"Am febră, nu pot juca. Vreau să mă retrag". Replica prin care directorul turneului l-a lăsat cu gura căscată pe jucător: "Sigur că ai febră! Ai făcut-o când ai cumpărat shot-uri de la mine până la 6 dimineaţa". Cum te loveşte karma când nu te mai aştepţi

11 sep 2018 12912 afişări Tenis
"Am febră, nu pot juca. Vreau să mă retrag". Replica prin care directorul turneului l-a lăsat cu gura căscată pe jucător: "Sigur că ai febră! Ai făcut-o când ai cumpărat shot-uri de la mine până la 6 dimineaţa". Cum te loveşte karma când nu te mai aştepţi

Roko Karanusic (36 de ani), fost jucător croat care a ajuns până pe locul 88 ATP în februarie 2009, a împărtăşit cu iubitorii tenisului o poveste veche de acum 16 ani, de la începuturile carierei de tenismen profesionist. Avea 18 ani, nu punea prea mare preţ pe seriozitate şi program, iar karma l-a lovit când deja nu se mai aştepta.

În 2002, Karanusic era o tânără speranţă a tenisului croat, îl învingea pe Nicolas Almagro, fost număr 9 ATP, de două ori în două săptămâni consecutive la turnee futures în Spania, dar nimeni nu a ştiut şi, probabil, nu ar fi aflat niciodată de povestea din spatele acelor competiţii jucate la finalul anului. Într-o discuţie cu tennisworld.usa, Karanusic şi-a amintit cu umor cel mai nebun episod al carierei care s-a întins până în 2012: "Când aveam 18 ani, am jucat două săptămâni la rând în Spania. Am câştigat primul turneu, iar la al doilea am ajuns până în finală. Dar, efectiv petreceam în fiecare noapte până nu mai puteam! Mă întorceam la hotel la ora 8 dimineaţa, iar la ora 10 trebuia să intru pe teren pentru a juca. Am avut puterea să duc acel ritm nebun timp de zece zile, dar, când a venit a doua finală, eram gata. Pur şi simplu nu mai puteam să stau în picioare.

În ziua celei de-a doua finale, m-am întors la hotel în zori şi mi-am dat seama că nu mai reuşeam să mă ţin pe picioare, dar să mai joc şi meciul...Mi-am schimbat blugii - era în jur de ora 9 - apoi am mers spre terenuri pentru a-l găsi pe supervisorul turneului şi a-i spune că mă retrag înaintea finalei. Trebuia să joc împotriva lui Thierry Ascione (n. red - fost jucător francez de tenis concediat de curând de Elina Svitolina din postura de antrenor), l-am găsit pe directorul turneului şi i-am spus că nu pot să joc din cauză că am febră. Murea de râs, apoi mi-a spus "Ştiu că ai febră, ai luat-o când ai cumpărat shot-uri de la mine până la şase dimineaţa", a declarat croatul ajuns între timp antrenor în circuitul futures, cel mai jos nivel al tenisului masculin.

Retras în 2012, Karanusic şi-a terminat cariera fără vreun titlu câştigat şi a strâns 790.000 de dolari din tenis.

În 2009, l-a înfruntat pe Rafa Nadal la Australian Open în ceea ce va rămâne, cu siguranţă, cel mai important meci al carierei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.