Federer a rupt tăcerea după scandalul de la Turneul Campionilor: "I-am zis: 'Amice, taci din gură, nu ai de ce să...". Explicaţia pentru faza controversată care a dus la un final tensionat la mijlocul terenului

17 nov 2018 16050 afişări Tenis
Federer a rupt tăcerea după scandalul de la Turneul Campionilor: "I-am zis: 'Amice, taci din gură, nu ai de ce să...". Explicaţia pentru faza controversată care a dus la un final tensionat la mijlocul terenului

Roger Federer a oferit prima reacţie după finalul controversat din semifinala Turneului Campionilor, în urma căruia Alexander Zverev a pătruns în ultimul act. Germanul, numărul cinci ATP,  l-a învins, sâmbătă după-amiază, pe Roger Federer, scor 7-5. 7-6(5), într-o oră şi 35 de minute, iar după meci Zverev şi-a cerut scuze.  

La 90 de minute de la startul meciului, cu neamţul jucând un punct capital cu serva a doua, în plin raliu, un copil de mingi a scăpat din mână o minge, în spatele lui Federer. Aflat în dezavantaj, dar îndreptăţit de regulament, Zverev a cerut întreruperea punctului, iar arbitrul Carlos Bernardes a decis rejucarea punctului: "Eu nu am văzut ce s-a întâmplat, dar copilul de mingi i-a spus arbitrului că Zverev are dreptate. Ce să mai spun acum? E o decizie mare a arbitrului, se poate ca acolo să se fi făcut diferenţa. Nu ştiu care era hotărârea cea bună, sincer. Probabil dacă aş fi fost arbitru aş fi lăsat jocul să se desfăşoare până când mingea ar fi intrat în teren. Dar, repet, e foarte greu de spus cum trebuia să procedeze arbitrul", a spus Federer la final.

Zverev a întrerupt jocul în timpul unui punct crucial, din cauza greşelii unui copil de mingi, iar gestul său a fost sancţionat aspru de tribuna pro-Federer. Elveţianul a recunoscut ce a discutat cu adversarul său, la finalul partidei: "Şi-a cerut scuze. I-am zis: 'Amice, taci din gură, nu ai de ce să îţi ceri scuze. Tu ai făcut ce ai considerat că trebuie, decizia a fost la arbitru. Cred că dacă arbitrul explica exact ce s-a întâmplat, Alexander nu ar mai fi fost huiduit'", a declarat Federer.

That's the reason(🎥@TennisTV ) pic.twitter.com/ypEOLkWGSm

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.