"România este 'cenuşăreasa' care ajunge în elită". Un altfel de comentariu despre puterea de a te bate de la egal la egal, în tenisul de masă, cu echipele asiatice. Beatrice Romanescu explică ce nu se vede la TV

2 mai 2018 3023 afişări Tenis de masa
"România este 'cenuşăreasa' care ajunge în elită". Un altfel de comentariu despre puterea de a te bate de la egal la egal, în tenisul de masă, cu echipele asiatice. Beatrice Romanescu explică ce nu se vede la TV

Beatrice Romanescu, managerul Federaţiei Române de Tenis de Masă, a explicat care e adevărata dimensiune a performanţei naţionalei feminine la CM de la Halmstad. Elevele lui Viorel Filimon s-au calificat ieri între primele opt selecţionate ale lumii, iar în lupta pentru semifinale dau peste Hong Kong, joi, de la ora 17:00.

'Fenomenul România. E oare un fenomen?
Nu! E rezultatul muncii şi efortului susţinut în mai bine de o decadă.
Da! E fenomenală această performanţă, dacă ne gândim la resursele relativ modeste şi la atenţia relativ puţină acordată acestui sport în România.
 
România este “cenuşăreasa” care ajunge în lumea elitei sportive, unde străluceşte lângă echipele "regine" ale lumii.  
Este echipa care mai întâi a fisurat zidul chinezesc la europene, învingând pe rând toate echipele Europei, iar acum zdruncină previziunile tuturor şi se alătură Chinei, Japoniei şi Coreei de Sud în careul de aşi al tenisului de masă mondial.
 


 
ELIZA SAMARA, DANIELA DODEAN-MONTEIRO, BERNADETTE SZOCS, IRINA CIOBANU şi ADINA DIACONU, ALĂTURI DE VIOREL FILIMON, SUNT EROII NOŞTRI.
LE MULŢUMIM DIN SUFLET!
 
Nu avem acum timp să comparăm bugete, infrastructură, venituri sau orice alte aspecte care stau la baza sportului de înaltă performanţă în ziua de azi.
Si nici pentru filozofii despre cum România tot timpul se simte nevoită să demonstreze ceva lumii.
ACEST MOMENT MERITĂ PUR şi SIMPLU TRĂIT: BUCURIE în STARE PURĂ şi O PROFUNDĂ SENZAŢIE DE ÎMPLINIRE.
 
Până una alta, campionatele sunt în plină desfăşurare.
Ţinta în acest moment e un loc pe podium la aceste mondiale, care ne-ar apropia de medalia olimpică.
 
Să le ţinem pumnii băieţilor noştri, Ovidiu Ionescu, Adrian Crişan Hunor Szocs , Cristi Pletea şi Rareş Şipoş, conduşi de Andrei Filimon, care astăzi îşi vor juca şansa calificării în primele 12 echipe din lume, într-un meci direct cu Hong Kong, după victoriile spectaculoase în faţa Sloveniei (3-0) şi Egiptului (3-0).

Hai, România!"
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.