Ovidiu Ionescu e în finala Campionatului Mondial de tenis de masă, alături de Alvaro Robles! Cei doi au câştigat semifinala la dublu masculin, după un meci dramatic

26 apr 2019 7186 afişări Tenis de masa
Ovidiu Ionescu e în finala Campionatului Mondial de tenis de masă, alături de Alvaro Robles! Cei doi au câştigat semifinala la dublu masculin, după un meci dramatic

Semifinala: Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles (Spania)- Tiago Apolonia/Joao Monteiro (Portugalia) 4-3

23:03 Ovidiu Ionescu şi Alvaro Robles sunt în finala CM din Ungaria, după 11-8 în ultimul set.


23:00 8-7 pentru portughezi. 


22:54 Meci extrem de strâns: 4-2 în decisiv pentru portughezi.


22:50 3-3 la seturi! Se intră în decisiv.


22:47 7-7!


22:44 3-3 în ultimul set. 


22:39 11-7 în setul cu numărul cinci, iar Ovidiu şi Alvaro sunt la un set de marea finală.


22:37 8-7 pentru Ovidiu Ionescu şi partenerul său.


22:34 Perechea Ionescu/Robles întoarce scorul: 4-3.


22:32 Portughezii conduc cu 3-1 în setul cu numărul cinci.


22:29 11-7 şi scorul devine 2-2.


22:28 Ovidiu şi Alvaro conduc cu 10-6 în setul al patrulea.


22:22 12-10 pentru portughezi, iar scorul devine 2-1 la seturi pentru adversari. 


22:18 8-8 în setul al treilea.


22:16 Ovidiu şi Alvaro egalează: 6-6.


22:14 Apolonia şi Monteiro încep puternic şi setul al treilea şi conduc cu 5-1.


22:11 1-1 la seturi, după ce lusitanii au câştigat cu 11-3.


22:09 Portughezii revin în setul secund şi conduc cu 7-1.


22:06 1-0 la seturi pentru perechea româno-spaniolă, după 11-6.


22:04 Ovidiu Ionescu şi Alvaro Robles conduc cu 8-4 în primul set


22:00 A început meciul. 

Ovidiu Ionescu şi spaniolul Alvaro Robles joacă de la ora 22:00 pentru un loc în finala Campionatului Mondial din Ungaria, în proba de dublu masculin. Adversari le vor fi portughezii Tiago Apolonia şi Joao Monteiro, ultimul fiind chiar şotul juătoarea de tenis de masă Daniela Dodean Monteiro. 

O altă veste bună a venit din Ungaria. Federaţia Română de Tenis de Masă a anunţat că România a obţinut găzduirea Campionatului European pe echipe din 2021. 


IONESCU/ROBLES - KARLSSON/FALCK 4-0 (11-5, 11-7, 13-11, 11-9), în sferturile probei de dublu din cadrul CM de tenis de masă din Budapesta

România şi-a asigurat medalia de bronz la Mondialul de tenis de masă din Budapesta, în proba de dublu, după ce Ovidiu Ionescu a acces în semifinale alături de colegul său, spaniolul Alvaro Robles, într-un meci jucat joi seara, la HungExpo. În semifinale, tandemul româno-spaniol va întâlni vineri perechea portugheză Tiago Apolonia - Joao Monteiro, soţul Danielei Dodean Monteiro. Finala mică nu se joacă la CM, astfel că Ionescu are medalia de bronz în buzunar.

UPDATE 4-0 Ionescu şi Robles închid meciul după un set câştigat cu greu, scor 11-9, şi se califică în semifinalele probei de dublu din cadrul Mondialului de tenis de masă din Budapesta.

UPDATE 3-0 la seturi după cel mai dificil act al partidei din sferturile de finală. S-a ajuns la 11, Ovidiu Ionescu a schimbat tabela cu un forehand nimicitor, iar Robles a închis setul cu o lovitură de dreapta care i-a ţintuit pe nordici departe de masă. Atitudinea e de partea lui Ionescu şi Robles, cei doi mai au un set până la calificarea în semifinalele probei de dublu.

UPDATE La 9-8 pentru tandemul româno-spaniol, antrenorul nordicilor solicită time-out. Jocul nordicilor pare mai solid, iar schimburile de mingi sunt şi mai intense. Se joacă mult cu mingi scurte şi se aşteaptă momentul optim pentru a se tranşa raliul.

UPDATE 2-0 Consecvenţi pe jocul lor de aşteptare a greşelii adversarilor, Ovi şi Alvaro nu atacă hazardat şi lovesc variat. Nordicii par că nu găsesc soluţii şi Ovidiu fructifică perfect mingile după retururile bine calibrate ale spaniolului cu care joacă dublu de peste un an. Robles e stângaci, Ionescu joacă cu dreapta, astfel încât cei doi se completează şi mai bine. Apare o crispare în jocul suedezior şi setul se încheie perfect pentru noi: 11-7, 2-0 la general.

UPDATE 1-0 pentru Ovidiu şi Alvaro după primul set. Se joacă pe sistemul 4 din 7. Precişi şi cu un joc agresiv, bine contruit, Ionescu şi Robles şi-au pus în dificultate adversarii cu mingi înşelătoare, care le-au adus gradual avantajul. Susţinuţi în colţul ţarcului de joc de antrenorul Andrei Filimon, Ovi şi colegul său spaniol şi-au ridicat nivelul mental după fiecare punct. Sunt aproximativ 3.000 de spectatori în sala din Budapesta, iar aproape 50 de români au declanşat o acustică infernală.

UPDATE 19:00 A început partida!

UPDATE 18:30 SECRETELE LUI OVIDIU Urmăreşte mai jos o emisiune ProSport LIVE Special cu Ovidiu Ionescu, după ce sportivul din Buzău a cucerit medalia de argint la simplu, în Alicante, toamna trecută, la Campionatul European de tenis de masă

UPDATE 18:15 ŞOC ÎN TURNEU Superstarul german Timo Boll s-a retras azi din competiţie din cauza unei răceli puternice şi nu mai poate juca în sferturi, la dublu, alături de colegul său Patrick Franziska. Cei doi urmau să întâlnească perechea portugheză Apolonia / Monteiro, iar câştigătorii aveau să joace, în semifinale, cu învingătorii partidei în care e implicat Ovidiu Ionescu, de la ora 19:00, ora României. Joao Monteiro, soţul Danielei Dodean, şi colegul său şi-au asigurat astfel bronzul în proba de dublu.

UPDATE 18:00 OPINIA SPECIALISTEI Beatrice Romanescu explică pentru ProSport cum se pot impune Ovidiu şi Alvaro Robles. "Au o şansă unică, de care trebuie să profite azi. Cheia meciului cu suedezii? Returul de serviciu fantastic pe care Robles îl execută într-un stil inconfundabil şi mobilizarea lui Ovidiu de a fi ofensiv, eficient, bine plasat. Şi, bineînţeles, schimbul-scurt reuşit", spune Beatrice Romanescu.


Ovidiu Ionescu (30 de ani) şi partenerul său, spaniolul Alvaro Robles, vor juca în această seară, de la ora 19:00, ora României, sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul Campionatului Mondial de tenis de masă din Budapesta, găzduit de complexul Hungexpo. 

De partea cealaltă a fileului vor sta suedezii Kristian Karlsson şi Mattias Flack, unul dintre cele mai valoroase duouri din Europa. Accederea în penultimul act al Mondialul dominat de sportivii asiatici echivalează cu medalia de bronz asigurată pentru tandemul româno-spaniol. Ovidiu Ionescu e ultimul tricolor din lotul lui Cristi Romanescu rămas în cursa pentru medalii la competiţia din Budapesta care se va încheia duminică. Sportivul din Buzău confirmă astfel forma excelentă pe care o traversează din 2018, an în care a devenit vicecampion european la simplu, la turneul din octombrie desfăşurat la Alicante. 

Ionescu şi Robles joacă împreună de peste un an. La Budapesta, în sferturi, aseară, jucătorul din Buzău şi colegul său spaniol au trecut, scor 4-1, de tanedemul Liam Pitchfod (MBR) / Joanthan Groth (DAN). Dacă intră în semifinale, Ionescu şi Robles vor juca mâine cu învingătorii partidei TImo Boll / Patrick Franziska (GER) / Tiago Apolonia / Joao Monteiro (POR). 

România a deplasat la Budapesta, la CM dedicat probelor de simplu, dublu şi dublu mixt, nouă sportivi: Eliza Samara, Dana Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Cristian Pletea şi Rareş Sipoş (antrenori coordonatori Viorel Filimon la feminin şi Andrei Filimon la masculin). Ionescu e ultima speranţă la o medalie a delegaţiei României.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.