FOTO | Cum arată centralul improvizat de la Năstase Ţiriac Trophy. Are două tribune şi o capacitate de 2.000 de locuri

8 apr 2016 5970 afişări Tenis
FOTO | Cum arată centralul improvizat de la Năstase Ţiriac Trophy. Are două tribune şi o capacitate de 2.000 de locuri

Turneul Năstase - Ţiriac Trophy, de categorie ATP 250, nu va putea fi găzduit de arena centrală de la Complexul BNR, astfel că organizatorii au transformat un teren secundar, pe care să se joace meciurile importante.

Vechiului Teren 1 i-a fost amplasată o tribună suplimentară ce a primit avizul ISU, spre deosebire de tradiţionala arenă principală care ar avea risc de prăbuşire. Astfel, terenul central al turneului desfăşurat în perioada 16-24 aprilie este unul inedit, încropit ad-hoc de oficialii de la Bucureşti.


Tribuna construită special pentru ca Terenul 1 să devină Teren Central.

Scaunele turneului au devenit albastre, după ce la ediţiile trecute aveau culoarea verde. Terenul central, a cărui amenajare se află aproape de finalizare, are două tribune, fără peluze, şi o capacitate de 2.000 de locuri. Cosmin Hodor, directorul competiţiei, a explicat cum s-a ajuns la transformarea noii arene: "Vechiul central nu mai corespunde... Expertiza făcută asupra structurii de rezistenţă a scos la iveală starea în care se afla această arenă. Noua arenă va primi până în 2.000 de spectatori în exterior, astfel că nu va necesita avize de incendiu, doar bunăvoinţă şi înţelegere din partea proprietarului, cei de la ISU dându-ne acceptul pentru proiectul depus", a spus acesta pe Facebook.


Partea opusă a centralului improvizat de organizatori era singura tribună a Terenului 1 la ediţiile precedente. În spate se află arena închisă, cu o capacitate de 5.000 de locuri.

La edţia din 2016 a Năstase Ţiriac Trophy, care cel mai probabil va fi ultima - din cauza lipsei unei arene moderne, vor participa jucători precum Bernard Tomic (Australia, 21 ATP), Ivo Karlovic (Croaţia, 31 ATP), Guillermo Garcia-Lopez (Spania, 38 ATP), Marcos Baghdatis (Cipru, 39 ATP) sau Fernando Verdasco (Spania, 77 ATP).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.