3 meciuri, 2 victorii. Simona Halep trece fără emoţii testul debutului la Miami. Evoluţie de senzaţie pentru Niculescu în faţa Muguruzei: scurtele marca 'SuperMoni' au fost fantastice. Buzărnescu, învinsă în turul doi de #4 din Franţa

23 mar 2019 17946 afişări Tenis
3 meciuri, 2 victorii. Simona Halep trece fără emoţii testul debutului la Miami. Evoluţie de senzaţie pentru Niculescu în faţa Muguruzei: scurtele marca 'SuperMoni' au fost fantastice. Buzărnescu, învinsă în turul doi de #4 din Franţa
  • România a rămas cu două reprezentante în turneul Premier Mandatory de la Miami: Simona Halep şi Monica Niculescu. Mihaela Buzărnescu a jucat bine un set, dar a pierdut şi mai apoi s-a scurs iute, în duelul cu a patra jucătoare a Franţei - partidă care, în curând, ar putea cântări şi în decizia alcătuirii echipei de Fed Cup a României pentru semifinala de la Rouen.
  • Misiune îndeplinită: Simona Halep (cap de serie 2) - Taylor Townsend (96 WTA), 6-1, 6-3. A doua favorită a trecut în viteză de meciul inaugural de la Miami, învingând-o net pentru a treia oară din tot atâtea partide directe pe americanca anunţată, cândva, drept o promiţătoare speranţă a circuitului. Chiar dacă şi-a pierdut serviciul în start de set doi, Halep a făcut cam ce a vrut pe teren, câştigând 60% dintre punctele pe retur şi şi-a etalat din nou excelenta deplasare în teren. Lesia Tsurenko s-a retras înainte de debutul de la Miami, iar Halep va juca mai departe cu Polona Hercog (lucky loser), învingătoare în faţa japonezei Misaki Doi.
  • Victorie de senzaţie: Monica Niculescu (138 WTA) - Garbine Muguruza (favorită 20), 7-6(0), 4-6, 6-2. Românca a reuşit să facă o nouă victimă cu slice-ul său unic: o intervenţie a lui Călin Ciorbagiu, la 0-3 în primul set, a adus-o în meci, Monica lansându-se într-o luptă de pomină cu dubla câştigătoare de Grand Slam. După 75 de minute şi 10 break-uri împărţite simetric, Niculescu a păşit apăsat spre tiebreak, acolo unde nu i-a dat nicio şansă ibericei, cu un mix de lovituri pe tuşă, scurte şi passinguri care parcă au luat cu mâna luciditatea fostului număr unu mondial. Perioada de graţie a Monicăi s-a prelungit în setul doi, aceasta reuşind să adune nu mai puţin de 16 puncte câştigate înainte ca Muguruza să aibă vreo reacţie. Desprinderea la 2-0 nu a fost însă decisivă pentru româncă: două mingi de dublu break ratate au fost plătite scump, iberica reuşind să facă ajustările necesare pentru a reduce greşelile şi, mai agresivă şi mai bine pironită cu picioarele în teren ori pe linia de fund a acestuia, a împins partida în set decisiv, cu un forcing în final de manşă, cu finalizare la retur. La peste două ore de la primul serviciu, Niculescu a prelungit pauza de vestiare înaintea decisivului şi apoi a luat un start lansat, cu opt puncte din opt câştigate, Garbine nereuşind să aibă replică la scurtele consecutive ale româncei. Cu număr crescând de greşeli neforţate, Muguruza a cedat şi al doilea break, însă a lansat un ultim asalt la 1-5. Trei mingi de meci anulate pe serviciu i-au alimentat lupta şi în game-ul următor pe retur, însă Monica şi-a ţinut cumpătul, chiar şi după momentul bizar în care a ales soluţia unui serviciu neortodox din mână, a căzut şi a comis până la urmă dublă greşeală la minge de meci, trezindu-se brusc sub un cor dezaprobator venit din tribună. Frustrarea acumulată de iberică a fost evidentă, aceasta ajungând să dea cu racheta de pământ: două mingi ale sale în fileu au închis partida şi i-au asigurat matematic Monicăi prezenţa în turul trei, acolo unde slătineanca o va reîntâlni pe daneza Caroline Wozniacki (favorită 13 la Miami, calificată după 6-4, 6-4 cu Sasnovich). Niculescu a chinuit-o pe Wozniacki la Madrid, pe zgură, în 2017, conducând-o cu 2-0 în setul decisiv.
  • O nouă pastilă amară, greu de digerat: Mihaela Buzărnescu (cap de serie 30) - Alize Cornet (53 WTA), 6-7(7), 1-6. Aşa cum se întâmplă, de regulă, atunci când nu ai încredere, după un prim set în care a avut momente bune de joc şi în care a fost pe plus de câteva ori în final de manşă, Mihaela Buzărnescu nu a mai găsit resursele pentru a lupta contra inerţiei de a se lăsa pradă deznădejdii. Dacă primul set a fost o luptă de 80 de minute, actul doi a curs-fluviu, alimentat de greşeli ale româncei şi frustrare crescândă. Mihaela rămâne cu o singură victorie la simplu pe 2019 şi zero victorii în seria Premier Mandatory.

► GAME, SET, MECI ALIZE CORNET. 7-6(7), 6-1. Mihaela Buzărnescu nu poate menţine linia perfectă a tenisului românesc, vineri, la Miami. Bucureşteanca se mobilizează cât să salveze trei mingi de meci, dar greşelile revin şi Cornet merge mai departe, în turul trei.

► La fel ca în primul game al setului doi, Mihaela Buzărnescu pierde break de la 40-15, iar Cornet se detaşează la 4-1.

► Cornet deschide manşa secundă cu break. Se aude muzică din comple, iar Mihaela are un lucru în plus de blamat, după patimile din final de set unu. Sportiva din Franţa confirmă la serviciu, fiind mai calmă şi mai compactă în joc în acest moment.

SET CORNET, 9-7 în tiebreak. Ce puţin i-a lipsit! De la 1-4 la game-uri, la 6-5 plus serviciu. Apoi traseu inversat, în tiebreak şi un deznodământ ce ne cam stă în gât. Mihaela joacă bine primele două puncte ale tiebreak-ului, desprinzându-se la 2-0, însă de simte nedreptăţită de o decizie de la linie, îi spune centralului că a fost pe linie, dar fără Ochiul de Şoim nu poate schimba soarta punctului. După trei puncte cedate la rând, Buzărnescu joacă riscant cu reverul după serviciu şi pune mingea imparabil în colţul terenului. Cornet se lamentează şi ea, dar greşeala vine pe reverul Mihaelei, iar sportiva din Franţa îşi procură trei mingi de set. Impecabilă de două ori cu serviciul, Miki pune presiune pe Alize, se apără apoi ideal în punctul decisiv pe retur, se apropie metru cu metru de linia de fund a terenului şi o scoate în culoarul de dublu pe Cornet, care nu mai poate întoarce suficient lungul de linie.

Cornet salvează din panourile publicitare mingea de set a Mihaelei, iar românca se crispează, nu îşi pune atacul în teren de două ori la rând, iar a patra jucătoare a Franţei câştigă primul set.

BREAK şi REBREAK. Buzărnescu preia conducerea, după un game maraton. Românca mizează pe variaţie şi este răsplătită, după 20 de puncte în care s-a jucat pe contre, tare, s-a făcut ping-pong cu momentele favorabile, însă un game egal ca intensitate, dar parcă puţin mai fragmentat de greşeli, o readuce la egalitate pe Cornet şi aduce tiebreak-ul. 68 de minute şi încă nu s-a încheiat primul set.

► O jucătoare predispusă la treceri subite de la o stare emoţianală la alta, Cornet ezită pe serviciu după ce este testată de Mihaela, aflată cu un pas în teren, comite dublă greşeală şi cedează avantajul luat mai devreme. Sportiva din Heagon îşi recâştigă agresivitatea şi, după o dublă dată înapoi de Miki, beneficiază de două mingi consecutive de break. Momentul o ambiţionează pe româncă şi, paradoxal, face lucrurile mai clare pentru Mihaela, care loveşte decisiv de pe ambele părţi, intră în teren şi, cu patru puncte la rând menţine echilibrul, la 4-4.

► BREAK Cornet şi desprindere pentru franţuzoaică la 3-1. Alize este agresivă, este eficientă de pe linia de fund a terenului, iar Mihaela nu are soluţii, câtă vreme greşelile apar. Imediat, vine confirmarea pentru Cornet, cu o tură autoritară pe serviciu.

► Ajungem şi la ultimul meci şi, un lucru e evident: nu va fi la fel de rapid precum partida Simonei. Fani sunt puţini în tribună, Mihaela ratează prima minge de break a meciului şi Cornet, care a servit prima, schimbă în avantaj, 2-1, după ce a alergat-o destul de bine pe Miki şi a şi punctat la artistic, cu o scurtă utilă.


► GAME, SET, MECI SIMONA HALEP. 6-1, 6-3, în 63 de minute. A doua favorită a turneului trece fără emoţii testul debutului la Miami, cu o victorie de rutină. Constănţeanca a închis meciul cu as, fiind doar uşor testată în prima parte a setului doi, când americanca a reuşit câteva execuţii mai speciale cu reverul, îndulcind puţin imaginea generală a evoluţiei sale.

► Taylor Townsend îşi face singură autocritica la sesiunea de on-court coaching. Îşi reproşează că forţează inutil, că nu respectă planul de joc, că nu are răbdare să mai trimită o minge înapoi în teren. Antrenorul pare şi el timorat şi o încurajează să îşi ţină serviciul. Este misiune îndeplinită, după ce banda deviază puţin lungul de linie al Simonei, în out.

► Prima intervenţie a lui Daniel Dobre, la set şi 3-2 pentru Simona. "Îi dai prea mult ritm la un moment dat. Schimbi prea repede cu dreapta şi te prinde cu dreaptacross în afară. Când îţi vine pe rever mingea aia înaltă, du-te şi în spate şi dă. Atât, că în rest ai jucat foarte bine. Rămâi liniştită că ai jucat foarte bine".

Halep nu are nevoie să facă prea multe pentru a ajunge din nou într-o situaţie favorabilă. Două duble greşeli alimentează un nou break şi desprinderea la 4-2.

► Townsend egalează scorul în setul doi, pe fondul unui dialog frumos între cele două tabere din tribună. Simona s-a deconectat pentru moment şi a pierdut opt puncte la rând.

► Simona începe lin cu serviciul şi ameninţă repede pe retur. Cu returul pe tuşă, Taylor nu poate face nimic, iar varianta pe care mizează, a unor mingi cu mult lift, care să îi dea timp de respiro nu o incomodează pe Simona. Out-urile americancei sunt mari, inestetice. Uşor surprinzător, Townsend răspunde cu rebreak la zero, găsind o diagonală scurtă frumoasă.

► Halep închide primul set în 29 de minute, punându-şi evident în dificultate adversara cu retur lung, în picioare, americanca neputând să îşi facă loc pentru a lovi.

► În 25 de minute, Simona ajunge la un game de victorie în primul set. A avut nevoie să îşi folosească toate resursele în game-ul şase, pentru a anula patru mingi de break. Simona nu se descurcă foarte bine în spatele serviciului doi, însă este clar jucătoarea superioară.

► Spectatorii primesc cu aplauze primul game al lui Taylor Townsend, la 0-4.

►Taylor Townsend apelează la notiţele pentru meci. În 10 minute şi-a pierdut serviciul de două ori, o vede pe Simona alergând iute spre fileu, românca i-a anulat prompt două mingi de break şi este în căutare de soluţii.

Start cu BREAK pentru Halep. Townsend începe partida la serviciu şi are probleme: Simona punctează cu reverul, cel mai lung schimb de mingi se încheie cu eroarea americancei, iar românca încheie conturile cu winner, după un atac la fileu.

1:40 Cele patru partide programate înaintea duelului Halep - Townsend s-au încheiat, iar cele două jucătoare se pregătesc pentru a da start-joc.


► GAME, SET, MECI MONICA NICULESCU. 7-6(0), 4-6, 6-2. Sportiva noastră ia primele două puncte, Muguruza ratând atacul. O ramă a Monicăi o face pe Muguruza să puncteze pe tabelă, iar iberica prinde încredere şi egalează la 30, cu joc decis la fileu. Venită din nou în faţă, spaniola ratează mingea în plasă, iar românca are o nouă minge de meci - prima pe lansare. Monica încearcă să o surprindă pe Garbine cu un serviciu din mână, de la nivelul şoldului, ratează ţinta careului şi este huiduită de tribună. Serviciul doi este şi el ratat, după ce Monica se prăbuşeşte pe suprafaţa de joc. Eleva lui Călin Ciorbagiu repară însă stricăciunile cu o minge pe tuşă, pe care Garbine nu o poate returna - de spaniola ajunge să dea cu racheta de pământ. O nouă minge trimisă în fileu de Muguruza îi aduce victoria româncei, care ridică braţele în aer, epuizată.

► Muguruza arată, o dată în plus, că este o mare luptătoare. Reuşeşte câteva raliuri frumoase, o acompaniază superb pe Monica, îi salvează trei mingi de meci şi prelungeşte partida. Monica va servi la 5-2, după două ore şi 47 de minute de la startul partidei.

► Super-Moni salvează din şpagat minge de break, apoi se distanţează la 5-1!

Dublu break Monica Niculescu. Garbine Muguruza greşeşte consecutiv, cedează tura pe lansare pe dublă greşeală, iar Monica este la două game-uri de linia de finiş, la 4-1. Monica i=a dereglat jocul, pur şi simplu.

► Muguruza întrerupe şi seria de puncte câştigate a Monicăi, şi cea de game-uri, înainte de prima vizită la scaune.

► 8-0 în start de set doi pentru Monica. Eleva lui Călin Ciorbagiu începe game-ul pe serviciu - cum altfel? - cu o scurtă. Garbine aleargă şi returnează bine, în diagonală scurtă, dar vine passingul slătinencei, pe linie. Niculescu o atrage din nou la fileu pe spaniolă - dar de această dată o pasează elegant pentru 30-0. Al şaptelea punct al setului este câştigat tot graţie unei scurte de Monica. Punctul decisiv este adus de o combinaţie serviciu-voleu. Opt puncte la rând pentru Monica Niculescu!

BREAK la zero în start de set decisiv pentru Monica. Muguruza încheie cu o ratare în fileu cum nu a avut în final de set doi, fiind surprinsă pe înaintare de slice-ul româncei.

SET Muguruza, 6-4. Românca îşi pierde din nou tura pe lansare, iar de această dată nu mai este loc pentru "corectură". Monica pleacă într-o pauză de vestiare prelungită. Partida a depăşit două ore, iar consumul de energie a fost mare de tot.

► Monica Niculescu salvează setul secund, cu un nou break.

► De această dată, intervenţia lui Călin Ciorbagiu nu mai este decisivă: Muguruza reuşeşte break-ul la reluare şi va servi la 5-3.

► Monica Niculescu îşi adjudecă un game importantissim, salvând trei mingi de break. 3-3.

► Muguruza egalează, mişcându-se bine la fileu de această dată şi, după încă o minge de break salvată, trece în faţă pe tabelă, 3-2.

Şanse de dublu break ratate de Monica Niculescu. Sportiva noastră are 15-40 pe serviciul advers, însă Muguruza strânge rândurile şi salvează game-ul, stăvilind tăvălugul Niculescu.

► Monica Niculescu este incredibilă! Două game-uri albe în start de set doi. Break alb, apoi tură la zero pe serviciu. Cum românca a câştigat ultimele 8 puncte ale setului întâi, consemnăm o serie de 16 puncte adjudecate la rând de Monica.

SET NICULESCU, 7-0 în tiebreak. Românca începe cu punct câştigat pe serviciu, apoi Muguruza vine parcă prea montată pentru a recupera scurta ezitantă a Monicăi şi îngroapă mingea în plasa fileului, ducând-o pe slătineancă la 2-0. Niculescu reuşeşte să impună ritmul şi pe al doilea punct jucat contra serviciului, trimite pe tuşă, iar apoi pune o nouă scurtă pe care Garbine o returnează, doar pentru a fi apoi pasată. Monica smulge erori pe cele puncte jucate cu serviciul, pentru 5-0, iar apoi schimbă terenul fără punct pierdut, după ce este atacată la fileu, cu garda jos şi pasează în doi timpi, din nou inspirat. Garbine e în corzi şi cedează tiebreak-ul la zero, după 72 de minute.

TIEBREAK, după 67 de minute de luptă şi 10 break-uri. Monica răspunde cu un nou break, la 15. Muguruza a riscat o dată inspirat, dar a trimis şi prea lung.

►Muguruza serveşte încă o dată pentru câştigarea primului set, la 6-5. Niculescu are minge de 6-5, dar comite dublă greşeală. Muguruza se încurajează după un slice trimis lung de Monica şi, returnând bine, câştigă al patrulea punct consecutiv şi, în consecinţă, şi break-ul.

SET salvat de Niculescu! 5-5. Spaniola ajunge la 30-0 performând în defensivă, alergând din tuşă în tuşă. Monica egalează însă, după ce adversara declanşează două atacuri neconcretizate. Monica îşi procură minge de break conducând un punct superb, pornit cu duel pe diagonală de rever: românca a schimbat spre dreapta adversă, apoi imediat înapoi pe rever şi, avansând la plasă, a finalizat cu un excelent voleu executat de sus. Rebreak-ul vine, după o scurtă nereturnată de Muguruza.

BREAK Muguruza! Seria de break-uri consecutive urcă la patru. Monica a salvat în primă fază, cu un serviciu cu mult efect, dar spaniola face diferenţa cu reverul şi trece din nou în avantaj, 5-4, urmând să servească pentru câştigarea primului set.

REBREAK!  Monica Niculescu insistă inspirat cu scurta, iar Garbine cedează tura pe serviciu cu o greşeală de pe centrul terenului. 6 break-uri în 8 game-uri.

Din nou, break pentru Muguruza. Monica riscă pe  mingea de break, atacă la fileu după ce a servit la teu, dar iberica găseşte passing-ul, trimiţând mingea exact în colţul terenului.

► CE REVENIRE! Monica pune din nou presiune pe Muguruza: câştigă un prim punct contra serviciului jucând extrem de lunmg cu slice-ul, aproape de tuşă, apoi mingea spre corpul ibericei o înghesuie şi o face să greşească pe Garbine. Vin două mingi de break după o scurtă, iar slătineanca trimite câştigător spre reverul celei mai bune jucătoare a Spaniei, pentru a egala scorul pe tabelă, 3-3.

►OCC câştigător! Intervenţia lui Călin Ciorbagiu are exact efectul dorit. Monica reia partida cu break. Trebuie spus că vântul este şi el un factor la Miami în acest moment. Românca pune şi al doilea game în cont, fiind mai sigură decât iberica în execuţii, însă fostul lider mondial are încă avantaj de un break.

DUBLU BREAK Muguruza. Monica cedează din nou pe serviciu, greşind sub presiunea ibericei. Îl cheamă imediat pe Călin Ciorbagiu, care nu o menajează deloc. "Joci foarte bine. Afişează mai multă încredere! Ai avut atâtea şanse, dar ai ales să pui stop în cele mai proaste momente. Nu aşa. E o fată cu probleme", a transmis antrenorul. Într-adevăr, Monica a avut trei mingi de game per total, dar nu a punctat înainte de prima vizită la scaune.

► Muguruza câştigă primele două game-uri ale meciului, chiar dacă de fiecare dată Monica a avut şansa ei. Garbine, cu dublă greşeală şi un smash ratat are emoţii, însă Niculescu nu poate fructifica.

Monica Niculescu începe partida la serviciu. Garbine Muguruza ste agresivă din start şi pune presiune pe lansarea Monicăi, fiind promptă în a rămâne măcar la linia de fund a terenului. După două mingi de game ratate şi trei egalităţi, slătineanca cedează break, la o tentativă eşuată de scurtă.

20:00 Două meciuri-bliţ pe arena Butch Buchholz: Arina Sabalenka a părăsit competiţia în doar 70 de minute, iar Mischa Zverev a fost trimis mai repede la aeroport, de Basilashvili, în 66 de minute. Astfel, Monica Niculescu şi Garbine Muguruza sunt aşteptate pe teren.

Spaniola şi-a făcut încălzirea la Miami cu o legendă a Barcelonei - Carles Puyol.


Toate cele trei românce rămase în cursă pentru trofeul de la Miami dispută, vineri seară, partidele din turul secund. În cazul Simonei Halep şi al Mihaelei Buzărnescu asistăm la debutul lor în competiţie, în timp ce Monica Niculescu revine pe teren după trei victorii adunate în calificări şi turul I pentru un duel tare cu spaniola Garbine Muguruza (campioană în 2016 la Roland Garros şi în 2017 la Wimbledon).

Simona Halep (#2) - Taylor Townsend (96 WTA). Meci de încălzire pentru 'Simo'?

Simona Halep intră în competiţie în faţa unei rivale familiare, care nu i-a pus probleme în precedentele două partide directe, în principal prin prisma diferenţei majore în ceea ce înseamnă acoperirea terenului. Constănţeanca a câştigat cu lejeritate în faţa lui Taylor Townsend, 6-4, 6-1, la Cincinnati 2017 şi 6-3, 6-1 la Roland Garros 2018, iar americanca în vârstă de 22 de ani nu se poate lăuda în acest moment cu vreun salt calitativ spectaculos, fiind prinsă în turnee de rang inferior şi reuşind abia la Miami prima sa victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA pe 2019.

Învinsă în optimi la Indian Wells, Simona a avut timp pentru câteva antrenamente în plus alături de Daniel Dobre, antrenorul care i s-a alăturat pentru întrecerea de la Miami. Duelul cu stângacea de 1,70 m va avea şi rol de acomodare şi de setare a reperelor în noua locaţie a turneului (până anul trecut s-a jucat la Key Biscane). A treia jucătoare a lumii, cotată cu şansa a doua la trofeu, a fost evazivă în discuţia despre teren: "Nu mă întrebaţi despre viteza suprafeţei de joc, pentru că nu mi-am dat seama. Până şi culoarea a fost diferită, mai strălucitoare, nici nu am văzut mingea prea bine la primele antrenamente. M-am obişnuit însă între timp, e ok".

Chiar dacă înfruntă o reprezentantă a gazdelor, Simona Halep nu a prins loc pe terenul principal, însă este aşteptat din nou să fie susţinută de numeroşi fani români.

  • Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Miami: semifinală.

Mihaela Buzărnescu (#30) - Alize Cornet (53 WTA). Meci crucial pentru "Miki" în ecuaţia Fed Cup?

După ce am văzut mai multe episoade ale rivalităţii România - Cehia în afara confruntării propriu-zise din Fed Cup, avem parte acum de un meci cu iz de repetiţie generală înainte de semifinala Franţa - România, programată în weekendul 20-21 aprilie, între două sportive care, pentru moment, sunt, pe hârtie, rachetele numărul doi pentru cele două naţiuni, prin prisma poziţiilor în clasamentul general. Din alt punct de vedere însă, ambele jucătoare par aproape de a-şi pierde statutul de titulară şi ar putea fi rezerve la startul partidelor de la Rouen.

Florin Segărceanu a vorbit, deja, despre posibilitatea ca Irina Begu să intre la simplu, iar acest lucru este susţinut de faptul că Mihaela nu are, până la această oră, decât un singur meci câştigat în 2019, iar prestaţia sa în cele două meciuri contra Cehiei a fost modestă contra Siniakovei şi bunicică, dar nu suficientă pentru a câştiga set - contra Pliskovei.

De partea cealaltă, Cornet simte în clasament răsuflarea lui Parmentier (aflată cu două poziţii mai jos), având bilanţ de 4 victorii şi 5 înfrângeri de la jumătatea lunii ianuarie încoace. Chiar dacă Alize a secondat-o bine pe Garcia în duelul cu Belgia, aducând un punct echipei sale, sportiva în vârstă de 29 de ani ar putea pierde locul de rachetă numărul doi chiar şi în faţa celei care este, în prezent, a patra franţuzoaică în clasament - Kristina Mladenovic, cea care tocmai şi-a angajat un nou antrenor cunoscut pentru felul în care îşi pune amprenta asupra eleveor sale - Sascha Bajin şi care a fost destul de supărată după ce nu a fost folosită de Julien Bennetteau în precedenta confruntare.

  • Mihaela Buzărnescu este în cautarea primei sale victorii în turneele de categorie Premier Mandatory. Cornet nu a învins niciodată o favorită la Miami, dar are o optime de finală jucată în 2013.

Monica Niculescu (138 WTA) - Garbine Muguruza (#20). Moni-minune pe terenul pe care Andreescu a supravieţuit unui meci thriller cu Begu?

Monica Niculescu are în faţă o adversară de top, care însă a ratat câte un meci la ultimele două turnee: a fost învinsă într-o oră de Svitolina, la Dubai, şi în 53 de minute de Andreescu, la Indian Wells. Evident, jucătoarea noastră are un stil total diferit de joc, însă nu puţine au fost super-campioanele care au fost încurcate de mingile mereu tăiate ale elevei lui Călin Ciorbagiu.

Muguruza nu s-a clintit în precedentul meci direct, însă, pe arena Butch Buchholz pe care Bianca Andreescu a întors dramatic în faţa Irinei Begu, rămâne de văzut ce se va întâmpla.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.