Victorie „dureroasă”! Accidentată, Halep o învinge pe Garcia și se califică în sferturi la Sydney. Urmează un nou meci dificil

Victorie
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) a învins-o pe Caroline Garcia (Franța, 34 WTA) în primul meci susținut de româncă în 2016, scor 6-4, 2-6, 6-1 în „optimile” turneului Premier de la Sydney. Halep a avut probleme fizice și a primit îngrijiri medicale în două rânduri.
  • Pe hârtie, Halep a devenit mare favorită la câștigarea competiției, după ce Agnieszka Radwanska (favorită doi) și Angelique Kerber (favorită patru) s-au retras înaintea meciurilor din „optimi”. Petra Kvitova, campioană en-titre și favorită trei, nu s-a prezentat nici ea la primul meci.
  • Simona va juca în sferturile de finală miercuri dimineață, de la ora 07:00, contra Karolinei Pliskova din Cehia, al cincilea cap de serie al turneului.

Așa am trăit primul meci câștigat de Simona Halep în 2016:

UPDATE 11:20 Victorie pentru Simona Halep, care obține primul succes din 2016 și accede în sferturile de finală la Sydney: 6-4, 2-6, 6-1 contra Carolinei Garcia, după o luptă care a durat o oră și 55 de minute! Pentru Simona urmează un duel de foc, cu cea mai periculoasă jucătoare rămasă în concurs, Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA), posesoarea unui serviciu de temut. Simona strânge din dinți, depășește durerile fizice și obține cea mai bună performanță în cadrul turneului Premier de la Sydney – calificare în sferturile de finală.

First win of 2016 for @Simona_Halep…we expect they’ll be many more! Beats Garcia 6-4 2-6 6-1 at #SydneyTennis. pic.twitter.com/X1n9NRBfIs


UPDATE 11:10 Simona se dezlănțuie la Sydney și conduce cu 5-1! Favorita principală reușește să iasă cu bine dintr-un moment critic.


UPDATE 11:02 Halep conduce cu 3-1 în decisiv! Calmantele își fac efectul, iar Halep mărește din nou ritmul loviturilor! Simona ajunge acum mai repede la minge, la fel cum o făcea în primul set.


UPDATE 10:55 Simona revine pe teren după time-outul medical și dă senzația că se poate bate în continuare! Break pentru Halep, 2-1, după un game lung câștigat la egalitate.


UPDATE 10:40 Set Caroline Garcia 6-4, 2-6! Simona Halep resimte din nou dureri la tendonul ahilian, aceeași accidentare din cauza căreia s-a retras de la Brisbane. Simona nu a putut rezista în set, și-a pierdut serviciul la 0, pentru ca acum să primească îngrijiri medicale.


UPDATE 10:32 Primul moment dificil pentru Halep: Garcia face break, iar acum servește cu mingi noi, la 4-2!


UPDATE 10:27 Garcia devine din ce în ce mai agresivă și menține o presiune periculoasă, scor 3-2. Halep nu are voie să scadă ritmul.


UPDATE 10:22 La fel ca în primul set, scorul este 2-2. fără break în primele 4 game-uri. Am ajuns însă la scorul în care Simona Halep a rupt serviciul advers în prima manșă.


UPDATE 10:15 Garcia a condus cu 1-0 în actul doi, dar Halep rămâne invincibilă pe propriul serviciu și face repede 1-1. Statistica primului set, cu eficiență maximă din partea Simonei în dreptul mingilor de break convertite (1/1). Garcia are 0/3.


UPDATE 10:05 SET pentru Simona Halep, 6-4, după 45 de minute de joc. Interesant e că Simona îl cheamă și ea pe Darren Cahill pe teren, la pauză. Acesta o laudă pentru prestația din prima manșă: „Bravo, frumos start. Te miști bine, lovești bine, forehandul îți merge bine, dar poți încerca mai mult cu reverul în lungul liniei”.


UPDATE 09:58 Halep continuă să reziste pe propriul serviciu și face 5-3, după un game în care reușit primul ei as, printr-o „ghiulea” de 172 de km/h.


UPDATE 09:55 Garcia revine de la 0-30, se apropie la 4-3 și își cheamă antrenorul, pe tatăl ei, pentru a-i oferi sfaturi.


UPDATE 09:50 Simona se desprinde pentru prima dată la două game-uri, 4-2! Game-urile durează mai mult pe serviciul româncei, media fiind mai mare cu peste 2 minute.


UPDATE 09:45 Break Halep, 3-2! Simona fructifică prima minge de break, cu un forehand scurt în diagonală, imposibil de ajuns de Caroline! Franțuzoaica a început game-ul cu o dublă greșeală.


UPDATE 09:41 Simona e puțin vulnerabilă pe serviciul doi, dar rămâne calmă și face 2-2.


UPDATE 09:31 Halep egalează la 1, după ce a salvat o minge de break. Simona încearcă să varieze cât mai mult, pentru a se acomodat astfel cu toate loviturile.


UPDATE 09:25 A început meciul, cu un game câștigat la 30 de Garcia, care servește prima. Nu am văzut niciun schimb lung, Halep încercând retururi destul de agresive.


UPDATE 09:05 Simona a scăpat de cele mai periculoase adversare de la Sydney! Se pare că nimeni nu vrea să forțeze înainte de Australian Open, iar Angelique Kerber (7 WTA), favorită patru, și Agnieszka Radwanska (4 WTA), cap de serie numărul doi, abandonează din turneu. Asta după ce săptămâna trecută s-au retras din competițiile la care erau înscrise Serena Williams (1 WTA), Simona Halep (2 WTA), Garbine Muguruza (3 WTA), Maria Șarapova (5 WTA), Petra Kvitova (6 WTA) și Lucie Safarova (9 WTA). Halep rămâne astfel singura jucătoare din Top 10 WTA care mai poate câștiga un turneu în această săptămână.


UPDATE 08:50 Meciul va începe mai târziu de 09:00, ora anunțată inițal, după încheierea partidei din turneul băieților dintre Duckworth și Cervantes (3-6, 2-4). Astfel, avem timp să vedem o imagine de la un eveniment dedicat copiilor la Sydney, în cadrul căruia Simona Halep și Grigor Dimitrov s-au fotografiat cu Țestoasele Ninja. Reacțiile supereroilor sunt grăitoare: țestoasa de lângă Simona pare a spune „Sunt tareee! Stau lângă Halep”, în timp ce expresia țestoasei așezate lângă Dimitrov nu poate fi interpretată decât „Sper să nu îmi ceară numărul de telefon”.


UPDATE 08:40 Simona a ieșit la încălzire în urmă cu ceva timp, fiind suprinsă de fotografi în spatele arenei centrale de la Sydney. După cum se vede, mama jucătoarei o însoțește în fiecare clipă pe fiica sa. În cadru mai sunt preparatorii fizici Teo Cercel și Andrei Cristofor, dar lipsește antrenorul Darren Cahill.


UPDATE 08:30 Salut! Sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi jocul Simonei de la Sydney. Așteptăm cu mare interes debutul sportivei noastre în acest sezon și sperăm să vedem un meci de calitate. Greu de spus dacă ne va fi satisfăcută dorința, în condițiile în care vremea nu este cea mai potrivită pentru tenis, cu 30 de grade Celsius la ora partidei.


Simona Halep (2 WTA) va juca marți primul meci după o pauză de două luni și jumătate, întâlnind-o pe Caroline Garcia (34 WTA) în „optimile” turneului de la Sydney (Australia). Fanii Simonei așteaptă cu nerăbdare debutul favoritei lor în acest sezon, având totodată emoții din cauză că numărul doi mondial vine după o retragere din turneul de la Brisbane.

Halep îi asigură însă că accidentarea suferită la tendonul lui Ahile nu a fost una gravă, starea fizică a sportivei îmbunătățindu-se considerabil după o săptămână de recuperare: „Sunt mult mai bine în comparație cu ce simțeam la Brisbane. Întotdeauna e dificil să te confrunți cu dureri la tendonul ahilian. Cred că este cea mai periculoasă zonă pentru un jucător de tenis, dar în ultimele zile m-am antrenat normal. Sunt pregătită pentru acest turneu. Nu mai simt dureri, dar vreau să vad cum voi reacționa și într-un meci oficial”, a declarat „Halepeno” cu ocazia unei conferințe de presă. 

Fizicul Simonei va fi pus la încercare în meciul transmis în România de Digisport 2, ținând cont că adversara de marți se află într-o condiție excelentă. Caroline Garcia a câștigat patru meciuri în 2016, fiind neînvinsă la Cupa Hopman și victorioasă în prima manșă de la Sydney: 6-3, 5-7, 6-3 cu Heather Watson (Marea Britanie), 6-2, 7-6 cu Sabine Lisicki (Germania), 6-4, 7-6 cu Daria Gavrilova (Australia) și 7-6, 6-4 cu Kristina Mladenovic (Franța).

Halep, calificată direct în turul doi grație statutului de favorită principală, și-a făcut temele pentru meciul cu Garcia, pe care a studiat-o împreună cu antrenorul Darren Cahill: „Știu că va fi un meci greu, dar vreau să am câteva jocuri în picioare înainte de a merge la Australian Open. Toate turneele au o importanță egală pentru mine. Vreau să dau totul aici, pentru ca săptămâna viitoare să am o continuitate la Melbourne”.

Halep și Garcia nu s-au mai întâlnit până acum în circuit, iar jucătoarea din România este cu doi ani mai în vârstă decât reprezentanta Franței, care a cucerit un singur titlu până la 22 de ani (Limoges 2015). Dacă obține calificarea, Simona o va întâlni pe Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA) în faza sferturilor de finală ale turneului de categorie Premier, dotat cu 687.000 de dolari. Halep, care este favorită principală pe tabloul de simplu, nu a participat la ediția din 2015 a turneului, în timp ce în 2014 a fost învinsă în primul tur, 6-1, 6-4 pentru americanca Madison Keys.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele