LIVE BLOG | Vitezista Simona s-a întors! Halep a învins-o pe Konjuh și s-a calificat în sferturi la Sankt Petersburg, după un final electrizant. Urmează o adversară surpriză

LIVE BLOG | Vitezista Simona s-a întors! Halep a învins-o pe Konjuh și s-a calificat în sferturi la Sankt Petersburg, după un final electrizant. Urmează o adversară surpriză
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a făcut un meci excelent în optimi la Sankt Petersburg, trecând cu 6-4, 7-6(2) de o puternică jucătoare din Croația, Ana Konjuh (39 WTA).
  • În sferturi, Simona o va înfrunta vineri pe Natalia Vikhlyantseva (115 WTA), rusoaica de 19 ani câștigând surprinzător în fața conaționalei Daria Kasatkina (27 WTA), scor 7-6(4), 6-2.

Victorie Simona Halep!!! Jucătoarea noastră face un tie-break perfect și fructifică a 5-a minge de meci în fața Anei Konjuh, scor 6-4, 7-6(2)!!! Favorita principală reușește cel mai bun meci din acest sezon și merge în sferturi la Sankt Petersburg, acolo unde va juca cu Daria Kasatkina (27 WTA) sau Natalia Vikhlyantseva (115 WTA). Simona este satisfăcută de modul în care a debutat la turneul rusesc: „Mă simt  în formă, sunt mulțumită pentru că am făcut un joc solid. încerc să mă bucur de timpul petrecut la Sankt Petersburg”, a spus ea după meci.

Simona a răsuflat ușurată după un final electrizant, în care adversara ei a salvat, cu mult noroc, patru mingi de meci: trei la 5-4 și una la 6-5! La una dintre ele, Ana a prins milimetric linia terenului! De parcă nu era de ajuns, au urmat câteva schimburi importante câștigate cu banda fileului de croată, însă Halep a trecut testul mental! Constănțeanca nu s-a deconcentrat după șansele ratate, iar în tie-break s-a descătușat, lăsându-i doar două puncte lui Konjuh. Este o victorie de care Simona avea nevoie, obținută la două săptămâni după dezamăgirea de la Australian Open.

Halep a făcut un joc rapid și consistent, la fel ca în vremurile bune, iar Konjuh a fost dominată în momentele importante, adjudecate cu agilitate de Simona! Românca a returnat fără prea mari probleme atacurile incisive ale adversarei – semn că accidentarea la genunchi a fost rezolvată, în timp ce Ana a greșit de multe ori atunci când a fost nevoită să lovească din alergare. Și serviciul a funcționat bine și nu a trădat-o pe Simona, oferindu-i multe variante de a închide punctele atât în primul set, cât și pe finalul care a fost unul teribil.


13:10 Halep – Konjuh 6-4, 6-6! Simona irosește încă o șansă de a închide partida – a patra, iar Ana împinge setul în tie-break, după un nou game norocos în care a fost ajutată de banda fileului. Fiecare jucătoare reușit câte trei ași până acum.


13:04 Halep nu se deconcentrează după mingile de meci ratate, servește fără trac și face 6-5! Konjuh servește pentru a doua oară pentru a rămâne în partidă.


13:00 Konjuh câștigă un game teribil și egalează la 5! Croata a salvat trei mingi de meci, la una dintre ele prinzând milimetric terenul! Norocul Anei nu s-a oprit aici, penru că au urmat alte dou mingi de meci salvate, apoi un punct câștigat la 40 egal cu ajutorul fileului.


12:50 Halep – Konuh 6-4, 5-4! La fel ca în primul set, Simona e ajutată enorm de serviciu în momentele cruciale, iar constănțeanca se apropie la un singur game de calificarea în sferturi!


12:45 Halep își dă drumul la joc și reușește o serie excelentă de trei game-uri, scor 4-3! Simona e de neoprit atunci când accelerează, iar Ana se află acum în mare dificultate, după ce a condus cu 3-1 în actul secund.


12:38 Simona nu-și lasă adversara să prindă viteză și începe să lovească din nou tare, făcându-și serviciul pentru 2-3! Atunci când e alergată de Halep în colțurile terenului, Konjuh nu are prea multe șanse.


12:31 Halep – Konjuh 6-4, 1-2! Simona are câteva puncte ezitante, iar Ana atacă la fileu și câștigă pe serviciul româncei. Se pare că al doilea set nu va fi unul ușor pentru principala favorită.


12:20 SEET pentru Halep, scor 6-4 cu Konjuh!!! Tânăra croată a cedat sub presiune, făcând dublă greșeală la minge de set! Bineînțeles că aceasta a fost intimidată și de atitudinea Simonei, care nu iartă nicio minge moale venită din cealaltă parte a fileului. Prima manșă a durat 41 de minute, iar Simona a gestionat perfect momentele importante.


12:16 Simona se duce la 5-4, după al doilea game alb câștigat cu serviciul! În tribune, mulțumit de evoluția Simonei, se află antrenorul Daniel Dobre. Australianul Darren Cahill nu a însoțit-o pe Halep la Sankt Petersburg.


12:09 Halep – Konjuh 3-3! Croata își recapătă agresivitatea și câștigă două game-uri la rând! Chiar și așa, românca este jucătoarea care stă mai bine în schimburile lungi.


12:01 Halep revine excelent și face 3-1, reușind să preia inițiativa și să își alerge adversara! Simona reușește break-ul cu un pasing furmos, pe care Ana nu îl poate controla, după un game care a durat peste 7 minute.


11:50 Halep – Konjuh 1-1, după două game-uri câștigate contra serviciului! Croata a început cu un break pe care nu l-a putut valorifica, pentru că Simona a intrat bine în teren. Românca egalează în urma unei duble greșeli a adversarei.


11:40 Simona a efectuat încălzirea, iar acum se pregătește să intre în acțiune la turneul de 710.000 de dolari! Ea servește prima în fața croatei Konjuh, de la care ne așteptăm să returneze extrem de agresiv.


11:25 Halep va intra în scurt timp pe teren, ținând cont că prima partidă de pe central s-a încheiat rapid, după doar o oră și 8 minute! Ziua a început cu un rezultat oarecum surprinzător, rusoaica Elena Vesnina trecând în minimum de seturi de conaționala Ekaterina Makarova, scor 6-3, 6-1.


11:15 Simona nu a fost singură la muzeu, ci împreună cu marea campioană Martina Hingis! Dacă elvețianca ar putea să îi dea sfaturi legate de tenis româncei, altfel stau lucrurile atunci când vine vorba despre artă. Simona i-a explicat ceva Martinei, arătând cu degetul către un ou imperial: „Așa le vopsim și noi de Paști”, ar părea să spună Simona.


11:05 Vă întrebați cum stă Simona cu moralul după începutul modest de sezon? Ei bine, jucătoare noastră nu este afectată, mai ales după ce marți s-a relaxat cu ocazia unei activități pe care rușii i-au pregătit-o înaintea primului meci. Simona a mers la Muzeul Faberge și a fost fascinată de operele de artă: „Se pare că Faberge avea o imaginație foarte bogată și cu siguranță iubea bijuteriile”, a comentat Halep.


Halep o întâlnește pe jucătoarea care a eliminat-o pe Niculescu în primul tur

După două săptămâni de pauză, Simona Halep revine pe terenul de tenis într-o partidă dificilă, contra unei dintre cele mai bune tinere jucătoare din circuitu – Ana Konjuh! Croata de 19 ani a învins-o pe Monica Niculescu, scor 1-6, 6-3, 6-2, în manșa inaugurală a turneului Premier dotat cu 710.000 de dolari, în timp ce Halep, fiind favorită principală, a beneficiat de tur liber.

Ar urma Kasatkina sau Vikhlyantseva în sferturi

Simona luptă pentru calificarea în sferturile unei competiții la care nu a mai jucat până acum, cu o o jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o până în prezent. Dacă obține a doua victorie a sezonului, Halep o va întâlni în faza următoare pe câștigătoarea meciului dintre rusoaicele Daria Kasatkina (27 WTA) și Natalia Vikhlyantseva (115 WTA).

Cum se va descurca Simona în primul meci după accidentare?

Meciul e transmis în direct de Digisport 2, iar toții fanii Simonei așteaptă cu mare interes reacția pe care constănțeanca o va avea din punct de vedere fizic. Ea a acuzat o accidentare la genunchi după înfrângerea suferită în primul tur la Australian Open (1-6, 3-6 cu Shelby Rogers), însă acum spune că se simte mult mai bine, datorită tratamentelor făcute în țară.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup