Ovidiu Ionescu e în finala Campionatului Mondial de tenis de masă, alături de Alvaro Robles! Cei doi au câștigat semifinala la dublu masculin, după un meci dramatic

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Andru Nenciu
Ovidiu Ionescu e în finala Campionatului Mondial de tenis de masă, alături de Alvaro Robles! Cei doi au câștigat semifinala la dublu masculin, după un meci dramatic
  • Publicat:
  • Actualizat:

Semifinala: Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles (Spania)- Tiago Apolonia/Joao Monteiro (Portugalia) 4-3

23:03 Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles sunt în finala CM din Ungaria, după 11-8 în ultimul set.


23:00 8-7 pentru portughezi. 


22:54 Meci extrem de strâns: 4-2 în decisiv pentru portughezi.


22:50 3-3 la seturi! Se intră în decisiv.


22:47 7-7!


22:44 3-3 în ultimul set. 


22:39 11-7 în setul cu numărul cinci, iar Ovidiu și Alvaro sunt la un set de marea finală.


22:37 8-7 pentru Ovidiu Ionescu și partenerul său.


22:34 Perechea Ionescu/Robles întoarce scorul: 4-3.


22:32 Portughezii conduc cu 3-1 în setul cu numărul cinci.


22:29 11-7 și scorul devine 2-2.


22:28 Ovidiu și Alvaro conduc cu 10-6 în setul al patrulea.


22:22 12-10 pentru portughezi, iar scorul devine 2-1 la seturi pentru adversari. 


22:18 8-8 în setul al treilea.


22:16 Ovidiu și Alvaro egalează: 6-6.


22:14 Apolonia și Monteiro încep puternic și setul al treilea și conduc cu 5-1.


22:11 1-1 la seturi, după ce lusitanii au câștigat cu 11-3.


22:09 Portughezii revin în setul secund și conduc cu 7-1.


22:06 1-0 la seturi pentru perechea româno-spaniolă, după 11-6.


22:04 Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles conduc cu 8-4 în primul set


22:00 A început meciul. 

Ovidiu Ionescu și spaniolul Alvaro Robles joacă de la ora 22:00 pentru un loc în finala Campionatului Mondial din Ungaria, în proba de dublu masculin. Adversari le vor fi portughezii Tiago Apolonia și Joao Monteiro, ultimul fiind chiar șotul juătoarea de tenis de masă Daniela Dodean Monteiro. 

O altă veste bună a venit din Ungaria. Federația Română de Tenis de Masă a anunțat că România a obținut găzduirea Campionatului European pe echipe din 2021. 


IONESCU/ROBLES – KARLSSON/FALCK 4-0 (11-5, 11-7, 13-11, 11-9), în sferturile probei de dublu din cadrul CM de tenis de masă din Budapesta

România și-a asigurat medalia de bronz la Mondialul de tenis de masă din Budapesta, în proba de dublu, după ce Ovidiu Ionescu a acces în semifinale alături de colegul său, spaniolul Alvaro Robles, într-un meci jucat joi seara, la HungExpo. În semifinale, tandemul româno-spaniol va întâlni vineri perechea portugheză Tiago Apolonia – Joao Monteiro, soțul Danielei Dodean Monteiro. Finala mică nu se joacă la CM, astfel că Ionescu are medalia de bronz în buzunar.

UPDATE 4-0 Ionescu și Robles închid meciul după un set câștigat cu greu, scor 11-9, și se califică în semifinalele probei de dublu din cadrul Mondialului de tenis de masă din Budapesta.

UPDATE 3-0 la seturi după cel mai dificil act al partidei din sferturile de finală. S-a ajuns la 11, Ovidiu Ionescu a schimbat tabela cu un forehand nimicitor, iar Robles a închis setul cu o lovitură de dreapta care i-a țintuit pe nordici departe de masă. Atitudinea e de partea lui Ionescu și Robles, cei doi mai au un set până la calificarea în semifinalele probei de dublu.

UPDATE La 9-8 pentru tandemul româno-spaniol, antrenorul nordicilor solicită time-out. Jocul nordicilor pare mai solid, iar schimburile de mingi sunt și mai intense. Se joacă mult cu mingi scurte și se așteaptă momentul optim pentru a se tranșa raliul.

UPDATE 2-0 Consecvenți pe jocul lor de așteptare a greșelii adversarilor, Ovi și Alvaro nu atacă hazardat și lovesc variat. Nordicii par că nu găsesc soluții și Ovidiu fructifică perfect mingile după retururile bine calibrate ale spaniolului cu care joacă dublu de peste un an. Robles e stângaci, Ionescu joacă cu dreapta, astfel încât cei doi se completează și mai bine. Apare o crispare în jocul suedezior și setul se încheie perfect pentru noi: 11-7, 2-0 la general.

UPDATE 1-0 pentru Ovidiu și Alvaro după primul set. Se joacă pe sistemul 4 din 7. Preciși și cu un joc agresiv, bine contruit, Ionescu și Robles și-au pus în dificultate adversarii cu mingi înșelătoare, care le-au adus gradual avantajul. Susținuți în colțul țarcului de joc de antrenorul Andrei Filimon, Ovi și colegul său spaniol și-au ridicat nivelul mental după fiecare punct. Sunt aproximativ 3.000 de spectatori în sala din Budapesta, iar aproape 50 de români au declanșat o acustică infernală.

UPDATE 19:00 A început partida!

UPDATE 18:30 SECRETELE LUI OVIDIU Urmărește mai jos o emisiune ProSport LIVE Special cu Ovidiu Ionescu, după ce sportivul din Buzău a cucerit medalia de argint la simplu, în Alicante, toamna trecută, la Campionatul European de tenis de masă

UPDATE 18:15 ȘOC ÎN TURNEU Superstarul german Timo Boll s-a retras azi din competiție din cauza unei răceli puternice și nu mai poate juca în sferturi, la dublu, alături de colegul său Patrick Franziska. Cei doi urmau să întâlnească perechea portugheză Apolonia / Monteiro, iar câștigătorii aveau să joace, în semifinale, cu învingătorii partidei în care e implicat Ovidiu Ionescu, de la ora 19:00, ora României. Joao Monteiro, soțul Danielei Dodean, și colegul său și-au asigurat astfel bronzul în proba de dublu.

UPDATE 18:00 OPINIA SPECIALISTEI Beatrice Romanescu explică pentru ProSport cum se pot impune Ovidiu și Alvaro Robles. „Au o șansă unică, de care trebuie să profite azi. Cheia meciului cu suedezii? Returul de serviciu fantastic pe care Robles îl execută într-un stil inconfundabil și mobilizarea lui Ovidiu de a fi ofensiv, eficient, bine plasat. Și, bineînțeles, schimbul-scurt reușit”, spune Beatrice Romanescu.


Ovidiu Ionescu (30 de ani) și partenerul său, spaniolul Alvaro Robles, vor juca în această seară, de la ora 19:00, ora României, sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul Campionatului Mondial de tenis de masă din Budapesta, găzduit de complexul Hungexpo. 

De partea cealaltă a fileului vor sta suedezii Kristian Karlsson și Mattias Flack, unul dintre cele mai valoroase duouri din Europa. Accederea în penultimul act al Mondialul dominat de sportivii asiatici echivalează cu medalia de bronz asigurată pentru tandemul româno-spaniol. Ovidiu Ionescu e ultimul tricolor din lotul lui Cristi Romanescu rămas în cursa pentru medalii la competiția din Budapesta care se va încheia duminică. Sportivul din Buzău confirmă astfel forma excelentă pe care o traversează din 2018, an în care a devenit vicecampion european la simplu, la turneul din octombrie desfășurat la Alicante. 

Ionescu și Robles joacă împreună de peste un an. La Budapesta, în sferturi, aseară, jucătorul din Buzău și colegul său spaniol au trecut, scor 4-1, de tanedemul Liam Pitchfod (MBR) / Joanthan Groth (DAN). Dacă intră în semifinale, Ionescu și Robles vor juca mâine cu învingătorii partidei TImo Boll / Patrick Franziska (GER) / Tiago Apolonia / Joao Monteiro (POR). 

România a deplasat la Budapesta, la CM dedicat probelor de simplu, dublu și dublu mixt, nouă sportivi: Eliza Samara, Dana Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Cristian Pletea și Rareș Sipoș (antrenori coordonatori Viorel Filimon la feminin și Andrei Filimon la masculin). Ionescu e ultima speranță la o medalie a delegației României.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup