LIVE BLOG | Simona cea puternică! Halep a avut un final irezistibil într-un meci maraton și s-a calificat în turul 3 la Australian Open. Marius Copil a fost eliminat de David Goffin

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG | Simona cea puternică! Halep a avut un final irezistibil într-un meci maraton și s-a calificat în turul 3 la Australian Open. Marius Copil a fost eliminat de David Goffin
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după un succes în trei seturi cu Sofia Kenin, scor 6-3, 6-7 (5), 6-4.
  • Numărul unu mondial a trecut de la extaz la agonie și invers. A jucat solid în primele 40 de minute, când a condus cu 6-3 și 3-0, apoi a fost pe marginea prăpastiei în setul decisiv, când a fost condusă cu 4-2. Simona a avut însă un final specific unei mari campioane, cu patru game-uri câștigate la rând.
  • Marius Copil a fost eliminat în turul secund la Australian Open, fiind învins de David Goffin cu 5-7, 7-5, 6-2, 6-4

â–º Victorie Simona Halep! Românca a avut un final irezistibil, cu patru game-uri câștigate la rând, astfel că s-a impus în setul decisiv cu 6-4. Meciul a durat două și jumătate. În turul următor, românca o va înfrunta pe Venus Williams.

â–º Break Simona! Românca forțează, Kenin pierde din putere, astfel că Halep punctează în momentul decisiv al jocului și va servi pentru meci.

â–º Simona Halep are dureri la coapsa stânga, dar trece peste acest detaliu. Sub presiune, românca devine tot mai agresivă, iese la atac și restabilește egalitatea, 4-4.

â–º Iar reacția Simonei vine imediat! Halep face re-break, scor 3-4, forțându-și adversara să greșească mai mult. Meciul devine un război al nervilor tari.

â–º Simona Halep este prima care cedează în setul decisiv pe propriul serviciu. Kenin se agață de fiecare minge și realizează în cele din urmă break-ul. Scorul este 2-4, Simona are nevoie de o reacție imediată.

â–º Venus Williams a câștigat în trei seturi cu Alize Cornet, scor 6-3, 4-6, 6-0, iar în turul 3 va evolua cu învingătoarea dintre Simona și Sofia.

â–º Simona Halep ratează o nouă șansă de break în setul decisiv. Sofia Kenin rezistă eroic, iar apoi închide game-ul cinci cu o greșeală la retur a româncei, scor 2-3. S-au jucat deja 35 de minute în „decisiv”, ceea ce înseamnă o medie de 7 minute pentru fiecare game. Asta spune totul despre lupta dintre cele două jucătoare în teren, una tensionată, cu multe emoții.

â–º Marius Copil s-a oprit în turul 2 la Australian Open. Românul a început foarte bine meciul, cu 7-5, dar totul s-a rupt apoi la 5-5 în setul secund, când și-a cedat serviciul. Arma numărul unu nu i-a mai mers, iar belgianul a câștigat următoarele trei seturi, cu 7-5, 6-2, 6-4. Meciul a durat 2 ore și 42 de minute.

â–º Setul decisiv dintre Simona și Sofia este foarte intens, cu schimburi prelungite, efortul depus de cele două fete fiind considerabil. Românca începe să se resimtă fizic. Deocamdată, Halep și Kenin sunt la egalitate, 2-2. S-au împlinit deja două ore de joc.

â–º Sofia Kenin iese învingătoare în fața Simonei Halep în primul game al setului decisiv, după o luptă fantastică între cele două jucătoare. Românca a avut patru mingi de break. Game-ul a durat mai bine de 10 minute. Pe terenul numărul 7, Copil pare că a cedat definitiv ritmul în fața lui Goffin, 2-4 în setul patru

â–º Sofia Kenin a declanșat un atac furibund în ultimele minute ale jocului, iar Simona Halep, destul de pasivă, a cedat în cele din urmă. Sportiva din Statele Unite s-a impus în tiebreak cu 7-5, astfel că avem set decisiv. Asta după ce românca a avut meciul în mână, 3-0 în setul secund și 40-40 pe serviciul adversarei.

â–º Marius Copil este condus cu 2-1 la seturi, după ce Goffin s-a impus în actul trei cu 6-2. Serviciul nu i-a mai funcționat românului – doar 48% procentajul primului serviciu -, iar numărul de erori comise a fost mult mai mare, 10-2.

â–º Setul doi Halep – Kenin intră în prelungiri, 5-5. Simona nu mai are acel confort în joc pe care l-a arătat în primele 40 de minute, astfel că are nevoie de o prestație solidă pentru acest final al actului doi, pentru a rezolva meciul în două seturi. Totul se decide până la urmă în tie-break.

â–º Pe un fondul unui joc tot mai consistent al americancei Kenin, Simona Halep realizează un game solid cu serviciul și ajunge foarte aproape de victorie, 5-4.

â–º David Goffin a restabilit egalitatea la seturi, 1-1, după ce a fructificat la maximum singurul moment de slăbiciune al lui Marius în actul doi, la scorul de 5-5. Belgianul a făcut break atunci, apoi a câștigat și setul cu 7-5. Goffin începe și setul trei tot cu un break.

â–º S-a relansat setul doi! Sofia Kenin a câștigat game-ul patru după prelungiri cu Simona, moment care a venit ca o descătușare pentru ea, pentru că apoi a realizat patru puncte la rând pe serviciul româncei și a făcut re-break, 3-2.Americamca a returnat foarte bine.

â–º Halep este „on fire”! Românca s-a desprins încă de la început și în setul secund, scor 3-0. Kenin nu mai ține ritmul și pare deja debusolată.

â–º Marius Copil continuă să facă ravagii cu primul serviciu, 11 puncte câștigate din cele 12, adică un procentaj de 92%. Românul a ajuns deja la 11 ași și este în avantaj și în setul secund, cu 4-3

â–º Set Simona Halep! Simona încheie conturile primului set după 33 de minute de joc, cu al doilea break, 6-3. Românca a arătat foarte mult siguranță, având o creștere evidentă în joc, raportat la meciul din primul tur. A câștigat 41% din punctele la retur și 78% din punctele jucate cu al doilea serviciu.

â–º Simona acoperă foarte bine terenul și realizează și punctul meciului. După un schimb mai lung de mingi, românca și-a executat adversara cu forehand-ul, scor 4-2. Nivelul de joc este destul de ridicat, din moment ce avem deja 14 puncte câștigătoare, Halep fiind în avantaj cu 8-6.

â–º Marius Copil și David Goffin sunt la egalitate în setul secund, 1-1, dar partida a fost întreruptă pentru câteva momente, după ce au au apărut câțiva stropi de ploaie. Jocul s-a reluat în scurt timp.

â–º Românca pare liniștită, alternează loviturile și face un joc de regularitate. Kenin accelerează din când în când, dar deocamdată Simoma este mai eficientă, 3-1

â–º Simona a început în control partida cu Kenin, având un start mult mai bun și mai sigur decât în primul tur cu Kaia Kanepi. Dar s-au jucat deocamdată trei game-uri, 2-1.

â–º Set Marius Copil! Românul nu s-a pierdut cu firea după ce și-a cedat serviciul la 5-3, a continuat să rămână agresiv, iar după 45 de minute de joc a pus punct final primului set cu 7-5, așadar cu un nou break. 75% mingi câștigate pe primul serviciu, 5 ași, 10 mingi câștigătoare plus o „servă” de 240km/h sunt câteva repere ale românului în primul set.

â–º Break în debutul meciului pentru Simona Halep. Românca arată încă de la primele schimburi că vrea să stea cât mai puțin pe teren și a intrat decisă împotruva americancei. A realizat break-ul însă cu a treia minge avută la dispoziție.

â–º A început și partida Simona Halep – Sofia Kenin, astfel că vom urmări în paralel meciurile celor doi sportivi ai României. Reprezentanta Statelor Unite este la serviciu. Pe Rod Laver se joacă indoor, cu acoperișul tras.

â–º David Goffin relansează primul set. Marius Copil a avut minge de set, dar belgianul a salvat-o și cu trei puncte la rând a redus din handicap, 5-4. Goffin are și serviciul.

â–º S-a încheiat partida Stan Wawrinka – Milos Raonic, una cu foarte multă adenalină, suspans și spectacol. Canadianul a câștigat un meci în patru seturi, toate având nevoie de tie-break. Așadar, în aproximativ 15 minute începe și partida Simonei Halep cu Sofia Kenin.

â–º Marius rupe echilibrul. Românul demonstrează că poate juca de la egal la egal și la retur cu David Goffin și realizează primul break al întâlnirii, 4-2.

â–º Jucătorul român trece cu bine peste primul moment de dificutate al meciului cu Goffin. Condus cu 15-30 pe propriul serviciu în game-ul cinci, Marius a jucat cu sânge rece și a câștigat următoarele trei meciuri, astfel că rămâne în avantaj în debutul partidei, scor 3-2. Copil a fructificat 90% punctele jucate cu primul serviciu.

â–º Start lansat pentru Marius Copil. Românul a avut un prim serviciu impecabil. Primele trei puncte au fost realizate direct din serviciu. Primul game l-a încheiat la zero.

07:52 Marius Copil și David Goffin fac ultimele mișcări de încălzire înaintea partidei directe pe terenul numărul 7.

06:25 Surprize, surprize. La Australian Open a venit ploaia, astfel că în acest moment toate meciurile au fost oprite. Se va putea juca doar pe Arena Rod Laver, după ce va fi tras acoperișul și după ce va fi uscată suprafața.


Numărul 1 mondial în WTA va evolua cu Sofia Kenin pe Arena Rod Laver, după două partide de simplu, la feminin și masculin, Viktoria Kuzmova – Elina Svitolina și Stan Wawrinka – Milos Raonic. Potrivit organizatorilor, românca nu va intra pe teren mai devreme de 5:00 (ora României).

Meciul lui Marius Copil cu Daniel Goffin a fost programat pe terenul cu numărul 7, după două partide de dublu la masculin și feminin, în principiu tot după ora 5:00.

În primul tur la Australian Open, Halep a trecut de Kaia Kanepi, pe Margaret Court Arena, 6-7 (2), 6-4, 6-2.

Marius Copil s-a calificat în turul doi după ce l-a învins pe Marcel Granollers, pe Terenul 12: 6-3, 6-4, 6-4. A fost a doua victorie a carierei lui Marius pe tabloul principal la Australian Open.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup