Preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu, anunţă obiectivul pentru Rio: "Atacăm medalii, la două probe putem ajunge pe podium". Cine sunt sportivii calificaţi la JO

23 dec 2015 889 afişări Tenis de masa
Preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu, anunţă obiectivul pentru Rio: "Atacăm medalii, la două probe putem ajunge pe podium". Cine sunt sportivii calificaţi la JO

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a vorbit pentru Agerpres despre performanţele din anul preolimpic şi despre tot ce îi aşteptă în 2016. Fostul jucător a precizat pentru sursa citată că nu se gândeşte deocamdată la asimilarea unor sportivi asiatici, aşa cum se întâmplă peste tot în Europa. 'Nu, în perioada următoare, România nu-şi propune aşa ceva, avem copii deosebiţi, tehnicieni deosebiţi, n-avem de ce să importăm valoare, valoarea o facem noi şi ştim să o facem, doar că ne mai trebuie câteva lucruri, gen finanţare, sprijin şi un pic de infrastructură''. Romanescu a precizat că România are trei jucătoare ca şi calificate la Jocurile Olimpice de la Rio, existând perspective şi pentru doi băieţi: ''Pentru 2016 suntem calificaţi la Olimpiadă, dacă nu intervin lucruri neprevăzute, cu trei jucătoare, Elizabeta Samara, Daniela Dodean şi Bernadette Szocs, iar Crişan (Adrian Crişan. n. red.) a obţinut rezultate care face să fie aproape calificat la Olimpiadă, iar Ovidiu Ionescu are şanse să intre şi el, în condiţiile în care numărul maxim de sportive admişi la această probă este de doar şase jucători''.

Preşedintele FRTM susţine, potrivit Agerpres, că România ar putea cuceri o medalie la JO.  ''Cel puţin o medalie, tenisul de masă nu a luat încă nicio medalie până la Olimpiada de la Rio. În 2016, la Olimpiadă atacăm medalii, cel puţin acesta este obiectivul nostru de performanţă, şi avem două probe la care putem ajunge pe podium, proba pe echipe la fete şi simplu fetele, chiar şi Crişan arată că poate să facă o figură frumoasă la acest nivel''.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.