LIVE BLOG Australian Open | Principala adversară a Simonei Halep a supraviețuit incredibil după ce a fost condusă cu 5-1 în decisiv! Begu, înfrângere dezamăgitoare în turul 2! Trei victorii românești la dublu

LIVE BLOG Australian Open | Principala adversară a Simonei Halep a supraviețuit incredibil după ce a fost condusă cu 5-1 în decisiv! Begu, înfrângere dezamăgitoare în turul 2! Trei victorii românești la dublu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu (România, 40 WTA) a fost învinsă cu 6-4, 7-6 de croata Petra Martic (81 WTA), miercuri dimineață, în turul secund la Australian Open.
  • În ziua a treia a primului Mare Șlem din 2018 au fost consemnate mai multe rezultate notabile: Caroline Wozniacki (favorită 2) a trecut cu mari emoții de Jana Fett, Elina Svitolina (favorită 4) a învins-o pe Katerina Siniakova, Belinda Bencic a pierdut rușinos, în timp ce Marta Kostyuk, o tânără de numai 15 ani, a obținut biletul pentru turul 3. În turneul băieților, Rafael Nadal a trecut în minimum de seturi de Leonardo Mayer.
  • La dublu, Irina Begu a început cu dreptul împreună cu Monica Niculescu, Raluca Olaru s-a calificat în runda secundă alături de Olga Savchuk, Sorana Cîrstea și Beatriz Haddad Maia au câștigat și ele, iar Florin Mergea și Mihaela Buzărnescu au fost eliminați la debut.

10:40 Ziua e bună când se termină cu bine, ne demonstrează Irina Begu, care depășește eșecul de la simplu și pune umărul la o nouă victorie românească în proba de dublu! Begu și Niculescu au revenit spectaculos în meciul cu Lucic-Baroni și Petkovic, pe care le-au învins cu 6-7(6), 6-3, 6-2. Eliminate în turneul de simplu, Irina și Monica își continuă aventura la Melbourne, iar cele două sunt favorite și în faza următoare, împotriva echipei locale Jessica Moore/Ellen Perez.


10:20 Rafael Nadal, misiune îndeplinită! Liderul mondial se califică în turul 3, după o victorie muncită în fața lui Leonardo Mayer. Matadorul spaniol s-a impus cu 6-3. 6-4, 7-6(4), după două ore și 40 de minute, iar următorul său adversar este bosniacul Damir Dzumhur. Rafa ajunge pentru a 12-a oară în turul al treilea la Australian Open.


09:30 Vești îmbucurătoare! Simona Halep s-a putut antrena timp de 20 de minute pe un teren secundar, sub supravegherea lui Darren Cahill. Deși are glezna bandajată, problema Simonei nu pare atât de gravă.


08:50 Sorana Cîrstea merge pe două fronturi la Australian Open! „Sori” a acces în turul secund și la dublu, în echipă cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, după o victorie neaștaptat de ușoară, scor 6-2, 6-2 cu Veronyka Kudermetova/Aryna Sabalenka (Rusia/Belarus). Bravo, Sorana!


08:35 STOP, trece Simona! Liderul WTA și-a făcut apariția în complexul de la Melbourne, iar oamenii de ordine au primit-o în fața unei treceri de pietoni. Halep duce termobagul în spate, semn că poate călca fără probleme cu piciorul la care a suferit o entorsă.


07:50 Rămâneți aproape! Urmează și alte meciuri interesante la Australian Open! Irina Begu și Monica Niculescu fac tandem la dublu contra Mirjanei Lucic (Croația) și Andreei Petkovic (Germania), Sorana Cîrstea și Beatriz Haddad Maia (Brazilia) întâlnesc perechea Veronyka Kudermetova/Aryna Sabalenka (Rusia/Belarus), iar spaniolul Rafael Nadal joacă pe t.erenul central contra argentinianului Leonardo Mayer.


07:25 Revenire ireală a Carolinei Wozniacki, care merge în turul trei după ce s-a aflat la un pas de o eliminare șocantă! Daneza cotată de mulți specialiști cu prima șansă la câștigarea trofeului a fost condusă cu 5-1 în decisiv de Jana Fett, iar numărul 119 mondial a avut și două mingi de meci! Wozniacki, a doua favorită a turneului feminin, a întors incredibil scorul și a evitat o lovitură de teatru, câștigând până la urmă cu 3-6, 6-2, 7-5. De puțin mai multă experiență ar fi fost nevoie pentru ca Fett să reușească victoria carierei.


07:00 Raluca Olaru obține prima victorie românească a zilei și se impune în două seturi identice împreună cu Olga Savchuk! Echipa româno-ucraineană merge în turul al doilea după 6-3, 6-3 cu Kateryna Kozlova/Yulia Putințeva (Cehia/Kazahstan).


06:40 Mihaela Buzărnescu are aceeași soartă ca și Irina Begu sau Florin Mergea și pierde cu 2-0 la seturi! Mihaela părăsește și competiția de dublu, alături de Maria Irigoyen (Argentina), după 3-6, 5-7 cu Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (China).


06:06 Irina Begu, învinsă în minimum de seturi de Petra Martic, scor 6-4, 7-6(3)! Aventura Irinei se încheie neașteptat în turul secund, după ce românca reușise o surpriză frumoasă la debut, eliminând-o pe Ekaterina Makarova. Jocul lui Begu a fost însă dezamăgitor de data aceasta, iar Martic câștigă fără drept de apel și se întinde pe teren după ultima minge!!!

Begu nu poate spune că nu a avut șanse în fața croatei Martic, dar Irina a cedat inițiativa în momentele importante. Jucătoarea noastră a fost extrem de aproape să trimită meicul în decisiv, însă a irosit nu mai puțin de trei mingi de set la 6-5. A urmat un tie-break în care o tenismenă mai slab clasată cu 41 de locuri decât Irina a luptat exemplar pentru a obține cea mai bună performanță a carierei la Australian Open.


06:00 Final dramatic de set! Begu a servit pentru a trimite confruntarea în decisiv, dar nu a fost hotărâtă și a ratat trei mingi de set! Iar inevitabilul s-a produs: Martic a reușit rebreak-ul, așa că avem tie-break: 4-6, 6-6!


05:48 Begu – Martic 4-6, 6-5! Irina face break-ul și își adjudecă al doilea game consecutiv după o super lovitură de forehand! Bucureșteanca va servi imediat pentru setul secund!


05:44 Suspansul continuă! Irina are nervii tari și egalează în setul al doilea, scor 5-5, după ce a servit pentru a rămâne în meci!


05:35 Se conturează o surpriză de proporții pe arena centrală! Caroline Wozniacki, favorită 2, a pierdut primul set cu 6-3 în fața Janei Fett (Croația, 119 WTA). Pe Terenul 7, Begu nu este constantă și se vede egalată în actul secund, scor 4-6, 4-4.


05:26 Begu – Martic 4-6, 4-2! Irina preia inițiativa și își domină adversara în raliuri! Petra pare tot mai obosită și urmează să servească la jumătatea setului al doilea.


05:18 Lovitură de teatru! După ce a eliminat-o pe Venus Williams în turul I, Belinda Bencic pierde rușinos cu Luksika Kumkhum din Thailanda, scor 6-1, 6-3. Pe Terenul 7, Irina Begu se mobilizează și își valorifică break-ul: 4-6, 3-1.


05:07 Vești proaste și din turneul de dublu! Proaspătul cuplu Florin Mergea/Nenad Zimonjic (România/Serbia) nu a avut reacție în meciul cu spaniolii Feliciano Lopez/Marc/Lopez, scor 2-6, 4-6! Partida s-a încheiat repede, după o oră și 14 minute, iar Florin și Nenad nu au reușit niciun break. Irina începe mult mai promițător setul al doilea și reușește să câștige pe serviciul advers, 2-1!


04:57 Irina nu și-a putut duce revenirea la bun sfârșit, cedând primul act cu 4-6! La a doua minge de set, Petra a lovit hotărât și a determinat-o pe Begu să greșească.


04:50 Begu rupe ritmul, devine mai agilă și își i-a break-ul înapoi: 4-5 cu Martic! 


04:37 Svitolina a evitat surpriza și a revenit în fața Siniakovei pe terenul central, scor 4-6, 6-2, 6-1! Favorita 4 o va întâlni pe puștoaica Marta Kostyuk în faza următoare! Să sperăm că Begu îi va lua exemplul ucrainencei: românca este ținută în șah de Martic, scor 2-5.


04:32 Se naște un nou star în tenisul feminin! La numai 15 ani, Marta Kostyuk din Ucraina se califică în turul al treilea la Australian Open, după 6-3, 7-5 cu Olivia Rogowska (Australia, 168 WTA)! Marta se află pe locul 521 în lume și vine din calificări la Melbourne. Irina Begu are probleme pe Terenul 7, fiind condusă cu 4-2 de Petra Martic.


04:24 Începutul de meci nu este unul facil pentru sportiva noastră! Adversara Irinei servește impecabil până acum și conduce cu 3-2, fără break.


04:10 Primul game merge în contul lui Martic, cu ceva emoții, însă fără vreo minge de break salvată! Begu, care joacă într-un echipament alb-roșu, urmează la serviciu.


03:50 A venit momentul ca Begu și Martic să pună mâna pe rachete și să se îndrepte spre Terenul 7, acolo unde s-a încheiat jocul dintre Allertova și Zhang, scor 6-4, 7-6(5).


03:35 Prima surpriză a zilei! Anastasia Pavliucenkova, favorită 15 și sfert finalistă în anul 2017 la Australian Open, pierde în turul secund! Rusoaica a fost învinsă fără drept de apel de Katerina Bondarenko din Ucraina, scor 6-2, 6-3. Între timp, Svitolina și-a revenit pe arena „Rod Laver” și conduce cu 3-0 în actul al doilea.


03:20 Elina Svitolina, a patra favorită a competiției, se află în pericol de eliminare! Ucraineanca a cedat primul set cu 6-4 în fața cehoaicei Katerina Siniakova.


03:05 Cel mai frumos puct al turneului de până acum! Francezul Simon a plecat acasă după ce spaniolul Carreno Busta l-a ridiculizat dintr-o poziție imposibilă. Să fie de vină căldura sau nu a mai suportat umilința? Cert e că Gilles s-a retras în setul al doilea…


02:45 Salutare! Au început meciurile zilei a treia de la Australian Open, în direct pe programele Eurosport, dar deocamdată nu a intrat niciun român la lucru. Sunt 23 de grade Celsius, iar albastrul cerului se integrează perfect în atmosfera de la Melbourne, care sa va încinge și mai tare peste aproximativ o oră, când Irina Begu va juca pe Terenul 7. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu toate informațiile importante.


Begu, prima româncă ce forțează calificarea în turul trei la Australian Open

Irina Begu este prima jucătoare din România care forțează calificarea în turul al treilea de la Australian Open, ținând cont că Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan au o zi de pauză! După un meci entuziasmant cu Ekaterina Makarova, pe care Irina l-a câștigat deși a fost condusă cu set și 4-0 (scor final 3-6, 6-4, 8-6), românca este obligată să treacă de o adversară mai slab clasată cu 41 de locuri. Martic a învins-o în prima manșă pe Alison Van Uytvanck, cu 7-6, 6-3, dar Begu are prima șansă în fața croatei.

Miza meciului este de peste 100.000 de dolari

Meciul dintre Irina Begu și Petra Martic este programat pe Terenul 7, după o altă partidă a fetelor, cea dintre Shuai Zhang (China) și Denisa Allertova (Cehia). Irina și Petra s-au mai confruntat o singură dată până acum, în anul 2012, iar Begu a cedat cu 6-4, 1-6, 6-3 în Cupa Federației. Jucătoarea care se va impune în duelul de la Australian Open își va asigura un cec în valoare de 117.354 de dolari, iar în faza următoare va juca împotriva câștigătoarei meciului dintre Belinda Bencic (Elveția, 78 WTA) și Luksika Kumkhum (Thailanda, 124 WTA).

Wozniacki, Svitolina și Nadal, vedetele programate pe arena centrală

Tot în ziua a treia de la Australian Open va juca și Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numărul doi și principală adversară a Simonei Halep în lupta pentru titlu! Wozniacki o întâlnește pe Jana Fett din Croația în jurul orei 03:30, pe terenul central. Tot pe „Rod Laver Arena” mai sunt programate partidele: Katerina Siniakova (Cehia) – Elina Svitolina (Ucraina), de la 02:00, Rafael Nadal (Spania) – Leonardo Mayer (Argentina), după 05:00, Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Mackenzie McDonald (SUA), după 10:00, și Daria Gavrilova (Australia) – Elise Mertens (Belgia), după 12:00.

Șase reprezentanți ai româniei joacă miercuri dimineață în proba de dublu

Miercuri dimineață, nu mai puțin de șase români vor lua startul în probele de dublu, după cum urmează: Irina Begu/Monica Niculescu (România) vs Mirjana Lucic/Andrea Petkovic (Croația/Germania), după 06:30, Sorana Cîrstea/Beatriz Haddad Maia (România/Brazilia) vs Veronyka Kudermetova/Aryna Sabalenka (Rusia/Belarus), după 06:30, Raluca Olaru/Olga Savchuk (România/Ucraina) vs Kateryna Kozlova/Yulia Putințeva (Cehia/Kazahstan), după 05:00, Mihaela Buzărnescu/Maria Irigoyen (România/Argentina) vs Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (China), după 05:00, și Florin Mergea/Nenad Zimonjic (România/Serbia) vs Marc Lopez/Feliciano Lopez (Spania).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup