LIVE BLOG | Sfert de vis la US Open: Simona se va duela miercuri cu Serena! Halep a trecut fără emoții de Navarro, Williams a învins-o pe eleva lui Ioniță

LIVE BLOG | Sfert de vis la US Open: Simona se va duela miercuri cu Serena! Halep a trecut fără emoții de Navarro, Williams a învins-o pe eleva lui Ioniță
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, favorită 5) a învins-o luni în minimum de seturi pe Carla Suarez Navarro (Spania, favorită 11), în optimi la US Open, scor 6-2, 7-5.
  • Halep, care mai obținuse biletul pentru sferturile de la US Open o singură dată în carieră (2015), se va duela cu principala favorită Serena Williams în faza următoare.

00:30 Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams, miercuri, în sferturile de finală de la US Open!!! Liderul mondial a trecut la pas de Yaroslava Șvedova (Kazahstan, 52 WTA), sportiva antrenată de Victor Ioniță câștigând doar cinci game-uri, scor final 6-2, 6-3. Halep și Williams se vor duela astfel pentru a doua oară în cadrul unui turneu de Grand Slam, americanca învingând-o pe Simona la Wimbledon 2011 cu 3-6, 6-2, 6-1 (turul doi). Scorul meciurilor directe este de 7-1 în favoarea Serenei, singura victorie a româncei fiind obținută în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore, ediția 2014: 6-0, 6-2! Interesant este că ultimele trei dispute dintre cele două au avut loc pe tărâm american, Serena Williams triumfând de fiecare dată: 6-2, 4-6, 7-5 în semifinale la Miami 2015, 6-3, 7-6(5) în finală la Cincinnati 2015 și 6-4, 6-3 în sferturi la Indian Wells 2016.


Simona Halep (favorită 5) a jucat un tenis de mare calitate în optimile de la US Open, câștigând în minimum de seturi, scor 6-2, 7-5, contra unei tenismene periculoase, Carla Suarez Navarro (cap de serie numărul 11)! Halep a evoluat exploziv în fața sportivei care nu mai cedase niciun set la New York, meciul de pe arena Louis Armstrong fiind controlat cu stil de eleva lui Darren Cahiil. Pentru un loc în semifinale, Halep se va duela cu câștigătoarea partidei dintre Serena Williams și Yaroslava Șvedova, kazaha antrenată de românul Victor Ioniță.

Halep venea după o victorie chinuită (6-1, 2-6, 6-4 cu Babos), astfel că nu mai avea nevoie de o calificare cu peripeții înaintea unui posibil sfert cu Serena Williams! Simona a început tare, făcând legea într-un prim set în care a condus cu 4-0. Carla a încercat să găsească multe unghiuri ascuțite pentru a o scoate din ritm pe româncă, însă Halep a fost pe fază de fiecare dată. Chiar dacă a 11-a favorită s-a apropiat la 4-2, Simona și-a ridicat nivelul încă o dată, atât în defensivă, cât și în ofensivă: 6-2! 

Setul al doilea a avut un început mult mai dur, Suarez Navarro lovind din ce în ce mai puternic. După ce a condus cu 3-2 însă, spanioloaica a fost suspusă unei rafale a Simonei, care a reușit o serie spectaculoasă de trei game-uri consecutive. Meciul s-a aprins din nou, pentru că Navarro a egalat la 5, dar Halep s-a concentrat și a dominat categoric ultimele două game-uri: 6-2, 7-5! Simona se califică astfel în al doilea sfert de Grand Slam al anului, după cel atins la Wimbledon, asigurându-și totodată un cec de 450.000 de dolari.


19:50 VIctorieee: Simona Halep merge în sferturi la US Open pentru al doilea an la rând, după 6-2, 7-5 cu Carla Suarez Navarro! Simona a avut o viteză în plus față de adversara de astăzi, obținând calificarea într-o oră și 40 de minute. Semifinalista din 2015 se va duela miercuri, pentru un loc în semifinale, cel mai probabil cu liderul mondial Serena Williams! E greu de crezut că americanca va avea probleme în meciul cu Șvedova, programat după ora 21:30, așa că așteptăm un sfert de finală de cinci stele la US Open. Indiferent de adversară, dacă ne raportăm strict la jocul consistent al Simonei, există speranțe pentru o nouă calificare istorică în careul de ași de la Flushing Meadows!

Simona a vorbit la microfonul Eurosport după victoria din optimi: „Meciul nu a fost ușor pentru mine, dar am fost agresivă, am luat mingea repede. Am împins-o mult în spatele terenului pe Carla! M-a deranjat puțin că a revenit de la 5-3 în setul doi, dar până la urmă a ieșit bine. Acum sunt mult mai relaxată decât în primele tururi, pentru că îmi fac jocul cu ușurință. Nu m-am gândit la rezultat, dar am fost concentrată pe toată durata meciului”.


19:43 Halep – Suarez Navarro 6-2, 6-5!!! Simona își creează o nouă posibilitate de a închide meciul cu servicul, returnând senzațional în fața unei spanioloaice care prinsese aripi și revenise de la 3-5.


19:40 Suspansul continuă: Halep nu poate închide meciul, iar Suarez Navarro egalează in extremis printr-un alt forehand ce mușcă linia de fund de această dată.


19:34 Suarez Navarro rămâne în meci, 5-4, după o dreaptă care aterizează pe linia laterală, imposibil de ajuns de Halep. Constănțeanca servește acum pentru meci.


19:30 Halep face 5-3 în setul secund, după un game minunat! Simona transormă perfect defensiva în ofensivă și se apropie la un singur game de calificarea în sferturi. Suarez Navarro, care a solicitat de urgență o pauză de vestiar, va urma să servească pentru a rămâne în meci.


19:25 Simona își ridică nivelul și revine excelent, 4-3!!! Carla nu rezistă ritmului impus de româncă, spanioloaica fiind extrem de inconstantă în comparație cu Halep.


19:20 Halep – Suarez Navarro 6-2, 2-3! Adversara Simonei lovește din ce în ce mai tare și reușește să întoarcă scorul, după o minge norocoasă însă. Halep a trimis în badan fileului, dar mingea a căzut în terenul ei.


19:06 Simona face break și în manșa secundă, 2-1!!! Halep forțează și câștigă pe serviciul adversarei după un forehand plasat excelent în diagonală.


19:03 Setul al doilea începe echilibrat: 1-1! Totuși, spanioloaica e jucătoarea care se chinuie mai mult, fiind nevoită să revină de la 0-30 pe propriul serviciu. Simona a egalat fără emoții, intrând excelent în minge.


18:55 SEEET Halep, 6-2! Simona câștigă primul act în 45 de minute, după o dreaptă ratată complet de Carla! Constănțeanca a fost mult mai prezentă în joc în primul set, controlând schimburile, cu excepția câtorva raliuri închise spectaculos de Suarez Navarro.


18:50 Halep are din nou dublu break și va servi pentru primul set, 5-2! A fost un nou game cu răsturnări de situație: Simona a ratat trei mingi consecutive de break, Carla și-a creat minge de game, pentru ca românca să revină încă o dată în forță.


18:45 Halep – Suarez Navarro 4-2! Jucătoarea din Spania câștigă două game-uri la rând și reintră oarecum în primul set. Simona a jucat corect ultimele mingi, dar Carla prinde câteva retururi norocoase.


18:35 Suarez Navarro câștigă primul ei game în meciul de astăzi, 4-1! Simona a jucat puțin prea avântat, iar Carla se apropie pe tabelă după un forehand trimis mult în aut de româncă.


18:33 Halep -Suarez Navarro 4-0! Demonstrație de forță a Simonei, care este mult mai rapidă decât iberica până acum.


18:30 Halep are 3-0, cu dublu break! Game maraton de peste 10 minute câștigat de Simona pe serviciul adversarei! Jucătoarea noastră dă totul în startul meciului și se desprinde confortabil pe tabelă.


18:16 Halep – Suarez Navarro 2-0! După un retur bun, vedem că și serviciul Simonei se află la un nivel înalt astăzi.


18:11 Halep începe cu break, așa cum a făcut-o și în primele trei meciuri de la US Open, scor 1-0. Simona a returnat consistent, iar Carla a trimis afară la minge de break.


18:05 Jucătoarele se află la încălzire pe arena Louis Armstrong. Observăm că au venit destul de mulți spectatori la meci, cel puțin tribuna din imagine fiind populată. În urma tragerii la sorți s-a stabilit că Simona va începe la retur.


17:50 Pentru că în următoarele ore ne vom concentra pe meciurile fetelor, să notăm o informație extrem de interesantă din turneul băieților. Pentru prima oară în 89 de ani, Franța are trei reprezentanți în sferturile de finală de la US Open: Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille și Gael Monfils. Bineînțeles că un merit în stabilirea respectivei performanțe îi aparține și lui Rafael Nadal, cel care a jucat lamentabil în meciul cu Lucas Pouille. Spaniolul a servit un singur as în 4 ore și 11 minute, în timp ce francezul a reușit 52 de lovituri direct câștigătoare.


17:30 Totul a decurs ca la carte la antrenamentul de dinaintea partidei: Simona și Darren, relaxați ca întotdeauna. Trebuie să spunem că în același timp și pe același teren s-a antrenat și Suarez Navarro, cele două lovind mingi una lângă cealaltă, precum două coechipiere într-un meci de dublu.


17:15 A jucat Simona și s-a accidentat Darren! Antrenorul Darren Cahill a primit îngrijiri medicale de la fizioteraputul Dragoș Ceauș după victoria reușită de eleva lui în turul trei. Cauzele accidentării sunt necunoscute, dar cert e că australianul are noroc din două puncte de vedere: 1. La US Open nu sunt permise vizitele pe teren în timpul meciurilor, așa că nu va fi nevoit să se deplaseze; 2. Accidentarea e la picior, și nu la mână, deci o va putea aplauda fără probleme pe Simona.


17:00 Simona ar putea avea o motivație în plus în această seară, culmea, dacă îi va zări pe părinții Carlei în tribune! Tatăl jucătoarei din Spania, Jose Luis, a jucat handbal, iar mama ei, Lali, a fost gimnastă… Acum vă întrebați care este legătura? Ei bine, Halep nu mai simpatizează cele două profesii după scandalul „portdrapelul”, handbalista Cristina Neagu și gimnasta Cătălina Ponor fiind rivalele ei înaintea Jocurilor Olimpice. Să nu mai vorbim de Marian Drăgulescu, cel care a atacat-o dur pe tenismenă: „Îți sugerez, Simona, să participi și tu la Rio 2016 și să vezi cât de greu se câștigă o medalie pentru România și cu siguranță vei aprecia mai mult sportivii care au câștigat mai multe medalii la olimpiade, mondiale și europene. Așadar Halep și Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretenții”, a spus gimnastul pe Facebook.


16:40 Salut! În așteptarea celui de-al 11-lea meci direct pe care Simona și Carla îl vor disputa în circuit, să vedem ce crede jucătoarea noastră despre misiunea de astăzi: „Am jucat de multe ori împotriva ei, așa că o cunosc destul de bine. Va fi un meci greu, este turul al patrulea, dar voi lupta și voi da totul pentru a câștiga”! Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi un meci care sper să nu fie chiar atât de greu precum anticipează Simona.


Simona vine după un meci epuizant, Carla nu a cedat set până acum

Simona Halep deschide ziua pe arena Louis Armstrong, a doua ca importanță din complexul de la Flushing Meadows, întâlnind o adversară extrem de periculoasă! Pentru a obține calificarea în al doilea sfert de finală al carierei de la US Open, după cel atins anul trecut, Halep trebuie să treacă de Carla Suarez Navarro, a 11-a favorită a turneului.

Simona vine după un meci câștigat cu mari emoții (6-1, 2-6, 6-4 cu Timea Babos), în timp ce Navarro nu a pierdut set până acum la New York, învingând-o în turul precedent pe Elena Vesnina, scor 6-4, 6-3. Dar Halep nu ar trebui să fie afectată după partida maraton din turul trei, pentru că jucătoarea din Constanța se află totuși într-o formă fantastică, triumfând în 16 din ultimele 17 meciuri disputate în circuit!

Halep și Navarro, față în față pentru a 11-a oară

Simona luptă pentru calificarea într-un sfert de finală în care cel mai probabil s-ar confrunta cu Serena, dar adversara din optimi este și ea o mare rivală a româncei. Halep și Suarez Navarro se vor duela pentru a 11-a oară în carieră, scorul întâlnirilor directe dintre cele două fiind egal, 5-5! Ultima confruntare a fost câștigată de iberică, în semifinalele de la Roma 2015, scor 2-6, 6-3, 7-5, însă atunci s-a jucat pe zgură.

Meciul dintre Simona și Carla, care se dispută de această dată pe hard, va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Miza este una importantă, jucătoarea calificată în sferturi asigurându-și un cec în valoare de 450.000 de dolari! Dacă reușește victoria, Simona Halep își va aștepta următoarea adversară din meciul Serena Williams – Yaroslava Șvedova.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja OBLIGATORIU
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja OBLIGATORIU
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen