LIVE BLOG | Halep răzbate într-un meci greu de tot: trece la restanţă testul Kanepi, după două ore de muncă. Buzărnescu a cedat în faţa 'nemuritoarei' Venus Williams, de la set şi 5-3. Bogdan, OUT. Marius Copil e şi el în turul 2 la Australian Open

15 ian 2019 28204 afişări Comentează şi tu Tenis
LIVE BLOG | Halep răzbate într-un meci greu de tot: trece la restanţă testul Kanepi, după două ore de muncă. Buzărnescu a cedat în faţa 'nemuritoarei' Venus Williams, de la set şi 5-3. Bogdan, OUT. Marius Copil e şi el în turul 2 la Australian Open 7 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/17839167/2/v.jpg
 • România duce trei sportivi în turul doi la Australian Open 2019: marţi, Simona Halep şi Marius Copil au confirmat aşteptările, s-au impus şi i s-au alăturat Irinei Begu în faza a doua de întreceri.
 • Simona Halep a trecut de Kaia Kanepi, pe Margaret Court Arena, 6-7 (2), 6-4, 6-2, câştigând primele seturi în meci oficial după o secetă începută în august 2018.
 • Mihaela Buzărnescu a cedat pe Margaret Court Arena în faţa experimentatei Venus Williams, 38 ani, aflată pentru a 81-a oară la startul unui turneu de Mare Şlem: 7-6 (3), 6-7 (3), 2-6
 • Marius Copil merge în turul doi după ce l-a învins pe Marcel Granollers, pe Terenul 12: 6-3, 6-4, 6-4. Este a doua victorie a carierei lui Marius pe tabloul principal la Australian Open.
 • Ana Bogdan a clacat în finalul duelului cu tânăra Iga Swiatek, pe Terenul 19, deşi a condus 4-2 în decisiv, iar Swiatek a primit îngrijiri medicale: 3-6, 6-3, 4-6

GAME, SET, MECI, SIMONA HALEP. Românca se impune cu 6-2 în decisiv, bifând o necesară victorie, după un test extrem de greu şi de solicitant, fizic şi psihic.

► Simona trece bine peste întrerupere, apărându-şi serviciul la 15, pentru 5-2, pe o cădere clară a estonei.

BREAK SIMONA şi KANEPI BREAKS. Momente importante pe Margaret Court Arena: Simona a reuşit break-ul, contabilizând erorile din ce în ce mai evidente şi mai multe din jocul estonei. Kanepi se duce-glonţ la scaun, în timp ce Simona aşteaptă la linia de serviciu. Este time-out medical, pentru că estona are probleme cu o băşică la un deget al mâinii stângi. Am trecut de borna 2 ore 5 minute de joc.

► Simona face feţe-feţe când vede reuşitele estonei Kanepi. Kaia a lovit deja decisiv de 35 de ori. Dar, pentru moment, Simona e bine, la 2-1 în decisiv.

 

SET,  SIMONA HALEP, 6-4! Halep se ceartă singură, chiar dacă are 5-4 în setul doi: "mişcă-te odată, cap sec", "hai, du-te-n p*&%#^ m*&$" îşi strigă românca. Surprinzător, funcţionează: ajunge la minge de set, însă serv a lui Kanepi iese mult în exterior, Simo nu poate decât să agaţe mingea şi să trimită în apropierea fileului, acolo unde Kanepi se înfige în pământ ca un zid şi nu poate fi trecută. Halep găseşte însă un retur ucigător, cu care îşi oferă a doua minge de break şi set. De această dată, are motive să se certe şi o şi face, lovindu-se cu racheta peste picioare: returul pe serviciul doi al estonei nu este excelent, iar Kanepi joacă tare spre reverul româncei până primeşte greşeala. Până la urmă, funcţioneză. Simona face break şi ia setul, la a patra şansă avută, împingând meciul în decisiv.

Halep îşi pune o geantă pe umăr şi pleacă rapid spre vestiare. Statistica arată doar o mică îmbunătăţire a Simonei: Kanepi domină în continuare copios (19-10 raportul lociturilor câştigătoare), ba chiar şi faţă de primul set românca a pus doar 1 winner în plus. De la 11 greşeli neforţate, Simona a redus totuşi numărul semnificativ, la 4. Este aproape cert că partida va depăşi două ore de joc.

Simona le dă motiv întemeiat fanilor să strige în tribună. Trei lovituri câştigătoare desăvârşesc schimburi de mingi în care a avut iniţiativa şi o duc la 4-3 în setul secunde pe Simo.

► REBREAK HALEP. După ce se loveşte cu putere, parcă mai tare chiar decât dă în minge, Simona primeşte o mică mână de ajutor de la Kaia Kanepi, care iroseşte 3 lovituri de forehand şi pune funda pe cadou - o dublă greşeală care o aduce la egalitate pe Halep, la 2-2 în manşa secundă.

BREAK KANEPI, 7-6, 2-1. Simona nu are un plan de joc pentru a lua iniţiativa sau a deranja măcar ritmul variat după bunul plac de Kanepi. Estona o aleargă pe Simona pe minge de break până rămâne cu tot terenul liber, ultima lovitură de forehand fiind, cu adevărat, o simplă formalitate.

► Nu este o exagerare să spui că, în aceste momente, Simona Halep este în corzi. Românca este exasperată de loviturile tari ale Kaiei Kanepi şi ridică, clar, mâinile în semn de frustrare. Loviturile extrem de plate ale estonei o împing înapoi pe Simona, iar deciziile de moment luate de kaia par mereu cele mai bune.Simona oftează, după ce a avut avantaj pe serviciul advers, dar s-a văzut totuşi învinsă la 30. 1-1 în setul doi.

SET KANEPI, 7-2 în tiebreak: estona face o adevărată demonstraţie de forţă în tiebreak, câştigă 5 dintre primele 6 puncte, atacând din toate poziţiile. Liderul mondial nu câştigă prin propriile forţe punct în tiebreak decât graţie serviciului, în timp ce Kanepi îşi trece în cont 5 lovituri câştigătoare clare, dintre care ultima - o scurtă de ţinut minte. Per total, în primul set Kanepi adună 12 lovituri câştigătoare în primul set, reuşind să se impună chiar şi cu număr dublu de greşeli neforţate (23-11).

► HALEP AJUNGE CU EFORTURI LA DECIZIA ÎN TIEBREAK: Simona anulează două mingi de set, pe serviciu: mai întâi, Simo rezistă în duelul pe diagonală purtat cu reverul, iar Kanepi, încercând să schimbe direcţia, lansând însă prea tare. Kanepi nu se mulţumeşte după mingea de set ratată, îşi oferă o nouă şansă cu un forehand tare şi decide de această dată să atace mai devreme. Jocul îi arată că s-a grăbit, iar Simo este, în fine, răsplătită pentru eforturile defensive, reuşind să o prindă pe contre-pied pe estonă, pentru a forţa tiebreak-ul.

► Cu un singur prim serviciu ratat, din 17, Halep câştigă primul joc cu mingile noi, pentru 4-4. Semnele de frustrare sunt însă evidente, după o nouă ratare de puţin a estonei, pe un atac devastator, ce ar fi prins-o pe Simo complet nepregătită.

Egalitatea se menţine după 20 de minute de joc, 3-3. Românca a simţit nevoia de a urca la fileu şi a fost de netrecut. Kanepi, cu benzi kinesiologice pe umărul stâng, a greşit deja de peste 10 ori în şase game-uri, dar continuă să uimească prin forţa pe care reuşeşte să o genereze din nimic.

► REBREAK LA ZERO PENTRU KANEPI. Kaia insistă spre backhand-ul Simonei şi primeşte trei cadouri de la numărul unu mondial. Veterana de 33 de ani îşi trece în cont primul break în meci, la zero, cu un forehand câştigător. Fără emoţii pe lansare, estona trece în avantaj, la 3-2.

BREAK HALEP, 2-1! Simona reuşte break-ul înainte de prima pauză a meciului: a pus presiune încă din primul game, a forţat-o pe estonă să joace 16 puncte pe serviciu în două ture de lansare, iar Kaia a capotat, comiţând dublă greşeală la al patrulea break point al numărului unu mondial.

Ana Bogdan părăseşte Australian Open 2019 în primul tur, cedându-şi o dată în plus serviciul în final de set 3. Ana a lovit decisiv doar de 16 ori, în timp ce adversara sa a încheiat cu 40 de lovituri câştigătoare o partidă de 2 ore şi 2 minute.

BREAK SWIATEK. Ana Bogdan nu se descurcă pe Terenul 19, în faţa unei adversare care are arată că are câteva probleme în deplasare. Ana Bogdan este însă pasivă şi greşeşte mult, iar poloneza trece în faţă pe tabelă, cu trei game-uri consecutive.

11:50 Simona Halep şi Kaia Kanepi au ajuns pe Terenul Central! N u ne rămâne decât să sperăm că prestaţia liderului mondial va fi la fel de roz precum echipamentul de joc propus de Nike!

Partida Anei Bogdan este întreruptă: tânăra Swiatek a cerut îngrijiri medicale din cauza unor probleme la spate şi este time-out medical pe Terenul 19. Poloneza este întinsă pe spate, iar fizioterapeuta încearcă să o ajute. Românca tocmai ce a reuşit break-ul, într-un game cinci în care a câştigat primele trei puncte şi a convertit a treia minge de break. Poloneza revine pe teren cu un bandaj mare pe coapsa stângă.

VICTORIE PENTRU VENUS WILLIAMS! 6-2 în decisiv. La 38 de ani, americanca pare veşnic tânără, reuşind să supravieţuiască şi să fie mai proaspătă la capătul a două ore şi 40 de minute de luptă aprigă. Venus a atacat la fileu de 38 de ori, cu rată de succes 79%, a reuşit 41 de lovituri câştigătoare -- cu una mai mult decât erori neforţate. Mihaela a terminat cu +3 (34 winners, 31 unforced errors), însă diferenţa s-a făcut la conversia mingilor de break - 5/7 pentru Williams, 3/6 pentru Buzărnescu.

 

► Un retur de excepţie îi oferă minge de break Mihaelei, însă Williams este de netrecut. Buzărnescu a ratat două mingi de break în acest set, în game-uri diferite, acesta fiind totdată al patrulea game cedat după ce a condus.

DECISIV ŞI ÎN PARTIDA ANEI BOGDAN. Frumoasa sportivă din Sinaia a câştigat setul doi cu acelaşi scor cu care pierduse manşa inaugurală, 6-3.

MIKI SE ÎNFURIE! Condusă cu 30-15 în game-ul pe lansare, a 25-a favorită îi aruncă arbitrei o privire tăioasă, după ce aceasta îi scoate din buzunar un punct, pentru că Miki s-a bucurat prea devreme. "Faci asta, pierzi punctul!" Se pune însă pe salvat cele două mingi de break şi rezistă în decisiv.

MINGE DE BREAK RATATĂ DE MIKI: Mihaela Buzărnescu apelează în premieră la scurtă, are iniţiativa şi ajunge la minge de break, însă nu poate converti şi americanca se distanţează din nou la trei game-uri pe tabelă, la 4-1.

► Venus Williams este jucătoarea mai lucidă. Se desprinde la 3-0, după ce Mihaela a condus 30-15 în game-ul de retur, acesta fiind al doilea game consecutiv în care americanca a venit din urmă cu puncte consecutive.

BREAK VENUS WILLIAMS, în startul decisivului. Buzărnescu joacă una din două mingi cu serviciul secund, iar semnele de uzură sunt vizibile. De la 40-30 şi minge de game, Miki cedează puncte consecutiv, apoi comite dublă greşeală la minge de break. 0-2 în decisiv.

Ana Bogdan a cedat primul set în faţa puştoaicei de 17 ani din Polonia, Iga Swiatek. Ana a pierdut primele două meciuri în acest sezon, reuşind să joace doar un tiebreak, între alte trei manşe în care nu a contat. Surclasată net la capitolul lovituri câştigătoare (6-16), cu un prim serviciu în service (42% frecvenţa) şi lipsă de eficienţă în momentele-cheie (zero mingi de break apărate), românca se vede încurcată de o sportivă care a câştigat deja trei partide în calificările Australian Open.

MECIUL MIHAELA BUZĂRNESCU - VENUS WILLIAMS MERGE ÎN DECISIV! Americanca se impune cu scor identic, după un scenariu la indigo cu cel urmat de româmncă în primul set: a revenit de la 3-5, pentru a se impune cu 7-3 în tiebreak. Mihaela a plecat la vestiare, oferindu-şi câteva clipe de răgaz după o oră şi 56 de minute de luptă fantastică! Americanca s-a impus în manşa a doua graţie celor 14 lovituri câştigătoare, cu 6 mai multe decât a avut Mihaela.

TIEBREAK! Venus Williams atacă şi ia avantaj la retur după lovituri repetate pe centrul terenului ale Mihaelei. O lovitură defensivă înaltă a Mihaelei anulează avantajul luat de americancă, în momentul în care smash-ul acesteia ratează ţinta. Miki pierde din nou pe serviciu, ratând de puţin cu forehandul în lung de linie, însă se revanşează cu un atac în doi timpi cu reverul în lung de linie, ce stabileşte scorul de la schimbul de terenuri - 3-3.

VICTORIE MARIUS COPIL! Arădeanul accede pentru a doua oară în carieră în turul doi la Australian Open, după o partidă dominată în faţa spaniolului Marcel Granollers. Copil s-a impus la 3, 4 şi 4, într-o oră şi 45 de minute de joc, încheind în stilul lui Federer, cu as. Marius a servit 11 aşi, încheind partida pe plus: 39 lovituri câştigătoare, doar 24 greşeli neforţate. În turul doi, arădeanul va juca împotriva belgianului David Goffin.

REBREAK Williams. Mihaela a servit pentru victorie, la 5-3, Venus ştie că este cu sabia deasupra capului şi deschide cu rever câştigător, iar mâna lui Miki tremură pe rachetă. Greşelile se adună, provocate de mingile de răspuns puternice ale americancei, care rezistă în partidă cu un rebreak la zero.

LA UN GAME DE VICTORIE!!! Mihaela pune presiune, iar serviciul Venus clachează, comiţând dublă greşeală la minge de break!

APROAPE DE VICTORIE! Marius Copil a închis cu break seria primelor trei game-uri din start de set trei, lăsându-i lui Granollers doar câte un punct în fiecare game. A confirmat apoi pe serviciu şi s-a desprins la 2-0 şi 3-1 în setul trei.

► În timp ce Mihaela Buzărnescu reuşeşte un nou forehand de pus în selecţia pentru "lovitura zilei" ce o duce la 3-2, Ana Bogdan a dat start-joc pe Terenul 19. Ea are de apărat prezenţa în turul 3, de la ediţia precedentă.

2-0 LA SETURI PENTRU MARIUS COPIL. Românul are un examen dificil în final de set doi, fiind nevoit să treacă de cel mai lung game al partidei. Marius a revenit de la 15-40, a avut minge de set, însă ibericul l-a mai testat o dată, cu 2 puncte consecutive, ajungând din nou la minge de 5-5. Copil a anulat însă şi a treia minge de break şi, după trei lovituri câştigătoare consecutive, s-a distanţat pe tabelă.

REBREAK VENUS WILLIAMS, pentru 1-2 în setul doi. Situaţia din primul set se repetă, în oglindă: americanca recuperează imediat break-ul cedat, după ce Mihaela ratează un smash şi, la 15-40, trimite un serviciu ca o invitaţie pentru Venus, care intră în teren şi trimite o torpilă pe diagonală.

► BREAK BUZĂRNESCU, 7-6, 2-0. Mihaela profită de mingea a doua a americancei şi pune pe tabelă break-ul în start de set doi după un mic cadou făcut de Venus - un forehand în centrul fileului. Jocul Mihaelei este de aplaudat în aceste momente - curajos, precis şi eficient.

Super-revenire pentru Marius Copil în setul doi: condus 4-1 de Granollers, elevul lui Andrei Pavel a răspuns cu serie de patru game-uri, cedând un singur punct la serviciu şi, la 5-4, va servi pentru a se desprinde la 2-0 la general.

SET, MIHAELA BUZĂRNESCU, 7-3 ÎN TIEBREAK! Românca a pus punct manşei întâi cu un as şi se apropie de o victorie mare - prima a carierei la Australian Open.

 

► În decisivul pentru primul set, Miki Buzărnescu dă start-joc cu forehand câştigător, o surprinde cu două servicii excelente pe Venus, pentru 3-0, apoi se desprinde la 4-1 după o dublă greşeală a americancei. Schimbă terenul la 5-1, după un nou serviciu imparabil

Mihaela Buzărnescu împinge manşa întâi în tiebreak.

Copil a dat de greu pe Terenul 12. Granollers a fructificat prima minge de break avută în setul doi şi conduce 4-1.

Ce meci avem! Buzărnescu egalează la 5, extrem de eficientă cu reverul şi lucidă în alegerea loviturilor. Venus revine în faţă, la 6-5, deşi a fost ameninţată pe lansare. Ambele jucătoare sunt pe plus la raportul winners / unforced errors (11-10 pentru Miki, 13-12 pentru Venus).

REBREAK BUZĂRNESCU. Mihaela se inspiră din filmele cu Bruce Willis şi îi transmite lui Venus Williams că e greu de ucis. Este rândul ei să dea decisiv cu forehandul şi să smulgă cu puncte bine construite erori din parte americancei. Ultimul voleu ratat îi aduce rebreak-ul lui Buzîrnescu, tot la zero, pentru 4-5, setul fiind salvat pentru moment.

BREAK VENUS WILLIAMS, pentru 5-3. Americanca ştie atât de bine să profite de orice umbră de dubiu ivită în mintea adversarei. Duelul cu Mihaela nu face excpeţie: finalista din 2017 ia break la zero, lovind de trei ori câştigător (de două ori cu forehand-ul, o dată cu reverul - execuţie ce încheie, de altfel, jocul)

SET, MARIUS COPIL, 6-3! Românul închide manşa întâi după o minge de break salvată, cu un superb rever în lung de linie, la 33 de minute de la startul mecului.

O primă şansă pentru Mihaela Buzărnescu, la retur. Favorita 25 a împins game-ul la egalitate, finalizând superb cu reverul. Românca nu ajunge însă şi la minge de break. Chiar dacă Venus scapă câteva atacuri dincolo de linie, ea găseşte un serviciu în exterior fantastic pentru a depăşi momentul greu, iar Miki îşi ia adio de la game cu un forehand trimis prea lung cu terenul descoperit în faţă. 4-3 pentru Venus.

►Între timp, organizatorii de la Australian Open ne anunţă că Simona Halep a venit la terenuri pentru ultimul antrenament înainte de startul în competiţie.

Marius Copil se apropie la un game de câştigarea primului set, la 5-2. A pierdut un singur punct în spatele primului serviciu, din 13 disputate, reuşind, deja, 9 lovituri câştigătoare. Ştim deja cu cine ar urma să joace arădeanul în turul doi, dacă va trece de Granollers, David Goffin închizând deja partida cu Christian Garin 6-0, 6-2, 6-2.

► Toată lumea este cu ochii pe duelul Buzărnescu - Venus Williams. Românca a câştigat un prim punct contra serviciului chiarâ în game-ul inaugural al meciului, cu un retur cu forehandul în lung de linie letal pe care Venus l-a întors ezitant, oferindu-i lui Miki posibilitatea unei finalizări facile, cu forehandul. Queen V este agresivă din start, avansează la fileu, dar pentru moment se merge cap la cap pe tabelă, spre 2-2, fără vreo minge de break.

START EXCELENT PENTRU MARIUS COPIL. Arădeanul aflat în căutarea celei de-a doua victorii pe tabloul principal la Australian Open a fost eficient pe serviciu, chiar dacă prima minge nu a prins terenul în mai mult de jumătate dintre puncte, iar la retur a câştigat toate punctele contra serviciului doi, valorificând o primă minge de break pentru a se desprinde pe tabelă, 3-0.

7:35 Veşti bune: Mihaela Buzărnescu şi Venus Williams au intrat pe Margaret Court Arena, pentru duelul din primul tur. Americanca serveşte prima în meci, în timp ce, pe Terenul 12, Marius Copil a deschis cu serviciul meciul cu ibericul ajuns des la turneul de la Bucureşti.


► Startul preconizat pentru 5:00, ora României, a fost unul cât se poate de optimist, atât în ceea ce priveşte debutul Mihaelei Buzărnescu, cât şi cel al lui Marius Copil. Dacă pe Central s-au încheiat deja primele două partide, cu victorii clare pentru două americance de pe lista capilor de serie, Madison Keys şi Serena Williams (în ordinea apariţiei pe teren), pe Margaret Court Arena s-a terminat abia primul meci, de pe tabloul masculin, prin abandonul polonezului Majchrzak, la jumătatea setului decisiv, în duelul cu japonezul Kei Nishikori, cap de serie 8. Meciul Mihaela Buzărnescu - Venus Williams se va disputa după încheierea unei alte partide WTA, între rusoaica Tamara Zidansek (78 WTA) şi australianca Daria Gavrilova (41 WTA), probabil în jurul orei 7:00.

► Pe Terenul 12, acolo unde îl aşteptăm în acţiune pe Marius Copil, partida dinainte, dintre Djere şi Donskoy se află abia în setul doi, sârbul având avantaj 1-0 la seturi în faţa rusului, ceea ce înseamnă că şi aici ora de începere se mută tot în jurul orei 7:00.

 • Partidele de la Australian Open 2019 pot fi urmărite şi în transmisiune directă, pe canalele Eurosport.

Atât Halep, cât şi Buzărnescu, vor căuta să obţină o primă victorie în meci oficial pe 2019, cele două având de întrerupt şi serii prelungite de secetă: Mihaela nu a mai câştigat la simplu de pe data de 8 august 2018, contabilizând şase înfrângeri consecutive, în timp ce Simona nu a mai triumfat de pe 18 august, având cinci înfrângeri consecutive.

VEZI AICI CUM PREFAŢEAZĂ MECIUL MIHAELA BUZĂRNESCU - VENUS WILLIAMS, SEVER DRON, FOSTUL ANTRENOR AL VIRGINIEI RUZICI

Liderul mondial va încerca să îşi ia revanşa în faţa jucătoarei care a învins-o în primul tur la US Open, având de rezolvat o ecuaţie în care ambele pornesc fără meciuri în picioare (estona nu a mai jucat după încheierea parcursului la New York), dar în care Kanepi are avantajul înălţimii, al forţei superioare la serviciu şi în jocul de pe linia de fund a terenului, dar şi plus la capitolul agresivitate.

CITEŞTE ŞI: CARE SUNT AŞTEPTĂRILE SPECIALISTULUI LEGATE DE DEBUTUL SIMONEI HALEP LA AUSTRALIAN OPEN 2019

Tot marţi dimineaţă, în jurul orei 7:30, urmărim şi partida dintre Ana Bogdan şi tânăra reprezentantă a Poloniei, Iga Swiatek (deja locul 3 în ierarhia WTA în ţara sa). La 17 ani, Swiatek se anunţă o promiţătoare urmaşă a Agnieszkăi Radwanska, retrasă anul trecut din activitate şi număr unu detaşat în tenisul din ţara lui Robert Lewandowski. Având o constituţie fizică de invidiat, un serviciu deja solid şi rezultate excelente atât la simplu cât şi la dublu, câştigând, ca junioară, în 2018 proba de simplu la Wimbledon şi pe cea de dublu la Roland Garros, Swiatek s-a antrenat în acest debut de sezon împreună cu deţinătoarea trofeului de la Melbourne, Caroline Wozniacki, profitând de legătura sentimentală a danezei cu ţara pe care mama sa, voleibalistă, a reprezentat-o sub culorile echipei naţionale. Marţi, în ziua a 2-a de Australian Open, Swiatek debutează pe un tablou principal la nivel de turnee de Grand Slam.

Vom fi atenţi şi la debutul lui Marius Copil, singurul reprezentant al României pe tabloul de simplu masculin. Arădeanul debutează în faţa ibericului Granollers, având palmares pozitiv în meciurile directe, 1-0.

 • Mihaela Buzărnescu (cap de serie 25) - Venus Williams (36 WTA) - meciul 3 pe Margaret Court Arena, dincolo de ora 5:00
 • Marius Copil (60 ATP) - Marcel Granollers (108 ATP), meciul 3 pe Terenul 12, în jurul orei 5:30
 • Ana Bogdan (82 WTA) - Iga Swiatek (177 WTA) - meciul 4 pe Terenul 19, în jurul orei 7:30
 • Simona Halep (cap de serie 1) - Kaia Kanepi (71 WTA) - primul meci în sesiunea de seară pe Margaret Court Arena, de la 10:00

 

 • Bianca Andreescu (106 WTA) - Whitney Osuigwe (199 WTA) - meciul 2 pe Terenul 15, în jurul orei 4:00.

Citeşte şi: Noile reguli le încurcă pe jucătoare: aproape de victoria carierei, a uitat că mai are nevoie de trei puncte! Meciul cu 143 'winners', succes la Melbourne după 5 ani pentru noul #1 al SUA, iar Ebden s-a trezit la realitate. Ziua 1 de Australian Open, în 7 repere

Citeşte şi: Caroline Wozniacki reia lucrurile de unde le lăsase. Victorie în minimum de seturi în startul cursei pentru apărarea trofeului: "Mă faceţi să mă simt specială"

Citeşte şi: Rafael Nadal a obţinut prima victorie în sezon la Australian Open, la capătul unei partide ieşite din tiparele tenisului actual. VIDEO: execuţii de "punctul zilei" reuşite de "Rafa"

Citeşte şi: Maria Şarapova, arsă de arbitră în primul meci la Australian Open. De asta a jucat 5 game-uri mai puţin decât Cîrstea, dar a stat pe teren cu 2 minute mai mult :)

Citeşte şi: Irina Begu s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce adversarei sale i s-a făcut rău pe teren | FOTO: Petkovic s-a prăbuşit pe suprafaţa de joc de două ori, a primit îngrijiri medicale, dar nu a mai putut continua

Citeşte şi: Show cu Rafael Nadal la conferinţa de presă: a trezit din somn un jurnalist! „Da, da, ştiu că ţi-ai închis ochii să te concentrezi mai bine la ce spun eu”

Citeşte şi: Ele au detonat primele bombe la Australian Open 2019: prima câştigătoare de Grand Slam trimisă acasă + jucătoarea cu super-serviciu care nu s-a descurcat în prima zi de întreceri

 

 

 

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.