LIVE BLOG Turneul Campioanelor | Un meci de uitat cât mai repede. Halep a pierdut clar cu Wozniacki, iar totul se decide vineri! CALCULE: Simona e sigură de calificare dacă o învinge pe Svitolina, dar poate merge în semifinale şi cu o înfrângere

25 oct 2017 45013 afişări Tenis
LIVE BLOG Turneul Campioanelor | Un meci de uitat cât mai repede. Halep a pierdut clar cu Wozniacki, iar totul se decide vineri! CALCULE: Simona e sigură de calificare dacă o învinge pe Svitolina, dar poate merge în semifinale şi cu o înfrângere 15 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/16782691/3/halepwoz.jpg
 • Simona Halep (România, 1 WTA) a fost învinsă, miercuri, cu un scor neverosimil de Caroline Wozniacki (Danemarca, 6 WTA), 6-0, 6-2 în etapa secundă a Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor.
 • Halep însă are soarta în propriile mâini: merge în semifinale dacă o învinge pe Svitolina;
 • Al doilea scenariu în care Halep merge în semifinale este unul extrem de interesant: liderul mondial poate pierde cu 2-1 la seturi dacă Garcia nu câştigă partida cu Wozniacki.
 • În celălalt meci al grupei, Caroline Garcia (Franţa, 8 WTA) a triumfat într-un meci maraton, scor 6-7(7), 6-3, 7-5 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA).

UPDATE Garcia se impune în thriller-ul cu Svitolina, scor 6-7(7), 6-3, 7-5, iar situaţia se complică în Grupa Roşie! Halep e nevoită să câştige, vineri, în faţa Svitolinei, pentru a nu depinde de jocul rezultatelor. Există şi o veste bună, aceea că Simona va juca de la ora 14:30, după Garcia - Wozniacki (ora 11:00), aşa că la ora meciului va şti rezultatul de care are nevoie. Partida va avea o miză şi pentru Elina, care merge mai departe dacă bate cu 2-0 la seturi, iar Wozniacki o învinge pe Garcia. Scenariile în care Simona merge în semifinalele Turneului Campioanelor sunt:

 • Halep câştigă în faţa Svitolinei;
 • Halep pierde cu 2-1 în faţa Svitolinei şi Garcia NU o învinge pe Wozniacki.

Dacă nu câştigă niciun set vineri, Simona va fi eliminată de la Singapore, dar nici nu vrem să ne gândim la această variantă! Aşteptăm cu emoţii ziua decisivă, în timp ce fanii danezi sunt mult mai relaxaţi! Wozniacki şi-a asigurat deja locul 1 în Grupa Roşie, cu o etapă înainte de final, aşa că Halep se va putea califica numai de pe poziţia secundă - adversară îi va fi ocupanta locului 1 din Grupa Albă. După două runde, clasamentele arată astfel:Criteriile de departajare în grupele Turneului Campioanelor sunt:

 • Numărul de victorii;
 • Rezultatul direct (atunci când două jucătoare se află la egalitate);
 • Setaverajul (atunci când trei jucătoare au acelaşi număr de victorii);
 • Gameaverajul.

UPDATE Garcia o egalează la seturi pe Svitolina, scor 6-7(7), 6-3, iar calculele se pot complica din nou!


UPDATE Un scor excelent pentru noi se înregistrează în meciul Svitolina - Garcia! Ucraineanca a câştigat primul act cu 7-6(7), după o luptă crâncenă, iar Halep nu mai depinde de jocul rezultatelor.

 • Dacă Elina îşi mai adjudecă un set şi inclusiv meciul, Simona are nevoie de victorie vineri, indiferent de scor!
 • În schimb, dacă Garcia întoarce scorul şi se impune astăzi, Halep va trebui să o învingă pe Svitolina în minimum de seturi pentru a fi sigură de calificarea în semifinale.

Înfrângere incredibilă pentru Simona Halep, în al doilea meci de la Turneul Campioanelor! Liderul mondial i-a luat numai două game-uri Carolinei Wozniacki, scor 0-6, 2-6, iar lucurile se complică în Grupa Roşie! Simona trebuie să îşi revină după un joc dezastruos şi să se mobilizeze pentru partida cu Elina Svitolina de vineri, care devine una crucială! Îngrijorător e că Halep nu a avut niciun fel de ritm astăzi, relaxându-se poate prea mult după debutul victorios de luni.

În principiu, Halep are nevoie să o învingă pe Svitolina în ultimul meci pentru a se califica în semifinale, dar există o mică posibilitate ca eleva lui Darren Cahill să depindă de jocul rezultatelor! Pentru a fi 100% la mâna ei, Simona trebuie să spere ca uciraineanca să-şi adjudece un set în faţa Carolinei Garcia! În acest caz fericit, românca ar disputa finala pentru un loc calificabil contra Elinei şi nu ar mai fi interesată de ceea ce se întâmplă între Wozniacki şi Garcia. Dar vom face mai multe calcule după Svitolina - Garcia!

Caroline Wozniacki trebuie lăudată pentru o performanţă ieşită din comun: daneza a câştigat cu scoruri zdrobitoare ambele meciuri disputate la Singapore: 6-2, 6-0, respectiv 6-0, 6-2! Caroline a ajuns la toate mingile posibile, dominând-o pe Simona cu serviciul. Deşi Halep şi-a revenit la începutul actului secund, Wozniacki a avut capacitatea să-şi ridice şi mai mult nivelul şi să iasă la rampă cu lovituri excepţionale. Doar o oră şi 4 minute a durat jocul la capătul căruia daneza a dus scorul meciurilor directe la 4-2!


17:20 SET SVITOLINA în meciul cu GARCIA: 7-6(7)! Încă un set pentru ucraineacă şi Halep nu mai depinde de jocul rezultatelor.


16:40 Revenire importantă a Svitolinei, care face 5-4 în faţa franţuzoaicei Garcia!


16:28 Garcia joacă mai bine deocamdată şi o conduce pe Svitolina cu break, 3-2!


16:05 A început Svitolina - Garcia, un meci care ne interesează în mod special! Pentru ca soarta Simonei să rămână în mâinile ei, trebuie ca Elina să o învingă pe franţuzoaică!


15:50 VICTORIE Caroline Wozniacki, socr 6-0, 6-2 în faţa Simonei Halep! Se încheie un meci horror, pe care liderul mondial trebuie să şi-l şteargă din minte!


15:40 Wozniacki mai trimite o torpilă cu serviciul şi păstrează break-ul în contul ei: 0-6, 2-5! Halep serveşte pentru a rămâne în meci.


15:36 Halep - Wozniacki 0-6, 2-4! Reverul o ţine pe Simona în meci, iar liderul mondial îşi câştigă serviciul. Totuşi, Caroline are set şi break în faţă şi arată de parcă a ieşit la o plimbare în parc.


15:31 Agonia continuă! Simona pune probleme la retur, dar Caroline iese din încurcătură datorită serviciului, care a fost principala ei armă astăzi. Pentru a doua oară, constănţeanca îi cere ajutorul lui Darren Cahill, australianul spunându-i că poate întoarce meciul.


15:25 Halep - Wozniacki 0-6, 1-3! Românca redevine pasivă şi trimite în fileu din spatele terenului, daneza obţine încă un break!


15:20 Wozniacki menţine ritmul, serveşte enervant de bine şi îşi adjudecă un game alb: 0-6, 1-2!


15:16 Halep câştigă primul game, după ce s-au scurs 35 de minute din meci, scor 0-6, 1-1! Simona pare ceva mai inspirată în startul actului secund.


15:13Halep - Wozniacki 0-6, 0-1! În continuare, Caroline ajunge la toate mingile şi învârte cuţitul în rană cu o scurtă impecabilă.


15:06 SET de coşmar pierdut de Simona Halep la 0! Constănţeanca nu şi-a revenit după discuţia cu Darren Cahill, aşa cum s-a întâmplat în primul meci din grupă, iar Caroline Wozniacki închide setul fără emoţii. Daneza pare relaxată, dar vrea totuşi să stea de vorbă cu antrenorul în pauză.


15:02 Simona nu îşi găsesşte ritmul, iar capătă proporţii; 0-5! Românca are nevoie de sfaturile antrenorului - Darren îi transmite să reducă numărul greşelilor neforţate.


14:58 Halep - Wozniacki 0-4! Simona mai face câteva cadouri, iar Caroline pleacă ca din puşcă în faţa româncei!


14:53 Wozniacki serveşte ca la carte şi îşi consolidează break-ul, scor 3-0!


14:50 Halep - Wozniacki 0-2! Simona face o greşeală de nepermis, trimiţând un vole simplu în fileu, iar Caroline fructifică prima minge de break.


14:45 Wozniacki câştigă primul game după un raliu de 20 de mingi, încheiat cu o lovitură de excepţie: 0-1!


14:36 Halep şi Wozniacki sunt gata de luptă! Daneza va servi prima după ce a câştigat tragerea la sorţi.


14:15 În 15 minute începe meciul zilei a 4-a de la Singapore! Halep vs Wozniacki sau liderul mondial contra unei jucătoare cu aproape 60 de victorii în 2017! Ce poate fi mai captivant!?


13:50Halep a prefaţat meciul care o pune pentru a 6-a oară faţă în faţă cu Wozniacki:"Am mai jucat de multe ori contra ei. Ştiu că aleargă foarte mult şi nu greşeşte des. Va trebui să muncesc, ştiu că am şansa mea".


13:30 Antrenamentul Simonei de astăzi, urmărit îndeaproape de reporterii WTA. Jucătoarea noastră a fost concentrată şi a lovit mingea cu sete.


13:05 Nu vă mai ţin în suspans! Să vedem care sunt asemănările incredibile dintre Stere Halep şi Piotr Wozniacki: ambii au fost fotbalişti profesionişti, în ligi inferioare, şi ambii au făcut sacrificii uriaşe pentru ca fiicele lor să ajungă mari tenismene. Stere a jucat la Săgeata Stejaru în tinereţe, Piotr s-a mutat din Polonia în Danemarca pentru a evolua la clubul Boldklubben. Stere a investit toată averea în cariera fiicei Simona, care i-a intors favorul cu vârf şi îndesat (a adunat peste 20 de milioane de dolari din premii), Piotr şi-a dedicat întreaga viaţă pentru a o antrena pe Caroline. Aşa cum observă şi cititorul Candid, singurul avantaj al danezului este acela că îşi poate sfătui fiica pe durata meciurilor din postura de antrenor.


12:40 Duelul taţilor. Astăzi nu este doar despre Simona vs Caroline, ci şi despre taţii celor două jucătoare: vulcanicul Stere vs calmul Piotr! Va fi un duel psihologic între cei mai influenţi oameni din viaţa tenismenelor, ambii încurajându-şi fiicele în arena din Singapore. Ei bine, între Stere Halep şi Piotr Wozniacki există cel puţin două asemănări izbitoare! Vă las pe voi să le descoperiţi.


12:15 Duelul fotbalistelor. Ştiaţi că Wozniacki, o mare fană a echipei Liverpool, a intrat îmbrăcată cu tricoul lui Steven Gerrard la un meci oficial? Halep i-ar putea replica astăzi, purtând tricoul lui Andrei Ciolacu la încălzire. Fostul atacant al Rapidului, actualmente fotbalist la formaţia singaporeză Warriors FC, a vizitat-o pe Simona înaintea turneului.


11:45 Salutare! Eu sunt Alex Tăcină şi vă voi prezenta mai multe informaţii pe care trebuie să le ştiţi înaintea meciurilor de la Turneul Campioanelor! Halep - Wozniacki nu este un simplu meci de tenis, ci o încleştare între două jucătoare adulate pentru imaginea lor! Caroline este recunoscută pentru pictorialele incendiare din Sports Illustrated, în timp ce Simona este apreciată mai mult în mediul cultural - un sculptor din judeţul Olt i-a făcut o statuie spectaculoasă în curtea casei.


Meci de cinci stele la Turneul Campioanelor de la Singapore! Halep şi Wozniacki se duelează pentru primul loc al Grupei Roşii, după ce românca şi daneza au triumfat în prima etapă de luni. Va fi a 6-a partidă directă dintre Simona şi Caroline, scorul general fiind de 3-2 în favoarea danezei. Halep s-a impus cu 6-2, 7-5 în semifinale la New Haven 2013 (hard) şi cu 2-6, 6-1, 6-1 în semifinale la Dubai 2015 (hard), în timp ce Wozniacki a învins-o pe constănţeancă în optimi la Dubai 2012 (hard), scor 6-2, 6-3, în semifinale la Stuttgart 2015 (zgură), scor 7-5, 5-7, 6-2, şi în sferturi la Eastbourne 2017 (iarbă), scor 5-7, 6-4, 6-1.

Simona Halep se poate califica în semifinalele Turneului Campioanelor pentru a doua oară în carieră, după ce a mai ajuns în careul de aşi şi la ediţia din 2014, încheiată cu o finală pierdută (3-6, 0-6 cu Serena WIlliams). Există două scenarii posibile în care Halep poate obţine această performanţă spectaculoasă cu o etapă înainte de finalul grupelor:

 • Halep o învinge pe Wozniacki cu orice scor, iar Garcia o bate pe Svitolina cu orice scor - românca şi-ar asigura şi locul 1 în această situaţie;
 • Halep o învinge pe Wozniacki cu 2-0 la seturi, iar Garcia câştigă doar un set cu Svitolina.

Dacă Simona Halep pierde meciul de astăzi, calificarea se va decide vineri, atunci când eleva lui Darren Cahill o va întâlni pe Elina Svitolina, în ultima etapă a Grupei Roşii. Simona va avea emoţii până vineri, mult mai mici însă, chiar şi în situaţia în care câştigă cu 2-0 împotriva Carolinei Wozniacki, iar ucraineanca o învinge în minimum de seturi pe cealaltă Caroline. Contează foarte mult şi locul de pe care Simona va merge în semifinale: dacă se califică din postura de lider, românca va juca împotriva ocupantei locului 2 din Grupa Albă.

Partida cu Wozniacki, transmisă în direct de Digisport 2, mai are o miză importantă: Halep se va distanţa faţă de urmăritoare în clasamentul WTA dacă obţine victoria.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.