Reacţiile fetelor după succesul memorabil în faţa Poloniei şi calificarea în finala CE de tenis de masă din Nantes

7 sep 2019 3687 afişări Tenis de masa
Reacţiile fetelor după succesul memorabil în faţa Poloniei şi calificarea în finala CE de tenis de masă din Nantes Foto Remy Gros

România s-a calificat sâmbătă dimineaţa în finala CE de tenis de masă din Nantes şi îşi continuă cursă de apărare a aurului continental. Elevele lui Viorel Filimon au învins în Sala Metropolitană formaţia Poloniei, scor 3:1, şi vor întâlni mâine, de la 14:00, live pe Look Sport şi Eurosport, câştigătoarea partidei Ungaria - Portugalia, programată azi. Marea rivală a tricolorelor, Germania, cu trei jucătoare de origine chineză în lot, a fost eliminată în sferturi de reprezentativa Portugaliei.

Învingătoare în meciul de debut cu Natalia Partyhka şi în partida de închidere, a patra, cu Li Qian, Eliza Samara a sintetizat: "Aveam nevoie de două meciuri foarte bune, cel de debut şi cel de încheiere. Ştiam că Partyka joacă foarte bine, m-a bătut în Liga Campionilor, aşa că am fost nevoită să mă exprim la cel mai înalt nivel".

Dana Dodean s-a înclinat în meciul secund al disputei cu Polonia, 0-3 cu Li Qian, o jucătoare cu un stil defensiv care se concentrează să pună toate mingile pe masă. "Mai jucasem cu ea şi am bătut-o, dar azi nu mi-a mers jocul. Ea a schimbat tactica şi a fost relaxată în setul al treilea, având două seturi în faţă. Poate că ar fi trebuit să schimb tactica de la început, dar, în cele din urmă, sunt foarte fericită pentru victoria noastră şi accederea în lupta pentru aur", a spus jucătoarea din Arad.

Încheierea vine de la Bernadette Szocs: "Ştiam că am o întâlnire crucială cu Natalia Bajor, al treilea meci al confruntării (n.r. - scorul la general era 1-1). Am dat tot ceea ce am mai bun în mine pentru a câştiga şi a duce alături de colegele mele echipa în finală. Sunt foarte fericită şi sper că ne vom apăra mâine titlul continental".

Antrenorul Viorel Filimon are la Nantes un lot format din Eliza Samara, Dana Dodean, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu. Obiectivul impus de preşedintele FRTM, Cristi Romanescu, e atingerea locului 1 şi, implicat, păstrarea aurului european pe echipe.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.