Victorie frumoasă la Miami! Halep învinge o jucătoare periculoasă și se califică în „optimi”: 6-4, 6-1 cu Goerges! Urmează o nouă adversară din afara Top 50

Victorie frumoasă la Miami! Halep învinge o jucătoare periculoasă și se califică în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o sâmbătă seară pe Julia Goerges (Germania, 66 WTA), scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în „optimi” la Miami, turneu de categorie Premier Mandatory.
  • Halep se va duela cu Heather Watson (Marea Britanie, 69 WTA) pentru un loc în sferturile de finală. Britanica a trecut de Yanina Wickmayer (Belgia, 47 WTA) în turul trei, scor 3-6, 7-5, 6-3.

Suporterii Simonei Halep așteptau cu emoții meciul cu Julia Goerges, după ce favorita lor se retrăsese din proba de dublu de la Miami, din cauza unor probleme stomacale. Constănțeanca s-a refăcut însă miraculos, dar nu înaintea primului game al partidei, ci după 3-0 pentru Goerges.

Revenire senzațională în primul set

Aflată în fața unui scor periculos, 0-3, și a unei adversare pe măsură, Simona s-a mobilizat și a început să dicteze ea ritmul. A alergat-o pe Goerges cu lovituri precise stânga – dreapta, nemțoaica având mari probleme să țină mingea în teren. Agresivă, dar slabă la execuțiile din alergare, Julia a fost destabilizată de Simona printr-o serie superbă: 5 game-uri consecutive. A fost îndeajuns pentru ca jucătoarea antrenată de Darren Cahill să intre într-o stare de calm întreținută și de intervențiile eficiente ale australianului. Primul set a fost câștigat după un game extrem de dur, consumat la 5-4, cu 5 mingi de break salvate de Halep.

Simona, o nouă serie fabuloasă în actul doi

Goerges a făcut 1-0 în startul manșei secunde și părea că nu renunță la luptă, dar Halep a intrat din nou în transă. Setul secund a fost fără istoric, pentru că românca nu i-a mai lăsat nicio minge de break numărului 66 WTA. După mai multe momente de nesiguranță arătate în actul inaugural, Halep s-a așezat în scaunul de șofer și a condus meciul către victorie cu o viteză demnă de o cursă de Formula 1: 6 game-uri la rând pentru o calificare în minimum de seturi în „optimile” de la Miami, turneu dotat cu peste 6 milioane de dolari.

Partida încheiată cu scorul de 6-4, 6-1 a durat o oră și 35 de minute, Simona având cifrele: 18 lovituri direct câștigătoare și 21 de greșeli neforțate. De partea cealaltă, Julia a făcut 22 de mingi direct câștigătoare și a greșit neforțat de 35 de ori.

Urmează Watson, pe care Halep o conduce cu 2-0 în meciurile din WTA

Halep elimină o jucătoare solidă, dar slab clasată, urmând să întâlnească o adversară cu aceleași caracteristici. Simona se va lupta pentru un loc în „sferturi” cu Heather Watson (Marea Britanie, 69 WTA), sportivă pe care românca o conduce cu 2-0 în meciurile directe: 4-6, 6-4, 6-2 în primul tur la US Open 2013 (hard) și 6-2, 6-4 în turul doi la Roland Garros 2014 (zgură).


UPDATE 22:10 Victorie pentru Simona Halep: 6-4, 6-1 cu Julia Goerges!!! Favorita 5 a făcut show în setul secund, reușind o serie maginifică: 6 game-uri la rând! Halep a făcut un tur de forță asemănător și în primul act, revenind de la 0-3 cu 5 game-uri consecutive. Pentru Simona urmează o altă adversară care nu se află pe lista capilor de serie: Heather Watson (Marea Britanie, 69 WTA).

.@Simona_Halep defeats Goerges 6-4, 6-1 in @MiamiOpen third round! #WTA pic.twitter.com/gaDifBfsj8


UPDATE 22:05 Goerges este dezorientată, pentru că Halep nu îi mai oferă nicio șansă: 6-4, 5-1, iar Julia servește pentru a rămâne în meci!


UPDATE 22:00 Victoria e tot mai aproape, asta pentru că Simona vine la două game-uri de calificarea în „optimi”: 6-4, 4-1, cu dublu break. Constănțeanca se află în control total, ținând cont că a câștigat 9 din ultimele 11 game-uri!


UPDATE 21:52 Simona se desprinde și în manșa secundă, 3-1! Constănțeanca dictează punctele acum, schimbând excelent direcția mingilor. Julia, o jucătoare rudimentară la execuțiile din alergare, are astfel probleme în a ține mingea în teren.


UPDATE 21:47 Halep – Goerges 6-4, 2-1, cu break! Nemțoaica își pierde consistența la serviciu, iar Simona face al treilea break astăzi!


UPDATE 21:40 S-a reluat setul secund, după o pauză ceva mai lungă, iar Goerges începe cu un game pe propriul serviciu, 1-0. O discuție purtată între Simona și antrenor, la pauza dintre seturi, este liniștitoare pentru noi. Simona i-a spus lui Darren că se simte bine din punct de vedere fizic.


UPDATE 21:30 SEEET Simona Halep, 6-4!!! Halep câștigă un set infernal, care a durat 58 de minute! Revenirea Simonei de la 0-3 la 5-3 a fost absolut fenomenală și în același timp decisivă pentru soarta primului act. Game-ul în care Halep a servit pentru set a fost și el epic, românca salvând 5 mingi de rebreak ale nemțoaicei!


UPDATE 21:20 Halep – Goerges 5-4! Nemțoaica rupe seria superbă reușită de Simona și o obligă pe româncă să servească dacă vrea să câștige setul. Simona are nevoie de sfaturile antrenorului, iar Darren Cahill vine pe teren.


UPDATE 21:18 Halep – Goerges 5-3! Simona se descătușează și câștigă primul game alb al meciului! Nemțoaica servește pentru a rămâne în set.


UPDATE 21:15 Break pentru Simona, 4-3! Halep preia conducerea după ce a fost condusă cu 3-0, printr-un break uriaș! Presiune fantastică pusă de Simona pe serviciul Juliei: nu mai puțin de 6 egalități s-au consumat în ultimul game. Românca și-a recăpătat liniștea și schimbă racheta la pauză.


UPDATE 21:02 Goerges începe să nu mai țină ritmul cu Halep: 3-3! Simona revine fantastic și egalează cu o serie de trei game-uri consecutive.


UPDATE 20:57 Rebreak Halep, 2-3! Simona reintră în set, ajutată și de Julia, care a început să greșească, făcând inclusiv o dublă. Se pare că sportiva noastră este încurajată de mai mulți micuți din Asia. Userul Shumudică ne anunță că Smiley, artistul care o susține pe Simona în circuitul american, nu se află în tribune pentru că nu a găsit bilet.


UPDATE 20:53 Vine primul game și pentru Halep: 1-3! Simona câștigă la 30 și cere imediat prosopul: transpiră în exces din cauza umidității.


UPDATE 20:49 Goerges – Halep 3-0! Început slab pentru Simona, care își lasă adversara să dicteze ritmul jocului. Julia salvează o minge de break, prima a Simonei, apoi își consolidează break-ul. Românca pare afectată de căldura de la Miami, poate și de problemele stomacale, iar limbajul trupului arată starea de disconfort.


UPDATE 20:42 Break Goerges, 2-0! Halep salvează două mingi consecutive de break, egalează la 40, însă pierde următoarele două puncte și inclusiv serviciul. Nemțoaica lovește cu putere la retur și o determină pe Simona să facă pasul în spate.


UPDATE 20:35 Goerges câștigă primul game cu serviciul, 1-0! S-a chinuit destul de mult nemțoaica, însă aceasta își adjudecă până la urmă jocul, la egalitate, după un serviciul imparabil.


UPDATE 20:25 Halep și Goerges și-au făcut intrarea pe Terenul 1, acolo unde vor schimba mingile de încălzire. Vremea e perfectă la Miami, chiar dacă umiditatea ridicată le încurcă pe jucătoare. Nemțoaica a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă cu serviciul, una din armele ei preferate.


UPDATE 20:15 S-a încheiat și meciul Sock – Stakhovsky (6-4, 3-2 – abandon), iar Halep și Goerges sunt așteptate pe Terenul 1, acolo unde asistența este destul de redusă. Partida care ne interesează va începe în mod normal la 20:30.


UPDATE 19:45 În ciuda faptului că s-a retras de la dublu, partenera Simonei nu s-a supărat pe ea! Daniela Hantuchova sărbătorește Paștele catolic, postând pe Twitter un mesaj pentru apropiați. Acum ne putem întreba dacă probleme stomacale suferite de Halep se trag de la ouăle încondeiate de Hantuchova cu ocazia tradiționalei sărbători.

🐣💐 wishing u all happy Easter time with your loved ones 💖 #family #God https://t.co/ib5aDeg6IQ


UPDATE 19:20 Vești bune de la Miami: starea de sănătate a Simonei s-a îmbunățit, favorita 5 efectuând antrenamentul premergător meciului la un ritm normal. Halep a lovit mingea cu antrenorul Cahill, iar australianul pare mulțumit de randamentul elevei sale. Cu amabilitatea lui Neal Trousdale (www.opentenis.ro) vedem imagini de la antrenamentul consumat cu aproximativ o oră înaintea partidei oficiale.


În ciuda problemei stomacale care a determinat-o să se retragă din meciul de dublu, Simona a lovit mingea fără reținere la antrenamentul premergător meciului.

Darren Cahill nu pare deloc îngrijorat de problemele Simonei, ba dimpotrivă!


UPDATE 19:00 Salut! Un singur meci a mai rămas de jucat pe Terenul 1, acolo unde sunt programate Halep și Goerges. În primul meci al zilei, Raonic l-a învins pe Kudla cu 7-6, 6-4, urmând un alt duel din ATP: Sock vs Stakhovsky. Cel mai probabil, partida Halep – Goerges începe în jurul orei 20:30. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu toate subiectele arzătoare de la Miami.


Simona se află în fața unui meci care părea facil după calificarea în minimum de seturi obținută vineri dimineață (6-3, 7-5 cu Daria Kasatkina, locul 36 WTA). Favorita 5 înfruntă o adversară mult mai slab clasată, Julia Goerges (66 WTA), însă datele problemei s-au schimbat după ultimele evenimente petrecute la Miami. Simona resimte probleme gastrointestinale, fapt pentru care s-a retras din proba de dublu (concurs în care trebuia să joace alături de Daniela Hantuchova), participarea ei la simplu fiind astfel pusă în pericol.

Există posibilitatea ca sportiva noastră să joace diseară, dar să fi luat decizia respectivă la sfatul medicilor. Aceștia i-ar fi recomandat să nu dispute două meciuri într-o zi, dată fiind starea precară de sănătate. Echipa Halep/Hantuchova, posesoare a unui wild-card, era programată să evolueze sâmbătă seară, după partida de simplu a Simonei, contra perechii Sara Errani/Carla Suarez Navarro (Italia/Spania).

Dacă va reuși Halep să forțeze intrarea în meciul de simplu, pe care să îl și câștige conform așteptărilor, vom afla împreună în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

Halep și Goerges au mai disputat două meciuri directe în circuit, scorul general fiind 1-1: nemțoaica s-a impus la Paris 2009, în calificări, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-3, iar românca a triumfat la Madrid 2014, în primul tur, scor 6-2, 6-0. Sfertul de tablou al Simonei „s-a curățat” după eliminările favoritelor, astfel că jucătoarea care va triumfa în meciul Halep – Goerges, transims în direct de Dolce Sport, va întâlni în „optimi” o sportivă care nu se află pe lista capilor de serie: Yanina Wickmayer (Belgia, 47 WTA) sau Heather Watson (Marea Britanie, 69 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen