Doha, tărâm magic! „Cenușăreasa” Buzărnescu a distrus-o pe Ostapenko și avem patru românce în optimi! Niculescu a învins-o pe Rybarikova, iar Cîrstea a reușit o victorie mare. Urmează adversare de top pentru Miki, Simona, Sorana și Monica

Doha, tărâm magic!
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Mihaela Buzărnescu (43 WTA) a reușit marți victoria vieții la Doha, scor 6-1, 6-3 cu Jelena Ostapenko (Letonia, 6 WTA). „Miki” este a patra româncă ce merge în optimile turneului Premier 5, iar pentru sferturi se va lupta joi, după 16:00, cu Julia Goerges (Germania, 10 WTA).
  • Monica Niculescu (92 WTA) a confirmat victoria cu Șarapova, trecând și de Magdalena Rybarikova (Slovacia, 18 WTA), scor 6-7(6), 6-2, 3-0 (abandon). Urmează un duel de gală cu Caroline Wozniacki (1 WTA), după 18:30.
  • Sorana Cîrstea (38 WTA) a eliminat-o pe Elise Mertens (Belgia, 20 WTA), scor 7-5, 6-4, și o va întâlni pe Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA) în faza următoare (ora 13:00).
  • Simona Halep (2 WTA) a depășit-o fără emoții pe Ekaterina Makarova (Rusia, 36 WTA), urmând să o înfrunte pe Anastasija Sevastova (Letonia, 15 WTA) în optimi (ora 16:00).

Mihaela Buzărnescu este eroina zilei la Doha, oraș devenit tărâm magic pentru tenisul românesc! Sportiva de 29 de ani, care anul trecut nu se afla nici măcar în Top 500, uimește încă o dată lumea sportului alb și o învinge fără drept de apel pe Jelena Ostapenko, campioana de la Roland Garros 2017, scor 6-1, 6-3! Este prima victorie contra unei jucătoare de Top 10 pentru Mihaela, care urcă între primele 40 de tenismene ale lumii după această frumoasă surpriză.

Buzărnescu primește recompensele cuvenite de la tenis, după ce s-a luptat o carieră întreagă cu accidentările și suferința, predându-i o lecție unei adversare care a cunoscut succesul de la o vârstă fragedă. Ostapenko, aflată pe locul 6 în lume la numai 20 de ani, a fost neputincioasă în fața jocului solid al Mihaelei. Bucureșteanca în schimb și-a stăpânit emoțiile chiar și atunci când Jelena a condus cu break, demonstrând încă o dată că nu există limite în sport.

Mihaela a evoluat la un nivel extrem de ridicat pe centralul de la Doha, bazându-se pe combinația devastatoare de inteligență și muncă. Singurul doctor în Educație Fizică și Sport din tenisul feminin a fost agresivă, dar numai atunci când jocul impunea acest lucru. Văzând acest lucru, Jelena a atacat haotic, ca de obicei, pierzând extrem de multe puncte din cauza greșelilor neforțate. Astfel, la prima prezență pe tabloul unui turneu Premier 5, Buzărnescu o elimină pe Ostapenko în numai o oră și 7 minute.


A treia calificare românească în optimile turneului de la Doha! Monica Niculescu a dispus de Magdalena Rybarikova, slovaca nemairezistând din punct de vedere fizic și retrăgându-se la scorul de 6-7, 6-2, 3-0 pentru româncă! După ce Halep și Cîrstea s-au calificat astăzi, Niculescu obține și ea biletul pentru optimile de finală, acolo unde va da peste nimeni alta decât Caroline Wozniacki, liderul WTA.

Revenită pe teren după victoria de senzație cu Șarapova, Niculescu a dat dovadă de tărie de caracter și în meciul cu Rybarikova. După ce a pierdut în mod incredibil primul set, de la 6-3 în tie-break, Monica și-a revenit miraculos. Niculescu n-a mai făcut nicio greșeală și a fost ca un zid în fața Rybarikovei, care nu a mai putut ține pasul cu românca.


Victorie superbă pentru Sorana Cîrstea! Românca trece în minimum de seturi de Elise Mertens, scor 7-5, 6-4! Așa cum s-a întâmplat și în primul set, Cîrstea a reușit break-ul într-un moment decisiv, obținând cea mai importantă performanță din 2018, atât prin prisma fazei atinse la Doha – optimi de finală, cât și a numelui adversarei învinse. Elise, una dintre cele mai în formă tenismene ale sezonului, nu a avut antidot pentru jocul exuberant al Soranei, care a triumfat după o oră și 41 de minute.

Cîrstea, sportivă care în faza următoare se va duela cu Garbine Muguruza, multiplă campioană de Mare Șlem, a avut avantajul forței în fața unei adversare foarte greu de bătut. Tenismena din Târgoviște, aflată într-o dispoziție excelentă, a realizat 4 break-uri, în timp ce Mertens i-a luat serviciul lui Cîrstea de doar două ori. Mai importantă decât statistica este determinarea arătată de Sorana, care i se alătură Simonei Halep în optimile turneului de categorie Premier 5.


20:47 Break mare de tot pentru Buzărnescu, scor 6-1, 5-3! Românca o lasă fără replică pe Ostapenko și urmează să servească pentru o victorie magică.


20:43 Mihaela mai face un pas spre linia de sosire, își câștigă lejer serviciul și conduce cu 6-1, 4-3! Presiune uriașă pe umerii Jelenei Ostapenko.


20:30 Buzărnescu – Ostapenko 6-1, 3-2! Miki intră din nou în control, după ce Jelena schimbase foaia în startul manșei a doua. Letona s-a năpustit peste Buzărnescu și a condus cu 2-0, dar luptătoarea noastră revine inteligent, îi rupe ritmul adversarei și câștigă trei game-uri la rând.


20:15 SEEET Mihaela Buzărnescu, scor 6-1 cu Jelena Ostapenko! Bucureșteanca profită la maximum de slăbiciunile letonei! Pentru fiecare atac al campioanei de la Roland Garros, Miki găsește cel mai inspirat răspuns!


20:02 Buzărnescu – Ostapenko 5-0! Incredibil ce face Miki pe terenul central! Românca nu o menajează deloc pe campioana de la Roland Garros, lovește relaxat și face furori la prima prezență pe tabloul unui turneu Premier 5. Niculescu se dezlănțuie și ea, având 3-0 în decisivul cu Rybarikova.


19:53 Vești extraordinare de pe ambele terenuri pe care joacă româncele! Monica Niculescu revine cu stil și egalează la seturi, scor 6-7, 6-2 cu Magdalena Rybarikova, în timp ce Mihaela Buzărnescu joacă foarte solid și are 3-0 cu Jelena Ostapenko!


19:47 Ce început de meci pentru Miki Buzărnescu! Românca își adjudecă la 0 un prim game pe serviciul Jelenei Ostapenko, după ce letona scapă mult în afară mingea: 1-0. Monica Niculescu păstrează două break-uri avans cu Magdalena Rybarikova, scor 6-7, 5-2.


19:35 Niculescu – Rybarikova 6-7, 3-0! Monica nu mai vrea emoții în setul secund și începe ca din pușcă. Dar mai e mult de muncă până în decisiv, așa că sfaturile antrenorului sunt binevenite.


19:15 Monica Niculescu cedează la tie-break primul set, scor 6-7(6), după o revenire fantastică a Magdalenei Rybarikova! Jucătorea noastră a ratat trei mingi de set consecutive, slovaca adjudecându-și toate punctele care au urmat de la 6-3. Normal, atunci când aștepți greșeala adversarei se pot întâmpla și astfel de accidente. Ambele tenismene își iau o pauză de vestiar după un set maraton, de o oră și 20 de minute.


18:59 Niculescu și Rybarikova sunt atât de defensive încât nici nu se mai pune problema ca vreuna dintre ele să-și facă serviciul: 5-6, după 7 break-uri la rând. 


18:50 Cinci break-uri consecutive, iar Niculescu e condusă cu 4-5 de Rybarikova. Să sperăm că vom asista la al 6-lea game contra serviciului, altfel Moni își va lua adio de la primul act.


18:33 Niculescu – Rybarikova 3-4! Continuă jocul de-a șoarecele și pisica între cele două: multe slice-uri, ruperi de ritm, dar slovaca estea cea care are câștig de cauză în final. Monica geșește voleul și e condusă din nou cu break.


18:20 Monica are parte de un meci mai dur decât se aștepta! Magdalena pune probleme reale și conduce cu 3-2, cu break, în timp ce românca transpiră mai mult decât a făcut-o în fața Șarapovei.


18:05 Niculescu s-a întors pe teren după ce i-a predat o lecție Șarapovei! Să vedem dacă românca o va scoate la tablă și pe Rybarikova, care pare puțin accidentată în startul meciului. Asta nu o împedică însă să egaleze la 1.


17:37 Cîrstea – Mertens 7-5, 5-4! „Sori” se află la un singur game de optimile de finală! Elise putea fi deja în taxi, dacă românca nu rata un vole drive foarte simplu, la minge de break, de la 2 metri de fileu.


17:25 Cel mai important e că Sorana își păstrează calmul, în ciuda a doua duble greșeli comise în game-ul precedent, și rămâne la conducere: 7-5, 4-3.


17:15 După o perioadă de dominare și un break reușit pentru 3-1, Cîrstea își pierde din concentrare: 7-5, 3-2.


17:07 Sorana joacă în continuare fără greșeală, păstrează ritmul și conduce cu set și 2-1!


16:50 SEEET pentru Sorana Cîrstea, scor 7-5 cu Elise Mertens! Românca joacă solid pe finalul manșei inaugurale, schimbă foarte bine direcția și face break-ul decisiv la 6-5. „Sori” a făcut 40 de puncte în primul set, în timp ce belgianca are 37 de mingi câștigate.


16:40 Sorana salvează un game important, în care a înfruntat mai multe mingi de break, și trece în față în primul act, 5-4!


16:25 Cîrstea – Mertens 3-3! Românca își ridică nivelul și echilibrează meciul, câștigând trei game-uri consecutive. Elise egalează însă imediat.


16:15 Cîrstea – Mertens 1-2. Și Sorana are un bandaj destul de serios, la mână, iar românca nu direcționează prea bine mingile până acum.


16:05 Cîrstea servește prima în meciul cu Mertens, care este bandajată la coapsa piciorului stâng.


15:50 S-a încheiat primul meci de pe Terenul 3, iar Cîrstea și Mertens vor începe duelul în scurt timp.


15:30 Salutare! Eu sunt Alex Tăcină și vă voi aduce toate informațiile utile despre cele trei meciuri ale româncelor. Să începem cu Sorana, care a preferat să-și lase telefonul la hotel, pentru a nu rămâne fără el. Ultima dată când a avut de-a face cu Elise, în Fed Cup 2017, atunci când belgianca și colegele ei au câștigat la București, Cîrstea și-a distrus telefonul de nervi.


Cîrstea se află în fața unui meci complicat în turul secund la Doha, contra unei tenismene care a impresionat în acest start de sezon! Mertens a câștigat turneul de la Hobart (6-1, 4-6, 6-3 în finală cu Buzărnescu), disputând apoi o semifinală la turneul de Grand Slam de la Australian Open (3-6, 6-7 cu Wozniacki). Dar Sorana are și ea un nivel ridicat de încredere, după ce pus umărul la calificarea din Fed Cup și a defilat în manșa inaugurală din Qatar (6-2, 6-3 cu Maria Sakkari). Partida Cîrstea – Mertens va avea loc pe Terenul 3.

Îi mai stă cineva în cale Monicăi Niculescu după ce românca a învins-o pe Maria Șarapova, scor 4-6, 6-4, 6-3, chiar în primul meci direct dintre cele două? Ei bine, lucrurile nu sunt chiar atât de simple în tenis, pentru că Monica va trebui să rămână la fel de concentrată pentru a trece și de Magdalena Rybarikova. În orice caz, Niculescu pare că se află în transă, ea adunând deja trei victorii la Doha (două în calificări și una pe tabloul principal). Și chiar dacă adversara ei este mai bine clasată cu 84 de locuri, duelul de pe Terenul 2 este deschis oricărui rezultat.

Multe cuvine frumoase s-au scris despre Buzărnescu în ultimul timp, și va curge și mai multă cerneală dacă bucureșteanca o va învinge pe Ostapenko la Doha. Este un meci vedetă, programat ultimul pe arena principală, între două jucătoare asemănătoare ca stil, dar diametral opuse din punctul de vedere al carierei. Mihaela s-a chinuit până la 29 de ani, luptând pentru visul ei în ciuda unor obstacole serioase, în timp ce Jelena a cunoscut succesul încă de la 19 ani, triumfând la Roland Garros 2017. Reușește „Cenușăreasa” Buzărnescu să o învingă pe răsfățata Ostapenko? Vom vedea!

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…