GALERIE FOTO | Antrenament în stil comando pentru echipele de tenis de masă. Componenţa lotului tricolor la CE din Nantes

1 sep 2019 632 afişări Tenis de masa
GALERIE FOTO | Antrenament în stil comando pentru echipele de tenis de masă. Componenţa lotului tricolor la CE din Nantes
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA

Până la emoţiile Campionatului European de la Nantes (programat între 3-8 septembrie), echipele naţionale de tenis de masă ale României se bucură din plin de mare! Aflaţi în cantonament de pregătire la Constanţa, sportivii şi-au făcut timp şi pentru o binemeritată relaxare.

“Bineînţeles că este nevoie, pentru că dăm maximum la sală şi ştim cât ne antrenăm si cât efort facem. Are nevoie şi corpul nostru de câte o relaxare aşa” – Bernadette Szocs, campioană europeană tenis de masa.

“Ne detaşăm, avem experienţa necesară, nu putem sta tot timpul conectaţi la presiune. Este benefic acest lucru, să mergem pe plajă, să ne destindem, să mai glumim. E foarte frumos, mai ales că suntem prieteni şi ne înţelegem foarte bine” – Ovidiu Ionescu, vicecampion european tenis de masa. Ovidiu Ionescu a intrat în rolul reporterului şi şi-a luat colegele de lot la întrebări. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs şi Daniela Dodean Monteiro îşi doresc să fie la fel de relaxate şi la Campionatul European de la Nantes, unde vor avea statutul de favorite. Obiectivul fetelor este apărarea titlului continental obţinut anul trecut.

“Este o presiune pe care nu o simţeam înainte. Este mai greu, pentru că ştim că toată lumea încearcă să câştige împotriva noastră şi să lupte mai tare pentru că suntem deţinătorii titlului. Suntem cei mai buni şi încercăm să aparăm ce avem” – Daniela Dodean Monteiro, campioană europeană tenis de masa. “Tot timpul când a fost presiune pe mine am scos nişte rezultate extraordinare şi sunt pregătită pentru lupta asta” – Bernadette Szocs, campioană europeană tenis de masa.

“Ştim că toţi din Europa vor să ne bată, însă noi suntem o echipă foarte omogenă. Noi sperăm să fie la fel ca la Luxemburg, să urmăm un slogan: fiecare să ia câte un meci şi aşa o să ieşim locul 1” – Elizabeta Samara, campioană europeană tenis de masa.

Băieţii sunt convinşi că pot obţine un rezultat mare la competiţia de la Nantes.

“Cred că orice este posibil, având în vedere ultimele rezultate. Forma noastră din ultima perioadă ne arată că avem o şansă. Avem incredere în noi, formăm o echipă de perspectivă, o echipă care poate cauza foarte multe probleme la acest Campionat European. Obiectivul este o medalie şi chiar cred că este posibil.” – Ovidiu Ionescu, vicecampion european tenis de masa.

Componenţa loturile naţionale ale României

La Campionatul European de la Nantes, România va fi reprezentată de 10 sportivi.

Lotul feminin este format din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, antrenor fiind Viorel Filimon. România face parte din Grupa A, alături de Spania şi Slovacia.

Lotul masculin îi include pe Ovidiu Ionescu, Adrian Crişan, Hunor Szocs, Cristian Pletea şi Rareş Şipoş, antrenor fiind Andrei Filimon. România se află în Grupa B, alături de Suedia şi Ungaria.

La ultima ediţie a Campionatului European, în 2017, la Luxemburg, România a cucerit medalia de aur cu echipa feminină, în aceeaşi componenţă, în vreme ce la masculin s-a clasat pe locul al 11-lea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.