Gest de suflet realizat de Tecău în prima zi de vacanţă la Constanţa. A donat un aparat de 18.000 de euro Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean

24 nov 2015 1967 afişări Tenis
Gest de suflet realizat de Tecău în prima zi de vacanţă la Constanţa. A donat un aparat de 18.000 de euro Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean
  • Horia Tecău a donat azi un ventilator suport respirator, în valoare de 18.000 de euro, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa, în condiţiile în care în această regiune rata de mortalitate infantilă este mai ridicată decât media naţională.

“Primul lucru la care m-am gândit au fost copiii şi m-am interesat cum pot face mai bine acest lucru. Am cunoscut Fundaţia «Salvaţi Copiii» cu care am colaborat în trecut la alte evenimetne, mi-a prezentat o serie de proiecte, iar acesta de a ajuta secţia cu copiii născuţi prematur m-a impresionat cel mai mult şi am simţit că aceşti bebeluşi au cea mai mare nevoie de o şansă în această viaţă. Fără această şansă viaţa s-ar termina pentru ei şi este cel mai trist lucru. Adevăraţii eroi sunt alături de mine cei care se luptă pentru ei, fără ei nu aş fi avut această oportunitate, să fac acest gest şi în viitor doresc să mă implic mai mult pentru că mi-am dat seam cât de important este şi pentru comunitate, dar şi pentru împlinirea mea. Mă gândesc la mai mult decât la titluri de Grand Slam şi clasamente. Este şi o mare sursă de motivaţie pentru mine să fac acest lucru când ştiu că prin activitatea mea pot ajuta mai departe, în acest fel am o motivaţia în plus să mă duc la antrenamente, să călătoresc să fac tot efortul necesar ca să pot îndeplini aceste vise”, a spus Horia Tecău.

Şefa Secţiei de neonatologie de la Spitalul Judeţean Constanţa, Livia Frăţiman, a prezentat, în conferinţa de presă, progresele înregistrate de această secţie în ultimii cinci ani, potrivit Mediafax. “Acum cinci ani în Secţia de neonatologie lucrau patru medici, aveam două aparate pentru ventilaţie mecanică din care funcţiona unul singur. Astăzi avem zece medici, cinci aparate pentru ventilaţie mecanică şi salvăm mult mai mulţi copii cu greutăţi şi cu vârste de gestaţie foarte mici. Pot să spun că în ultimele două luni nu am avut niciun deces în maternitatea noastră şi actualmente îngrijim în terapie intensivă 11 copii prematuri dintre care şase au fost născuţi sub greutatea de un kilograme şi sub vârsta de 28 de săptămâni”, a spus Livia Frăţiman.

“Sunt norocos că am crescut sănătos, am avut parte de o educaţie bună, am avut specialişti în jurul meu care m-au ajutat să ajung la acest nivel şi sunt foarte recunoscător tot timpul pentru aceasta. Înainte de turneul de la Wimbledon, am hotărât să mă implic mai mult pentru că este un sentiment minunat să joci meciuri de tenis, să câştigi pe marile arene ale lumii, dar vă spun cu sinceritate nu se compară niciun sentiment cu aceasta de a fi astăzi aici”

Horia Tecău, 29 de ani, lider mondial în proba de dublu, alături de Jean Julien Rojer

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.