EXCLUSIV | Interviu de vacanţă cu Alexandra Dulgheru: cum a ajuns la nunta regală, bucket-list-ul pentru 2019 şi misiunea "Aurora Boreală": "Dacă nu mă operam mergeam mai devreme. În ianuarie, dacă găsesc şi prietenii care să facă nebunia asta cu mine..."

15 dec 2018 1346 afişări Tenis
EXCLUSIV | Interviu de vacanţă cu Alexandra Dulgheru: cum a ajuns la nunta regală, bucket-list-ul pentru 2019 şi misiunea "Aurora Boreală": "Dacă nu mă operam mergeam mai devreme. În ianuarie, dacă găsesc şi prietenii care să facă nebunia asta cu mine..."
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Alexandra Dulgheru a încheiat al 14-lea sezon printre profesioniste pe locul 146 WTA. Ciclul carierei a lăsat-o, la final de 2018, cu teme de făcut pentru recuperare, după o nouă operaţie la genunchi. E obişnuită. Din nou, a avut multe momente de vacanţă forţată de umplut. De aceea, şi interviul-bilanţ, pentru ProSport, de la Gala Tenisului Românesc, are şi el iz de vacanţă.

Are zâmbetul pe buze, ca de obicei, dar şi chef de povestit. Ultimele meciuri pe 2018 le-a jucat în Franţa, într-o competiţie inter-cluburi, într-o atmosferă pe care nu poate descrie decât într-un singur fel - relaxată. "Am mai jucat de două sau trei ori meciuri pe echipe în Franţa. Am jucat aşa doar în Franţa. Atmosfera e plăcută, pentru că sunt meciuri cu jucătoare pe care le întâlneşti în timpul anului, dar cu care nu te-ai gândi că poţi face echipă. Ai cu cine să vorbeşti tot timpul. E interesant, poţi vorbi tot timpul meciurilor. E mult mai relaxat. Dar nu am jucat foarte mult. Imediat după Limoges am mers la meciurile de club, care au fost un fel de test, să văd cum e genunchiul în timpul unor meciuri. Am văzut că nu merge şi am ajuns să mă operez...", face rezumatul Alexandra Dulgheru.

Alexandra, tu spuneai anul trecut, pe vremea asta, oarecum voalat, că genunchiul tău are o dată de expirare. Cum stai cu termenul la final de 2018?
Nu ştiu cum stau cu termenul, dar nu am de gând să expire prea curând (n.r. - râde). Am avut o nouă operaţie la genunchi, de data asta a fost ceva mai uşor, o operaţie la menisc. Partea bună este că am făcut-o la timp şi, după felul cum mă simt, cum m-am simţit şi la două zile după operaţie, după cum merg acum după recuperare pot spune că este foarte bine. Am ieşit din spital fără cârje, acum am două săptămâni de la operaţie şi la recuperare fac deja multe lucruri.

Şi eşti deja pe tocuri...
Acum sunt pe tocuri, corect. Deşi nu am voie să stau foarte mult pe tocuri. La menisc e mai uşor, depinde de cât de mare este leziunea. Eu am avut o leziune mică. Am făcut-o din timp şi am şanse de recuperare mai mare. Deja, peste o săptămână şi jumătate sau două săptămâni o să încep să joc un pic de tenis.


Ţinută de gală. Foto: Alexandra Dulgheru, via Facebook

De data asta ce ai descoperit despre tine? Pentru că şi anul acesta ai avut parte de pauze, şi după US Open, şi acum, şi ştiu că de obicei vii cu câte ceva nou - o dată pictezi mai mult, altă dată descoperi câte un film care îţi place mult, alte ori nişte muzică. Deci, ce pasiuni ţi-ai mai descoperit?
Mă gândeam că acum, după ce se face genunchiul mai bine, să învăţ nişte dansuri! Acum dansez pe Michael Jackson, ştiu mişcări din videoclipuri şi le fac cum îmi vine. Dar, vreau să învăţ cum trebuie dansul măcar pentru două sau trei melodii mai cunoscute şi să duc până la capăt o coregrafie, de hobby. Vreau să pictez iar, sau să desenez. Cam atât, că o să treacă timpul. În ianuarie - februarie ar trebui să revin pe teren. Să încep să joc turnee.

Acum mai ai ceva în comun cu Serena Williams, nu doar faptul că ai făcut acea fotografie frumoasă despre care ne povesteai într-un interviu din urmă cu un an, în acelaşi loc, la castelul din apropiere de Monte Carlo, ci şi faptul că ai fost la o nuntă regală, la fel ca Serena. Cum a fost?
Da, eu şi Serena Williams! Mai lipseşte să şi joc un pic tenis ca ea (n.r. - râde) şi este totul aranjat. A fost foarte frumos la nunta regală. A fost cel mai frumos eveniment la care am participat până acum, este altceva. Diferit faţă de oricare altă nuntă şi cred că, după această nuntă, nu o să îmi mai placă vreodată vreo altă nuntă! A fost frumos de tot, cu toată lumea îmbrăcată la patru ace, a fost un dress-code strict. Foarte frumos la Cazino, la Sinaia, în Camera Oglinzilor. Muzică bună, programul în sine. A fost un eveniment aparte. Am participat la nuntă datorită faptului că tata a fost pilot, este prieten foarte bun cu tatăl fetei, care şi el a fost pilot. Aşa am ajuns acolo.


Alexandra Dulgheru, la nunta regală a Principelui Nicolae al României cu Alina-Maria Binder. Foto: Alexandra Dulgheru via Facebook

Ai devenit o fană a pălăriilor? Te-am văzut în fotografii purtând acea pălărie, care pare greu de fixat şi incomodă...
Da, pălăria cu o bentiţă, care o fixează. Incomodă... puţin, pentru că pe partea dreaptă nu vedeam nimic, ochiul era acoperit. Trebuia să mă uit tot timpul într-o parte. Dar, aşa s-a îmbrăcat toată lumea şi asta a contribuit la frumuseţea evenimentului. A fost de vis, ca la un bal din anii 1900, 1800. Apoi, am dansat mult, deşi a fost o provocare pe tocuri înalte şi fiind îmbrăcată într-o rochiţă cu trenă. Am ajuns, până la urmă, să dansez în picioarele goale şi am cunoscut multă lume interesantă. Jumătate români, jumătate străini. E interesant să auzi poveştile fiecăruia.

Anu acesta nu vei fi la turneu de tenis nici de Crăciun, nici de Revelion. De când nu ţi s-a mai întâmplat şi ce planuri ai?
Cu siguranţă nu mi s-a întâmplat de multe ori. Cred că ultima dată - la prima operaţie. O să încerc să profit la maximum de timpul petrecut alături de familie şi de prieteni. Cred că va fi un sentiment foarte drag de a fi din nou, acasă, de sărbători. Că, de multe ori, plecăm, aşa, cu o melancolie în suflet.

Pentru 2019, ce îţi doreşti?
Clişeu - la mine! Sănătate şi îmi doresc să ajung cât mai aproape de Top 100, ca să am acces pe tablou la Grand Slam-uri. Vreau să pot să joc turnee WTA mai des, pentru că în ITF e tare greu, sunt multe fete care joacă bine, puncte puţine, e uzura mare şi vreau să trec mai repede prin acest proces, ca să fiu din nou acolo unde am fost. Iar dincolo de tenis, mi-ar plăcea, chiar acum, în ianuarie, să ajung în Islanda, să văd Aurora Boreală. Anul ăsta am realizat ceva şi am făcut un pact cu mine: pentru că am fost în foarte multe locuri exotice unde am jucat - gen Australia, Thailanda - fără să am timp să vizitez mare lucru, mi-am propus să îmi iau timp o zi-două să vizitez. Am făcut lucrul ăsta anul acesta în Australia şi m-a bucurat foarte mult. Mi-am propus să călătoresc, când am timp, în locuri gen bucket list, pe care măcar o dată în viaţă îmi doresc să le văd. Dacă nu mă operam mergeam mai devreme în Islanda, poate chiar luna asta. Dar, am amânat. Trebuie să mă fac bine mai întâi, cu piciorul, pentru că e de mers şi escaladat. În ianuarie, dacă găsesc şi prietenii care să facă nebunia asta cu mine, poate mergem o săptămână.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.