Gest de suflet al campioanei Dana Dodean şi al soţului său, Joao Monteiro, pentru un tânăr arădean care suferă de o boală rară. Andrei, absolvent de Turism şi Ştiinţe Juridice, a suferit până acum trei intervenţii la baza craniului

28 apr 2018 618 afişări Tenis de masa
Gest de suflet al campioanei Dana Dodean şi al soţului său, Joao Monteiro, pentru un tânăr arădean care suferă de o boală rară. Andrei, absolvent de Turism şi Ştiinţe Juridice, a suferit până acum trei intervenţii la baza craniului

Multipla campioană europeană la tenis de masă, Daniela Dodean, a făcut un gest de suflet pentrun un tânăr din Arad, Andrei, care suferă de o boală rară, Tumora Cordom, localizată la baza craniului. Andrei a suferit până acum trei intervenţii chirurgicale complicate şi are nevoie de un tratamente care se ridică la suma de 45.000 de euro.

Componenta lotului naţional al României prezent la CM a avut iniţiativa de a oferi pentru o licitaţie echipamenul său complet de joc, cu semnătura ei şi cu autograful soţului său, portughezul Joao Monteiro, campion european la tenis de masă cu reprezentativa ţării sale.

"Vreau să ajut şi sper ca şi prin gestul meu să aduc o rază de soare în viaţa lui Andrei. Îi doresc tot binele din lume şi sper să se vindece cât mai repede", a declarat Dana pentru ProSport.

18 e cel mai înalt loc ocupat de Dodean în clasamentul mondial ITTF

CITEŞTE AICI UN SUPER INTERVIU cu Dana Dodean


POVESTEA LUI ANDREI

Vă voi relata pe scurt povestea mea.
Mă numesc Andrei Pusok, cu multe vise şi planuri de viitor, pe care am fost nevoit să le pun pe plan secundar.
Am 29 de ani, dar în suflet am rămas copil. A trebuit să mă maturizez prea devreme, familia mea destrămându-se la o vârstă fragedă.
Am absolvit 2 facultăţi (turism, ştiinţe juridice) şi un master (administrarea afecerilor).
Din septembrie 2017, în urma mai multor investigaţii de specialitate, am fost diagnosticat cu o boală foarte rară, şi anume Tumora Cordom, la baza craniului.

În România foarte rar întălnită şi necunoscută.
De atunci am trecut prin 3 intervenţii chirurgicale la baza craniului, foarte grele şi complexe.
Data operaţiei, durata operaţiei şi perioada de spitalizare:
- 18 octombrie 2017 ~10h, 5 zile
- 6 noiembrie 2017 ~ 14h, 10 zile
- 28 februarie 2018 ~ 9h, 14 zile

Nu s-a putut extirpa în totalitate tumora deoarece este extinsă prin zone vitale şi centrii nervoşi iar extirparea ei în totalitate mi-ar afecta viaţa.
Operaţiile au fost efectuate la Spitalul Universitar din Tubingen, Germania.
Am reuşit să plătesc onorariile medicilor din donaţii, iar operatiile fiind acoperite de casa de asigurari...
Acum, am nevoie de un tratament de Radioterapie cu protoni.
Tumora mea se dezvoltă în os dar şi în ţesutul moale, iar datorită faptului că nu s-a putut extirpa în totalitate, acest tratament este recomandat să fie realizat de urgenţă, pentru a stopa tumora să recidiveze şi să îmi afecteze viaţa...
Eram programat pentru consult, investigaţii şi planul de tratament pentru Radioterapie cu protoni, pe data de 17 aprilie 2018, la Spitalul Universitar din Heidelberg, Germania.

Tratamentul se face în ambulatoriu, nu se asigură spitalizare.
Începerea tratamentului:
30.04.2018 - 30.06.2018
Tratamentul de radioterapie constă în 37 de sedinţe în decursul acestor 2 luni.
Am fost nevoit să amân această programare datorită faptului că încă nu am reuşit să strâng sumele de bani necesare tratamentului şi o costurilor adiacente.
Acest tratament de Radioterapie cu protoni nu există în România (este singurul tratament care are efect asupra acestui tip de tumoră, fără a afectat ţesutul sănătos din jur).
Tratamentul se va efectua în centre de specialitate din Europa unde există asemenea tehnică medicală pentru tratament.
Pentru diagnosticul meu, Costurile totale ale tratamentului se ridică la suma de 45.000 Euro
(Plata se face în avans, inainte de plecare).
- consult, investigaţii,
- plan tratament
- tratament 37 de şedinţe
- deplasare,
- traducător autorizat cerut de clinică,
- cazare ~ 3 luni
Acest tratament nu se regăseşte printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază de care beneficiază asiguraţii din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.
Deci trebuie să suport eu toate costurile...
Tumora a fost foarte mare, extinsă sub toată suprafaţa bazei craniului cu extensie până în cervical la c2, afectând unii nervi locomotorii.
În momentul de faţă mă pot deplasa doar cu ajutor, deoarece am semipareză pe partea stângă.
Sunt singur în această luptă şi nu ştiu pe ce drum să mă îndrept, totul este nou pentru mine şi s-a întâmplat foarte repede.
Am un termen foarte scurt să strâng sumele de bani necesare tratamentului.
Cazul meu este public, în presa locală din Arad, România.
Orice ajutor cat de mic este bine venit.
Vă mulţumesc.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.