LIVE BLOG Wimbledon, ziua a patra | Halep-Tsurenko s-a amânat pentru vineri, din cauza ploii. Begu, eliminată de Petkovic

LIVE BLOG Wimbledon, ziua a patra | Halep-Tsurenko s-a amânat pentru vineri, din cauza ploii. Begu, eliminată de Petkovic
  • Publicat:
  • Actualizat:

  • Irina Begu (România, 81 WTA) a pierdut cu Andrea Petkovic (Germania, 20 WTA), scor 4-6, 6-3, 1-6.
  • Simona Halep (România, 3 WTA) vs Lesia Tsurenko (170 WTA, Ucraina) a fost amânat pentru vineri, la ora 13:30, din cauza ploii
  • Calificarea în manșa a treia a singurului turneu de Grand Slam care se desfășoară pe iarbă ar reprezenta o premieră pentru Simona
  • Halep este singura reprezentantă a României rămasă în cursă la simplu, după eliminarea lui Begu

UPDATE 23:35 Vineri, 13:30, Simona joacă pentru turul trei. Să sperăm că nu va fi cu ghinion. Halep va juca cu Tsurenko vineri, de la ora 13:30, pe același Teren 2. Asta dacă ploaia nu ve face din nou deranj în program. Aici se încheie live blogul pentru joi, cu regretul că iarba ne-a demonstrat încă o dată că nu este prietenă cu tenismenii români. Din cei șapte reprezentanți ai României care au intrat în competiție, doar Simona Halep a rămas în picioare.


UPDATE 22:50 Spectaculos nu a fost numai jocul lui Federer, ci și cromatica acoperișului. Ce priveliște au avut șansa să admire spectatorii de pe Center Court!

The #Wimbledon roof at night. #spectacular pic.twitter.com/kyuRmrCVQJ


UPDATE 22:30 Așii s-au terminat pe Central. Federer, septuplu campion la Wimbledon, și-a făcut numărul încă o dată: 6-3, 7-5, 6-3 cu Gilles Muller (Luxemburg). Așteptăm ora la care Halep și Tsurenko vor juca vineri.

A nod of approval from Stefan Edberg as Roger Federer advances to the 3R with a 6-3, 7-5, 6-3 defeat of Gilles Muller pic.twitter.com/pGStKHcMuU


UPDATE 22:20 Simona Halep-Lesia Tsurenko s-a amânat pentru vineri. Organizatorii au anunțat că Federer-Muller, 6-3, 7-5, 4-1, este ultimul meci al zilei. Încă nu s-a afișat programul pentru ziua a cincea.


UPDATE 21:45 Există și posibilitatea ca Simona să intre pe Central, în cazul în care Federer îl va expedia repede acasă pe Muller. Clasa elvețianului își spune cuvântul până acum, 6-3, 7-5.

It was so gloomy before. Not anymore #bbctennis pic.twitter.com/eLxILrrNyo


UPDATE 21:35 A început ploaia la Londra și e foarte posibil ca Halep-Tsurenko să se amâne pentru vineri. Toate meciurile au fost suspendate și s-a reluat doar Federer-Muller, pentru că Center Court este prevăzut cu acoperiș retractabil. Pe terenurile exterioare de la Wimbledon se poate juca până în jurul orei 23:00 a României.


UPDATE 20:55 Meciul Simonei Halep cu Lesia Tsurenko era programat să înceapă după jocul dintre Lleyton Hewitt și Jerzy Janowicz, însă australianul și polonezul dispută abia al doilea set. În acest caz, Simona trebuie să fie mutată pe alt teren, dar nu s-a anunțat încă nimic. Oare când se vor gândi organizatorii să amplasaze și instalații de nocturnă la cel mai prestigios turneu de tenis din lume? Australienii și americanii se află cu un pas în față, pentru că la Australian Open și US Open se joacă până la ore târzii pentru terminarea partidelor.


UPDATE 19:10 Meci Andrea Petkovic, 6-4, 3-6, 6-1. Irina Begu părăsește competiția, iar singura supraviețuitoare din România pe tabloul de simplu este Simona Halep. Begu a controlat jocul în actul doi, însă un timp medical de 10 minute, cerut de Petkovic după o cădere, a scos-o din ritm. Încă o probă că psihicul și concentrarea joacă un rol important în tenis, mai ales atunci când de partea cealaltă a fileului se află un sportiv accidentat.


UPDATE 19:05 Begu s-a dezmeticit și a rupt seria adversarei cu un break, 4-1. Acum se deplasează mai bine Petkovic și va fi greu pentru româncă să reintre în meci.


UPDATE 19:00 Greșește copilărește Irina  și scorul devine 4-0 pentru Petkovic. Din momentul în care adversara a primit îngrijiri medicale, Begu și-a complicat singură viața.


UPDATE 18:50 Greu pentru un jucător de tenis să mențină nivelul după ce adversarul cere timp medical. Același lucru s-a întâmplat și cu Begu, care a comis dublă greșeală la minge de break, 0-2.


UPDATE 18:40 S-a scurs timpul medical cerut de Petkovic și setul trei a început. Germanca șchioapătă și are un bandaj imens la genunchi, dar își face serviciul, 1-0.


UPDATE 18:40 SET Begu, 4-6, 6-3. Irina a intrat în decisiv cu un as. Andrea s-a deplasat greu pe teren pe finalul manșei a doua și a cerut intervenția medicului la pauza dintre seturi.

Petkovic receiving treatment now after a slip on the grass. Hope she is okay. pic.twitter.com/Lry4471TAR


UPDATE 18:30 Încă două break-uri pentru fiecare jucătoare o pun pe Begu în situația de a servi pentru a trimite meciul în decisiv. Petkovic a alunecat la o lovitură pe contre-pied a bucureștencei și are dureri la genunchi.


UPDATE 18:25 irina atacă stânga-dreapta și reușește să îi rupă serviciul adversarei, 4-2.


UPDATE 18:15 Begu este mai atentă cu serviciul și pune presiune pe Andrea. 3-2, după o dreaptă în fileu a celei de-a 20-a jucătoare a lumii.


UPDARE 18:05 Nadal a scăpat de o nouă umilință la Wimbledon și l-a întors pe Rosol, scor 4-6, 7-6(6), 6-4, 6-4. 

Same court, same players, different result, as @RafaelNadal avenges his 2012 defeat to Lukas Rosol with a 4-set win pic.twitter.com/iuICTcg9bd


UPDATE 18:00 SET Petkovic, 6-4. Slăbiciunea din game-ul cinci a costat-o și setul pe Begu. Procentaj mai bun la serviciu pentru Andrea: 79% pe primul și 78% pe al doilea. Irina a câștigat 67% din mingile jucate cu primul serviciu și 73% cu al doilea.


UPDATE 17:52 Doar două mingi de break s-au produs până acum. Una pentru Petkovic și cealaltă pentru Begu. Germanca a fost mai inspirată și conduce cu 5-3. Egalitate perfectă între cele două la lovituri direct câștigătoare, 5-5, dar și la greșeli neforțate, 3-3.


UPDATE 17:45 Petkovic își valorifică break-ul, 4-2. Arbitrul meciului care se dispută pe Terenul 12 strigă din răsputeri la spectatorii de pe Terenul 2 pentru a-i îndemna să facă liniște.


UPDAZE 17:40 Irina a condus cu 30-0 pe propriul serviciu, dar patru puncte consecutive i-au adus break-ul lui Petkovic. Un game pe serviciul adversarei este mai valoros pe iarbă decât pe celelalte suprafețe, dar Begu a arătat că are mental puternic în meciul din turul 1, cu Razzano.


UPDATE 17:35 Ritm bun la serviciu pentru Begu, 2-1. Armele principale ale româncei sunt reverul și serviciul.


UPDATE 17:25 A început meciul dintre Begu și Petkovic, pe Terenul 12. Irina a servit prima, câștigând game-ul de debut fără emoții.


UPDATE 17:10 Halep l-ar susține pe Roger Federer și ar mânca frișcă cu căpșuni într-o zi perfectă, ca fan la Wimbledon. A treia jucătoare a lumii vrea să învețe cât mai mult din jocul elvețianului. Interviul Simonei pentru Live Wimbledon.


UPDATE 16:40 Egalează la seturi Nadal, după ce a salvat minge de 2-0 pentru Rosol, 4-6, 7-6. Cehul arată de ce se află pe locul 52 ATP: a comis dublă greșeală la minge de set.

A double fault from Rosol & Nadal levels the match at one-set all. Can the world No.1 kick on from here? #Wimbledon pic.twitter.com/szHS0CxuH8


UPDAT 16:20 Atenție, cade Serena! Serena Williams a alunecat periculos, dar spectatorii aflați lângă teren și-au făcut datoria. „Minunații domni de pe margine m-au prins atunci când am căzut spre ei. A fost jenant, dar mi-a venit să râd”. Liderul mondial a spulberat-o pe Chanelle Scheepers (Africa de Sud, 94 WTA) cu 6-1, 6-1.

„Some wonderful gents caught me as I dove into them. It was embarrassing, I just had to laugh” – Serena on that fall pic.twitter.com/3nK9rO0hU5


UPDATE 16:10 Încă un rever năprasnic al lui Rosol îl năucește pe Nadal și îl trimite rapid la scaunul de odihnă. Break și în manșa a doua pentru ceh, 4-2.

Follow #RafaRosolRematch via our live scoreboard http://t.co/PesGJ5ShHb #Wimbledon #Rafa #Rosol pic.twitter.com/8uyXqjVBuH


UPDATE 15:55 Irina mai are de așteptat. Monfils și Vesely au intrat în actul 4: 6-7, 3-6, 7-6, 2-2, iar cehul arată obosit. Posibil meci de cinci seturi pe Terenul 12.


UPDATE 15:45 Rosol îi arată din nou lui Nadal cum se joacă pe iarbă: 6-4 și spaniolul trebui să muncească din greu pentru calificarea în turul doi.

Shades of 2012? Lukas Rosol takes the first set 6-4 vs Rafael Nadal on Centre Court. #Wimbledon pic.twitter.com/FzBq7K2s1Y


UPDATE 15:35 Lecție de tenis pe care i-a predat-o Kei Nishikori, favoritul 10, lui Denis Kudla (SUA). Japonezul s-a calificat în turul trei după 6-3, 6-2, 6-1. Victorie lejeră și pentru Milos Raonic (Canda): 6-3, 6-4, 6-4 cu Jack Sock (SUA).


UPDATE 15:15 Știați că…frișca și căpșunile reprezină o tradiție la Wimbledon?  În 2014, prețul unei porții de căpșuni cu frișcă este de 2,5 lire sterline, iar organizatorii se așteaptă să vândă 28 de tone de căpșuni. Astfel, s-ar obține 300.000 de lire sterline. Fructele vor fi însoțite de peste 7.000 de litri de frișcă.

Wimbledon mess. Treat yourself. pic.twitter.com/ZToj5OVaCU


UPDATE 14:45 În 15 minute se reeditează șocul turneului din 2012. Atunci, spaniolul Nadal pierdea cu cehul Rosol, 6-7, 6-4, 6-4, 2-6, 6-4. Rafa poate tremura din nou, pentru că suferă în sezonul de iarbă.

#TBT: a memorable 2012 second round encounter that send shockwaves around #Wimbledon Gallery: http://t.co/r4j8BGzvgj pic.twitter.com/xSqCgbEr52


UPDATE 14:30 Begu și Petkovic vor intra pe Terenul 12, imediat după încheierea meciului dintre francezul Monfils și cehul Vesely. Gael, favorit 24, a pierdut primul set cu 7-6 și se anunță un joc lung.


UPDATE 14:15 Puteți sta liniștiți! Deasupra All England Club nu se găsesc nori de ploaie. Meciuri interesante la această oră: Gasquet, cu reverul său impresionant, în fața tânărului Kyrgios (6-3), acrobatul Monfils împotriva speranței cehilor, Vesely (5-5), ori samuraiul Nishikori cu americanul care se simte atât de bine pe iarbă, Kudla (5-2).

I appear to be at Wimbledon #wimbledon #comeontim pic.twitter.com/Rpx4ii6s1G


UPDATE 13:55 X-Men al cinematografiei cu X-Men al tenisului. Starul de la Hollywood, Hugh Jackman, a fost încântat de emoționanta întâlnire cu „legenda” Rafael Nadal, la Wimbledon. Hugh este celebru pentru rolurile din blockbustere ca X-Men, Wolverine sau Van Helsing. Rafa, faimos pentru poziția de lider mondial și cele 14 titluri de Grand Slam din palmares. Nadal-Rosol este reeditarea coșmarului spaniolului din 2012, joi, de la ora 15:00, cu casa închisă pe Center Court.  


Wimbledon, cel mai prestigios turneu de tenis, a ajuns în a patra zi și spectacolul crește invers proporțional cu numărul jucătorilor rămași în concurs.

O armată de șapte tenismeni români a intrat în luptă din primul tur, la simplu, dar doar două rachete au rămas în joc. Andreea Mitu (213 WTA) a pierdut cu Agnieszka Radwanska (Polonia, 4 WTA): 2-6, 1-6, Sorana Cîrstea (29 WTA) n-a reușit să treacă de speranța americană Victoria Duval (SUA, 114 WTA): 4-6, 6-3, 1-6, Alexandra Cadanțu (83 WTA) a fost învinsă de Camila Giorgi (Italia, 39 WTA): 1-6, 6-7, Victor Hănescu (104 ATP) n-a găsit antidotul pentru forța lui Tomas Berdych (Cehia, 6 ATP): 7-6, 1-6, 4-6, 3-6, iar Monica Niculescu (65 WTA) a pierdut dezamăgitor cu debutanta Alison van Uytvanck (Belgia, 93 WTA): scor 5-7, 3-6.

Joi au loc la All England Club ultimele meciuri din turul secund și cele două românce rămase pe tabloul de simplu, Irina Begu (81 WTA) și Simona Halep (3 WTA), vor încerca o premieră. Accederea pentru prima dată în carieră în manșa a treia la Wimbledon. Cea mai bună performanță a lui Begu la al treilea turneu de Grand Slam din calendar este turul doi (2014), iar Halep a ajuns până în același tur secund (2011, 2013, 2014).

Irina vine după o partidă captivantă în fața experimentatei Virginie Razzano (Franța, 97 WTA). Bucureșteanca a fost condusă cu set și 3-1, dar a demonstrat tărie psihică și a întors meciul, 1-6, 6-4, 7-5. Halep n-a arătat niciun semn de slăbiciune în fața Telianei Pereira, într-un joc disputat pe Center Court, scor 6-2, 6-2.

Irina Begu (81 WTA) vs Andrea Petkovic (20 WTA, Germania), după ora 15:30, prima întâlnire dintre cele două

  • Petkovic este o jucătoare agresivă, lovind puternic atât cu dreapta, cât și cu reverul. Vine după o semifinală la Roland Garros (25 mai-8 iunie), iar în primul meci de la Wimbledon a trecut de Katarzyna Piter (Polonia, 101 WTA), cu 6-1, 6-4.
  • Irina are patru victorii și 10 înfrângeri pe iarbă, în timp ce Petkovic are un palmares de 10-9 pe cea mai rapidă suprafață din circuit.
  • În cazul unei victorii, Begu va întâlni în faza următoare câștigătoarea dintre Eugenie Bouchard (Canada, favorita 13) și Silvia Soler Espinosa (Spania)

Simona Halep (3 WTA) vs Lesia Tsurenko (170 WTA, Ucraina), 3-0 la întâlnirile directe

 

  • Halep a învins-o în toate cele trei meciuri directe: 6-4, 7-5 la Opole 2013 (Polonia, carpetă), 3-0, retragere, la Linz 2013 (Austria, hard) și 6-3, 6-1 la Hertogenbosch 2013 (Olanda, iarbă). Ucraineanca a trecut în primul tur de Dinah Pfizenmaier (Germania), scor 6-3, 6-0.
  • Deși calificare pare o simplă formalitate pentru Simona, Tsurenko este o jucătoare mai periculoasă pe iarbă decât o arată locul din clasament. Are un record mai bun decât al lui Halep pe suprafața de la Wimbledon: 13-9, față de 10-8.
  • În cazul unui succes, Halep va întâlni în turul trei învingătoarea meciului dintre Belinda Bencic (Elveția) și Victoria Duval (SUA).

Joi va juca în proba de dublu și Sorana Cîrstea (România), alături de Maria Kirilenko (Rusia), împotriva perechii Dominika Cibulkova/Kirsten Flipkens (Slovacia/Belgia), după ora 19:00, dar și Irina Begu/Karin Knapp (România/Italia), în fața favoritelor cinci, Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), după ora 19:00. Florin Mergea va evolua și el la dublu-mixt, formând cuplu cu Elina Svitolina (Ucraina). De cealaltă parte a fileului se va afl perecheaa Olga Savchuk/Andre Begemann (Ucraina/Germania).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…