pe toate cele trei de până acum – ultimul chiar la US Open anul trecut, tot în turul secund.

Eurosport 1 HD:

După Vuelta, în jurul orei 19:00:

Elina Svitolina v Evgeniya Rodina

Karolina Pliskova v Nicole Gibbs

Roger Federer v Mikhail Youzhny

Agnieszka Radwanska v Yulia Putintseva

Rafael Nadal v Taro Daniel

Eurosport 1 transmite joi partidele marilor favoriți și favorite la ridicarea trofeelor ultimului turneu de Mare Șlem al anului. În jurul orei 19:00 poate fi văzut parte din meciul dintre Elina Svitolina și Evgeniya Rodina, după care numărul 1 mondial Karolina Pliskova se va duela cu Nicole Gibbs.

Doi veterani ai circuitului masculin vor juca apoi în direct pe Eurosport 1 – Roger Federer și Mikhail Youzhny. Elvețianul caută câștigarea unuial 20-lea Mare Șlem al carierei și deține un record impresionant în fața rusului în meciurile directe, reușind să câștige toate cele 16 confruntări dintre cei doi. Rafael Nadal îl înfruntă pe japonezul Taro Daniel în ultimul meci al zilei, nu înainte ca Agnieszka Radwanska să joace împotriva Yuliei Putintseva.

Eurosport 2:

De la ora 18:00:

Alexandr Dolgopolov v Tomas Berdych

Andrey Rublev v Grigor Dimitrov

Taylor Fritz v Dominic Thiem

Tatjana Maria v Madison Keys

Programul canalului Eurosport 2 începe la ora 18:00 cu partida interesantă dintre Alexandr Dolgopolov și Tomas Berdych. Va fi a opta confruntare directă dintre cei doi, ea fiind urmată de meciul dintre Andrey Rublev și Grigor Dimitrov.

Partea a doua a zilei are în prim-plan americanii. Tânărul Taylor Fritz are o sarcină dificilă, înfruntându-l pe Dominic Thiem, iar Madison Keys se luptă cu Tatjana Maria într-un meci de pe tabloul feminin.

Ultimul Mare Șlem al anului, US Open, estetransmispecanaleleEurosportșipeEurosport Player între 28 august și 10 septembrie. Dragoș Suciu și Cristi Petre voranalizaactoriișimeciurile de la US Open înemisiunea Stream Team. Aceastava fi transmisăpepagina de Facebook a Eurosportînfiecarevineri de la ora 17:00 peparcursulturneului.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen