LIVE BLOG | Halep se va confrunta cu o adversară surpriză în finala de la Shenzhen, după ce Șarapova a fost eliminată! Simona nu a avut milă de Irina Begu în penultimul act

LIVE BLOG | Halep se va confrunta cu o adversară surpriză în finala de la Shenzhen, după ce Șarapova a fost eliminată! Simona nu a avut milă de Irina Begu în penultimul act
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (1 WTA) a învins-o vineri pe Irina Begu (43 WTA), scor 6-1, 6-4, calificându-se pentru a doua oară în carieră în finala turneului International de la Shenzhen (China).
  • Katerina Siniakova (Cehia, 47 WTA) este jucătoarea cu care Halep se va lupta sâmbătă, de la ora 08:00, pentru al 16-lea titlu al carierei! Cehoaica a produs surpriza în semifinale, eliminând-o pe Maria Șarapova (Rusia, 59 WTA) cu 6-2, 3-6, 6-3.

UPDATE Simona Halep o va întâlni pe Katerina Siniakova în finala primului turneu din 2018! Siniakova a trecut de Maria Șarapova în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, astfel că dorința rusoaicei de a juca împotriva liderului mondial a fost spulberată! Halep va înfrunta o adversară mai accesibilă, dar trebuie să fie atentă cu agila cehoaică! Deși este slab clasată, Siniakova intră în transă atunci când evoluează pe terenul de la Shenzhen – ea este campioana en-titre a turneului de 750.000 de dolari.

Halep va disputa sâmbătă, de la ora 08:00, în direct la Digisport, a 28-a finală a carierei! Românca țintește al 16-lea trofeu WTA, dar luptă totodată și pentru revanșă. Siniakova a învins-o pe eleva lui Darren Cahill la ediția din 2017 a competiției din China, scor 6-3, 4-6, 7-5 în cadrul optimilor de finală. La început de 2018, Simona și-a adjudecat fără emoții semifinala cu Irina Begu, Katerina a făcut un meci uriaș în fața Mariei Șarapova, iar cele două și-au asigurat biletele pentru finala a cărei câștigătoare va pleca acasă cu 164.000 de dolari.


VICTORIE convingătoare pentru Halep în semifinala românească de la Shenzhen, scor 6-1, 6-4 cu Begu, după o oră și 28 de minute! Simona se califică pentru a doua oară în ultimul act al turneului din China, după ce la ediția din 2015 a pus mâna pe trofeu. Șarapova sau Siniakova, cine va fi adversara pe care Halep o va întâlni în finala primului turneu din 2018?

Irina nu a jucat rău în fața Simonei, dar liderul mondial a reușit să-și ridice nivelul astfel încât să-și adjudece peste 70 de puncte. În total, Begu a câștigat doar 54 de mingi, neputând să-și impună jocul în fața unei adversare mult mai valoroase. Halep a dominat semifinala românească, învingând-o pe Begu pentru a 6-a oară din tot atâtea întâlniri.

Simona a avut o viteză în plus, iar acesta a fost atuul ei principal în fața jucătoarei cu care face tandem în proba de dublu. Obligată de multe ori să lovească în criză de timp, Irina a ajuns la un număr considerabil de greșeli neforțate – 23, în timp ce Halep a comis numai 15 erori neprovocate. Victorie meritată pentru Simona, care încasează un cec de 80.000 de dolari și 180 de puncte WTA!


11:25 Maria Șarapova a luat-o pe sus pe Katerina Siniakova în setul secund, iar rusoaica s-a impus cu 6-3!  După două manșe total opuse, avem decisiv în a doua semifinală de la Shenzhen.


10:46 Șarapova e de nerecunoscut în meciul cu Siniakova! Maria joacă previzibil și cedează primul act cu 6-2! Halep ar putea avea o adversară surpriză în ultimul act.


10:10 A început a doua semifinală de la Shenzhen! Pe cine ați vrea în finală cu Halep? Pe marea rivală Șarapova, sportivă care are o foame teribilă de victorii, sau pe campioana en-titre Siniakova?


09:33 Begu își controlează emoțiile și se apropie la 4-5 în manșa secundă! Irina își cheamă antrenorul pe teren înaintea unui moment crucial: Simona servește cu mingi noi pentru victorie!


09:30 Halep – Begu 6-1, 5-3! Simona, mult mai determinată, își trece în cont un game uriaș, iar Irina este obligată să servească pentru a rămâne în meci.


09:23 Irina nu mai are forța să își câștige serviciul! Simona reușește un break alb și este tot mai aproape de finală la Shenzhen: 6-1, 4-3!


09:20 Halep – Begu 6-1, 3-3! Tot Irina o readuce în meci pe Simona, greșind neforțat la minge de game.


09:15 Irina renaște din propria cenușă și câștigă două game-uri la rând în fața liderului WTA: 6-1, 2-3 după un rever imparabil.


09:12 Begu, primul game adjudecat pe serviciul lui Halep: 6-1, 2-2! Irina culege roadele după ce a returnat formidabil la 30-40.


09:07 Halep – Begu 6-1, 2-1 cu break! Simona dă recital la Shenzhen, câștigând încă o dată pe serviciul adversarei: Irina a atacat cu reverul, dar a fost inexactă.


08:59 Halep reușește un nou game solid pe propriul serviciu, Begu rămâne fără minge de break în semifinala de la Shenzhen: 6-1, 1-1.


08:56 Begu se dezmeticește în debutul actului secund, schimbă bine direcțiile, iar Halep lovește în criză de timp: 6-1, 0-1!


08:49 SET Halep, scor 6-1, după 39 de minute de joc!!! Simona se impune la 0 în game-ul în care a servit pentru set, iar Irina arată de parcă nu știe ce a lovit-o!


08:45 Simona câștigă un game maraton, de 12 minute, impresionând printr-o agresivitate controlată căreia Irina nu-i face față: 5-1!


08:31 Halep menține ritmul și spune ‘mulțumesc’ după ce Begu îi oferă câteva cadouri: 4-1!


08:28 Irina este crispată pe propriul serviciu, face și o dublă greșeală, iar Simona o pedepsește: 3-1!


08:23 Simona trece din nou în față, ajutată fiind de un prim serviciu foarte bun: 2-1!


08:19 Begu își face și ea serviciul, cu emoții, dar fără să înfrunte vreo minge de break: 1-1!


08:13 Halep câștigă relativ lejer primul game al semifinalei, cedând un singur punct pe propriul serviciu: 1-0!


08:05 Bună dimineața! Sunteți pregătiți pentru prima semifinală de la Shenzhen! Simona și Irina au intrat la încălzire, nu înainte de a participa la tragerea la sorți câștigată de Begu, care a ales să înceapă meciul la primire.


Halep și Begu, adversare pentru a 6-a oară

Simona Halep și Irina Begu se află în relații bune înaintea duelului de la Shenzhen, joacă împreună și la dublu, dar orgoliul primează atunci când sunt adversare. Simona s-a confruntat de cinci ori cu Irina în circuitul WTA, liderul mondial a câștigat de fiecare dată, iar ultimele două partide s-au lăsat cu scântei.

La Madrid 2016, în sferturi, Simona s-a plâns în timpul meciului că membrii staff-ului Irinei încalcă regulamentul, comunicând cu jucătoarea înaintea punctelor. Spiritele s-au încins și mai tare după o declarație făcută de Halep: câștigătoare cu 6-3, 0-6, 6-1, constănțeanca a spus că setul cedat a fost un cadou de Paști pentru Begu.

Șarapova, o posibilă adversară în finala de la Shenzhen

Atipic a fost și ultimul duel dintre cele două românce, care a durat foarte puțin! În turul secund la Wuhan 2016, Begu a abandonat la scorul de 6-3, 2-0 pentru Halep. Motivul retragerii a fost reprezentat de o problemă pe care Irina a resimțit-o la spate. De această dată, Simona a reacționat cu compasiune, declarând că îi pare rău pentru că adversara ei s-a accidentat.

Meciul de la Shenzhen este poate cel mai important pe care Halep și Begu îl vor juca una împotriva celeilalte, câștigătoarea asigurându-și un cec de 80.000 de dolari și 180 de puncte WTA. În cealaltă semifinală, Maria Șarapova (Rusia, 59 WTA) o înfruntă pe campioana en-titre Katerina Siniakova (Cehia, 47 WTA).

După ce vor fi adversare, Halep și Begu își vor uni forțele pentru semifinala de dublu contra echipei Anna Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania), programată în jurul orei 11:30.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen