GALERIE FOTO | Horia Tecău, antrenament de weekend alături de copii: "Este important să mă vadă, să joace cu mine, să vadă că este posibil să vii din România, să creşti pe aceste terenuri şi să atingi performanţe'

28 sep 2015 568 afişări Tenis
GALERIE FOTO | Horia Tecău, antrenament de weekend alături de copii: "Este important să mă vadă, să joace cu mine, să vadă că este posibil să vii din România, să creşti pe aceste terenuri şi să atingi performanţe' Foto: Stejarii Country Club
GALERIE (9 de imagini) VEZI GALERIA

Horia Tecău (3 ATP, la dublu), relaxat, cu zâmbetul pe buze şi cu strategia bine stabilită pentru finalul de an, a schimbat în weekend sute de mingi cu cei mici, i-a învăţat mişcările de bază ale sportului alb şi le-a dat sfaturi despre importanţa practicării tenisului. Stejarii Country Club a organizat sâmbătă un eveniment dedicat copiilor, care s-a bucurat de participarea deosebită a campionul de la Wimbledon.

Mă bucur să văd interesul crescut al părinţilor şi al copiilor pentru acest sport. Le recomand să practice tenisul chiar dacă nu vor atinge un nivel înalt de performanţă, deoarece îi ajută foarte mult pentru o dezvoltare fizică armonioasă, pentru cultivarea unei mentalităţi echilibrate, reprezentând totodată o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber”, a declarat Horia Tecău.

"Sper să am cât mai multe evenimente de acest gen, ca să îi pot motiva. Este important să vadă tenisul ca pe o joacă dar şi ca pe o educaţie, un mod de a face sport în aer liber, de a afla ce înseamnă dicsciplina şi munca în echipă. Mai târziu, pe la 12-13 ani, dacă decid să o ia pe drumul performanţei, al unei cariere în sport - este altceva. Deocamdată, trebuie să fie o joacă. Este important pentru ei să mă vadă, să joace cu mine, să vadă că este posibil să vii din România, să creşti pe aceste terenuri şi să atingi performanţe de acest nivel, precum câştigarea Wimbledon-ului. Sper să înţeleagă că şi eu am început tot pe aceste terenuri şi se pot face lucruri frumoase", a completat jucătorul de 30 de ani, aflat la cel mai bun sezon al carierei.

Micii fani au savurat fiecare clipă petrecută în preajma idolului lor, au luat autografe de la Horia Tecău, au sărbătorit fiecare punct făcut împotriva campionului de la Wimbledon şi au fost încântaţi să descopere cât mai multe trucuri despre cum poţi avea succes în tenis. Totul condimentat cu zeci de baloane şi desene de poveste care i-au teleportat direct în lumea poveştilor.

“Acest tip de evenimente facilitează interacţiunea între copii şi marile nume din tenis, fapt care îi entuziasmează şi îi motivează pe cei mici, determinându-i astfel să îşi urmeze idolii. Ne dorim ca prin intermediul acestor acţiuni să educăm tânăra generaţie să practice orice fel de activitate fizică, atrăgând atenţia asupra importanţei şi beneficiilor sportului, în general”, a declarat Mihai Popa, Director Operaţional Stejarii Country Club.

  • Evenimentul a reunit un număr de peste 80 de copii, care ulterior s-au bucurat de jocuri şi activităţi specifice, organizate de personalul Stejarii Country Club.
     
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.