Ion Ţiriac câştigă în negocierile privind turneul de la Madrid! Situaţia a luat o turnură spectaculoasă: arenă nouă şi acord pe 10 ani

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 02 Dec. 2020, 16:56 Actualizat: 02 Dec. 2020, 18:12 Tenis

Primăria Madridului va demara un proiect extraordinar, pentru a păstra în următorii 10 ani turneul patronat de Ion Ţiriac! Miliardarul român a negociat recent şi cu municipalitatea din Berlin o posibilă mutare a competiţiei, dar se pare spaniolii vor bate palma cu fostul tenismen român.

Contractul dintre Ion Ţiriac şi Primăria Madridului expiră după ediţia din 2021 a turneului de tenis madrilen, una care se va desfăşura în premieră pe durata a două săptămâni. Autorităţile spaniole au acceptat condiţiile lui Ţiriac pentru prelungirea acordului pentru încă 10 ani, potrivit directorului turneului de categorie ATP/WTA 1000.

Construirea unei arene acoperite, cu un număr mai mare de locuri, care să poată găzdui meciuri inclusiv în sesiunea de seară, era principala doleanţă a lui Ion Ţiriac! Iar Primăria Madridului a fost de acord cu solicitarea miliardarului român, proiectul urmând a fi implementat în curând.

Ion Ţiriac va organiza turneul de la Madrid într-o arenă acoperită, după ce autorităţile spaniole au acceptat condiţiile românului

Feliciano Lopez, directorul Mutua Madrid Open, a făcut declaraţii foarte importante despre soarta turneului patronat de peste 10 ani de Ion Ţiriac: Proiectul pentru construirea unei noi arene a fost pus la punct, iar Consiliul Local şi-a dat acceptul. Reţineţi că este vorba de o lucrare foarte mare. Sperăm că în 2022 sau cel târziu în 2023 să putem juca pe noua arenă”.

Lopez, mâna dreaptă a lui Ţiriac, a mai adăugat că se va ajunge, cel mai probabil, la un acord pe durata a 10 ani, ce va fi anunţat în perioada următoare: În curând vom anunța oficial semnarea acordului pentru încă 10 ani! Lucrurile merg foarte bine. Există o dorință puternică din partea ambelor părți și sperăm să facem anunțul oficial până la finalul anului”, a spus Feliciano Lopez pentru Marca.

Ion Ţiriac a ameninţat că va muta turneul de la Madrid dacă nu i se vor crea condiţii mai bune, iar recent a negociat o posibilă mutare în capitala Germaniei, aşa cum ProSport a anunţat în exclusivitate. Oficialii spanioli riscau să piardă beneficii importante pe care turneul de la Caja Magica le generează în fiecare sezon.

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 02 Dec. 2020, 16:56 Actualizat: 02 Dec. 2020, 18:12 Tenis
Pe aceeași temă