LIVE BLOG | Așa arată un lider mondial! Halep a debutat cu victorie la Turneul Campioanelor, după ce și-a luat revanșa în fața franțuzoaicei Garcia! Următoarea adversară a Simonei a defilat în celălalt meci al grupei

LIVE BLOG | Așa arată un lider mondial! Halep a debutat cu victorie la Turneul Campioanelor, după ce și-a luat revanșa în fața franțuzoaicei Garcia! Următoarea adversară a Simonei a defilat în celălalt meci al grupei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 1 WTA) a început cu dreptul Turneul Campioanelor de la Singapore, învingând-o luni pe Caroline Garcia (Franța, 8 WTA), scor 6-4, 6-2 într-un meci contând pentru Grupa Roșie.
  •  Caroline Wozniacki (6 WTA) este adversara cu care Halep se va confrunta miercuri! Daneza a defilat în celălalt joc al grupei: 6-2, 6-0 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA).

UPDATE: Simona Halep și-a aflat adversara din etapa secundă a grupei de la Turneul Campioanelor! Aceasta este Caroline Wozniacki, sportivă care a zdrobit-o pe Elina Svitolina, scor 6-2, 6-0. Conform regulamentului competiției, câștigătoarele primelor meciuri din faza grupelor se întâlnesc între ele în următoarea rundă! Astfel, programul Simonei e clar: liderul mondial joacă cu Wozniacki miercuri, urmând ca vineri să o înfrunte pe Svitolina.

Deși a câștigat și ea categoric, Simona Halep ocupă locul 2 în Grupa Roșie, având gameaveraj mai slab decât Caroline Wozniacki. Dar asta contează mai puțin, important e că primele două clasate vor merge în semifinale! Obstacolul următor este unul dificil, mai ales că Wozniacki o conduce pe Halep cu 3-2 în meciurile directe. Clasamentul grupei arată astfel:


VICTORIE clară pentru Halep în primul meci al Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor, scor 6-4, 6-2 în fața franțuzoaicei Garcia! Simona își ia revanșa după ce Caroline i-a „furat” titlul de la Beijing și debutează cu victorie la Singapore pentru al patrulea an consecutiv! E un succes extrem de important și pentru clasamentul live, acolo unde Halep preia din nou șefia și o devansează cu 40 de puncte pe Muguruza!

Așa cum se autocaracteriza înaintea competiției, Simona a arătat și astăzi ca un bolid diesel! Constănțeanca a început mai greu și a fost condusă cu 4-3, dar Darren Cahill și-a ajutat eleva să își deblocheze mintea! După ce a primit sfaturi de la antrenor, Halep a revenit mult mai activă pe teren, câștigând primul act după o serie de trei game-uri consecutive!

În setul secund, furia roșie Simona a jucat perfect, distrugând o sportivă periculoasă, care venea după 11 victorii consecutive în circuit! Constănțeanca a demonstrat că merită să fie prima în lume, dar și în Grupa de la Turneul Campioanelor, câștigând primul meci al carierei din postura de lider WTA: 6-4, 6-2, după o oră și 28 de minute de joc.


17:02 Wozniacki face spectacol cu Svitolina, scor 6-2 după un prim set fără istoric! Noi vedem un super selfie făcut de Halep alături de românii care au împins-o astăzi spre victorie!


16:40 A început al doilea meci al Grupei Roșii: Elina Svitolina se duelează cu Caroline Wozniacki! Daneza este cotată cu șansa a doua și servește prima! Antrenorul Simonei Halep nu a părăsit arena și le spionează pe cele două din loja sa.


16:01 Simona atinge un nivel de încredere fantastic și se desprinde la 5-1 cât ai bate din palme! Și nu sunt puțini fanii care aplaudă jocul româncei în arena din Singapore. Caroline servește pentru a rămâne în meci.


15:58 Halep – Garcia 6-4, 4-1! Constănțeanca are un avantaj lejer de doup break-uri, după un backhand de toată frumusețea! Mai e puțin!


15:50 Simona dă dovadă de atitudine, revine spectaculos de la 0-40 și își consolidează break-ul: 6-4, 3-1! Tenis total jucat de sportiva noastră!


15:46 Halep – Garcia 6-4, 2-1! Simona joacă senzațional, atacă decisiv și câștigă pentru a treia oară pe serviciul adversarei!


15:40 Halep și Garcia merg umăr la umăr în startul setului secund: 1-1! Important e că Simona are ritm în continuare și nu se relaxează după finalul de vis din actul I!


15:31 SEEET câștigat de Simona Halep în fața carolinei Garcia, scor 6-4! Deși nu îi intră primul serviciu, liderul mondial joacă inteligent cu mingea a doua, strânge pumnul și aleargă către bancă! Românca a fost condusă cu 4-3 în prima manșă, dar s-a descătușat după o discuție cu antrenorul, jucând perfect următoarele trei game-uri! De știut că în meciurile din 2017 în care a luat primul set, Simona a reușit victoria de 39 de ori și a cedat în 6 rânduri.


15:23 Halep – Garcia 5-4! Simonei Halep se lasă ghidată de sfaturile lui Darren Cahill, prinde aripi și câștigă două game-uri la rând! Liderul mondial urmează să servească pentru set!


15:18 Simona a devenit mai pozitivă după discuția cu Darren, iar asta se vede și pe tabelă: 4-4, la capătul unui game fulger!


15:13 Halep – Garcia 3-4! Franțuzoaica întoarce scorul, iar Simona se panichează și solicită intervenția lui Darren Cahill. Australianul îi transmite să stea ceva mai în spate și să-și facă adversara sa muncească pentru puncte.


15:11 Halep nu își poate consolida break-ul, iar Garcia egalează după o pauză în care a fost sfătuită de antrenor: 3-3!


15:06 Primul break al partidei merge în contul Simonei, la capătul unui game impresionant: 3-2! Românca o scoate pe Caroline din ritm grație unor lovituri de rever fabuloase.


15:03 Halep nu mai lasă loc de suspans pe propriul serviciu și egalează mult mai repede de această dată: 2-2!


14:57 Caroline Garcia preia din nou conducerea, după un game lejer: 2-1! Din tribune spionează tatăl și antrenorul Carolinei Wozniacki, jucătoare aflată în aceeași grupă cu Simona Halep.


14:53 Halep – Garcia 1-1! Simona câștigă un game chinuit, dar extrem de important, după două mingi de break înfruntate! Au fost momente în care Simona a părut încordată, apoi liderul mondial a dat drumul la braț!


14:44 Garcia servește solid, continuă să joace agresiv pe mingea a doua și își adjudecă primul game: 1-0!


14:33 Moment deosebit la Singapore! În timp ce jucătoarele intrau în arenă, organizatorii au creat o atmosferă fabuloasă, cu un joc de lumini special! A urmat tragerea la sorți, câștigată de Halep, care a ales să primească prima.


14:25 Copiii de mingi își exersează schemele înainte de Halep – Garcia.


14:15 E foarte important ca Simona să înceapă în forță meciul de astăzi, pentru că franțuzoaica este de neoprit atunci când câștigă primul set! Caroline a pierdut un singur meci în acest sezon după ce s-a impus în setul inaugural, dar Halep are și ea un as în mânecă, fiind neînvinsă în prima rundă a grupelor de la Turneul Campioanelor! Constănțeanca a debutat cu victorie în 2014 (6-3, 6-4 cu Eugenie Bouchard), 2015 (6-0, 6-3 cu Flavia Pennetta) și 2016 (6-2, 6-4 cu Madison Keys).


14:00 Userul „Candid” are o teorie interesantă vizavi de prezența lui Stere Halep la antrenamentul Simonei. Cititorul nostru susține că tatăl Simonei ar fi invidios pentru că franțuzoaica Garcia e antrenată de tatăl ei, Louis Paul Garcia. Ar trebui ca Darren Cahill să își simtă postul amenințat?


13:30 A mai rămas doar o oră până la meci, așa că ar fi timpul să rememorăm o fază antologică de la precedenta întâlnire Halep – Garcia! Simona a invitat-o pe franțuzoaică să o pupe la fileu, cam și cum i-ar fi transmis: „Ai onoarea asta, sunt lider mondial!”. Simona contrazice însă teoria că ar fi mai arogantă după ce a urcat pe primul loc în lume: „Viața de zi cu zi nu s-a schimbat cu nimic, însă în interiorul meu s-a schimbat ceva. Dar sunt cu picioarele pe pământ… Eu simt că îmi va fi mai bine decât până acum”, a spus Simo la Europa FM.


13:00 În ziua în care Halep debutează la Turneul Campioanelor, s-a aflat și cine este cel mai mare fan al sportivei. Sculptorul oltean Cătălin Mihalache i-a făcut Simonei o statuie din fier și beton, pe care a amplasat-o în curtea sa din satul Prooroci, județul Olt. Cam asta este diferența dintre Halep și Garcia! Franțuzoaica nici măcar nu a visat să aibă statuie în localitățile din țara natală.


12:30 Suprizele continuă pentru Halep la Singapore! După ce a primit vizita lui Ciolacu, liderul mondial a avut un sparring partner cu totul special! Simona a jucat la antrenament cu tatăl ei, Stere, cel care și-a demonstrat calitățile de sportiv. Credeți că ar fi o idee bună ca Stere Halep, fost fotbalist la Săgeata Stejaru, să fie angajat în echipa fiicei sale?


12:00 Sunteți pregătiți să o susțineți pe Simona Halep într-o zi extrem de importantă? Îi puteți transmite energia voastră prin intermediul secțiunii de comentarii! La Singapore, Simona nu duce lipsă de suporteri, având chiar și o galerie rapidistă! Andrei Ciolacu, fostul atacant din Giulești, actualmente fotbalist la Warriors FC în Singapore, a venit să o încurajeze pe Simona Halep înaintea meciului cu Caroline Garcia.


Halep vs Garcia, reeditarea finalei de la Beijing

Simona o înfruntă în prima rundă a grupelor de la Turneul Campioanelor pe jucătoarea care i-a stricat petrecerea la Beijing, atunci când constănțeanca a devenit lider mondial! Halep a fost învinsă de Garcia în finala disputată pe 8 octombrie, scor 6-4, 7-6(3), iar cele două nu au mai jucat niciun meci oficial de la acea dată. Simona s-a mai confruntat în alte două rânduri cu Caroline, jucătoarea antrenată de Darren Cahill impunându-se de fiecare dată: 6-4, 2-6, 6-1 în optimi la Sydney 2016 (hard), respectiv 6-4, 6-2 în sferturi la Toronto 2017 (hard).

Halep și Muguruza luptă umăr la umăr pentru șefia clasamentului WTA

Halep nu luptă doar pentru revanșă sau pentru punctele care îi pot aduce clasarea pe unul dintre cele două locuri calificabile! Constănțeanca are nevoie de victorie pentru a redeveni lider în clasamentul live al WTA, după ce Garbine Muguruza a detronat-o duminică seară. Iberica a învins-o pe Jelena Ostapenko în Grupa Albă și a acumulat 5.885 de puncte, dar Simona Halep va urca din nou pe primul loc dacă va obține cele 250 de puncte acordate pentru o victorie în grupe, putând ajunge la un total de 5.925. În cazul unei înfrângeri, Halep va primi doar 125 de puncte.

Turneul Campioanelor, competiție la care participă cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului, pune la dispoziție premii în valoare totală de 7 milioane de dolari. Simona Halep participă pentru al patrulea an consecutiv la Singapore și nu a câștigat niciodată trofeul, fiind aproape doar în anul 2014, atunci când a cedat cu 3-6, 0-6 finala împotriva Serenei WIlliams.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…